Kedves hívők, miért hisztek?
A kérdés roppant egyszerű.
Spirituális élmény?
Belétek nevelt dolog?
Meg"világos"odás? - (ha így van, mi miatt?)
Velem egyik sem történt meg, így ateista vagyok. Tehát nem látok okot a hitre. Ha látnék, elkezdenék hinni, de mivel nincs okom hogy így tegyek = ateista lettem.
"Azért jöhetett létre az élet, mert a körülmények ilyenek."
..a te hited szerint:))
Az, hogy évezredek óta hisznek az emberek valamiben nem jelent semmit.
Nem egy ócska érvre dobom el évezredek alaptalan felvetéseit, hanem bizonyítékokért. Tudományért. Logikáért. Szabad gondolkodásért.
Sokan hasonlítják a fejlődő kisgyerek felnőtté cseperedését az emberiség fejlődéséhez. Még ha nem is teljesen pontos, most kezd ráébredni a kisgyerek, hogy bizony a télapó nem létezik, Jézuska helyett a szülei hozzák az ajándékot.
Kezdenek ráébredni az emberek, hogy mekkora sötétségben éltek a vallások miatt (lásd: amerikában még mindig így él rengeteg keresztény). Végre rendes válaszokat kapunk a tudománynak köszönhetően, nem pedig egy régi könyvből amit ki tudja, hogy ki és hányszor módosított, és hogy van-e valami valóságalapja.
Az pedig, hogy Lenin könyvéről halucinálsz nem az én bajom.
ma 22:46
Ugye csak trollkodsz :D
"Sokan hasonlítják a fejlődő kisgyerek felnőtté cseperedését az emberiség fejlődéséhez."
"ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába."
:)
Én például nem vitatom a tudomány hasznosságát (például internet sem lenne), csak éppen a tudomány nem a teljes világgal foglalkozik, hanem csak azzal, ami őt érdekli, az anyaggal.
De ez már lerágott csont.
@99:
Remélem azt tudod, hogy az argumentum ad antiquitatem érvelési hiba.
Rosszul van feltéve a kérdés. Ha valaki csak 'valamiért' hisz, akkor nincs meg benne az igaz hit. De értem én a kérdésed. Leírom velem mi történt.
Kis koromtól fogva vallásosnak neveltek, de bevallom őszintén nem nagyon érdekelt. Sokszor elgondolkodtam azon, hogy valóban létezik e Isten? Aztán ahogy idősödtem, egyre inkább kezdett érdekelni, hogy vajon evolució vagy teremtés által jött létre a föld stb. Sokszor imádkoztam és tapasztaltam Isten segítségét. Persze még akkor se nagyon hittem benne, azt hittem, hogy csak véletlenül térténtek olyan dolgok pont, amire vágytam. Aztán elkezdtem figyelni a válaszokat az imámra és olyan dolgokat vettem észre a történéseket figyelve, amiből egyértelműen mondhatom, hogy annyi véletlen egymás után, amivel Isten válaszolt az imámra, egyszerűen lehetetlen, hogy véletlen legyen. Kell lennie valakinek aki tud hatással lenni a történésekre. Aztán pár éve olyan, mintha kijöttem volna abból a jelképes 'tengerből' és már jobb rálátásom van az egészre. Persze a Biblia tanulmányozása a legfontosabb, mert abból ismertem meg Istent és az akaratát, szándékát. De mivel sokan a tapasztalatukból vonnak le következtetéseket (én is ilyen vagyok), ezért Isten segítségével megtapasztaltam, hogy valóban létezik.
De, azt még leszeretném szögezni, hogy amikor imádkoztam mindig úgy imádkoztam, hogy elhittem, hogy létezik Isten,csak utána voltak kétségeim.
"Fogd már fel, hogy NEM."
Fogd már fel, hogy de. Nem kell túlgondolni az egészet. Mennyi bizonyíték van Isten létezésére? Nulla. Mennyi bizonyíték van a Spagettiszörny létezésére? Nulla.
Ezek alapján ugyanannyira kitalált lények-e? Igen.
"Fentebb felsoroltam, hogy miért -az öt világvallás miért tudott sok millió ember hitének fundamentuma lenni.
Mert ezt tapasztalja saját maga, ez az életének alapélménye. "
Attól még hogy sokan rég óta hisznek benne, nem lesz igaz, de ezt már leírtam egyszer, úgy látszik átugrottad vagy nem jutott el az agyadig.
"Tessék saját élményre támaszkodni. "
Ezt teszem.
Időpont ma 15:18
Köszönöm a választ, rengeteg embert ismerek akinek "hasonló a hite" :)
Az megfordult a fejedben, hogy Isten létezése nem zárja ki az evolúciót? Mert ha valamilyen oknál fogva elkezdenék hinni Istenben, 100%, hogy az evolúciót nem tagadnám... Túl sok a bizonyíték (ha félreértettelek, és nem tagadod akkor bocs :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!