Kedves hívők, miért hisztek?
A kérdés roppant egyszerű.
Spirituális élmény?
Belétek nevelt dolog?
Meg"világos"odás? - (ha így van, mi miatt?)
Velem egyik sem történt meg, így ateista vagyok. Tehát nem látok okot a hitre. Ha látnék, elkezdenék hinni, de mivel nincs okom hogy így tegyek = ateista lettem.
Nagyon jó dolog, hogy ilyen nyitottan állsz a dologhoz! : ) Szerintem akkor értelmes és nyitott egy ember, ha nem szemellenzővel jár a világban és kíváncsi a másik oldal véleményére, tapasztalataira is.
Én úgy fogalmaznék, hogy te még nem találkoztál Istennel. Sokáig én sem találkoztam vele, s nem is különösebben érdekelt a dolog - noha vallásos családból származom. Nem akartam hittanra járni, a szüleim pedig nem erőltették. Később volt egy elég meghatározó Isten-élményem, ami után képmutatás lett volna azt mondanom, hogy nem létezik az anyagi világon kívül semmi. Elkezdtem részletesebben foglalkozni a dologgal, s azóta van bennem egy többé-kevésbé állandó Isten-érzet.
De szerintem ez teljesen egyéni. Azt gondolom Isten mindenkinek megmutatja magát, de nem kötelez rá, hogy higgy benne vagy kövesd őt. Előtted sincs zárva ez az ajtó, de légy csak nyugodtan ateista, ha neked ez a meggyőződésed. : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!