Kedves hívők, miért hisztek?
A kérdés roppant egyszerű.
Spirituális élmény?
Belétek nevelt dolog?
Meg"világos"odás? - (ha így van, mi miatt?)
Velem egyik sem történt meg, így ateista vagyok. Tehát nem látok okot a hitre. Ha látnék, elkezdenék hinni, de mivel nincs okom hogy így tegyek = ateista lettem.
"Úgy, hogy a tiéd is egy kitalált lény!"
Ezt pedig te találtad ki!
A te kitalált meséd az, hogy Isten nem létezik.
Miért hinnék neked jobban?
Te sem tudod bizonyítani a saját kitalált mesédet!
"A hívők szellemileg és mentálisan sérültek.Az se normális aki képes túl sokat vitatkozik velük.Minek?Nem ártanak nekünk míg csak a gyagyás mesekönyvüket olvasgatják.Lényeg,hogy gyermekeinket tartsuk távol tőlük,hogy meg ne fertőzze őket a sötétség.Nem is értem,hogy a vasárnap délelőtti tv-s ájtatos baromkodások közben miért nincs kinn a 12-es karika hiszen ezek a műsorok gátolják a gyermekek értelmi fejlődését."
Érvelés helyett sértegetés.
Tipikus primitív hozzáállás.
""Úgy, hogy a tiéd is egy kitalált lény!"
Ezt pedig te találtad ki!
A te kitalált meséd az, hogy Isten nem létezik. "
Ezt pedig te találtad ki!! A te kitalált meséd az, hogy én kitaláltam azt a mesét, hogy isten nem létezik!
Tessék, én is tudok úgy érvelni, mint egy óvodás. Szerinted ez érv? Szerinted ez tényleg egy érv volt, vagy valami logikus visszavágás? Bocsánat, de szerintem szánalmas volt, és őszintén remélem hogy nem gondoltad komolyan.
"A 91-es totál nemnormális.Ja bocs,hívő..Ha én azt mondom,hogy megdugtam Sharon Stone-t az azért igaz mert te nem tudod bebizonyítani,hogy nem tettem meg?Na ez a baj a hívőkkel.Sötétek mint a sár,az elborult marhaságaikat mindenféle nyakatekert baromságokkal akarják megválaszolni"
Nem azt mondom hogy ha valamit nem tudok bebizonyítani, akkor az igaz. Hanem, hogy azt se mondhatom rá, hogy hamis.
Egyszerűen nem állíthatok róla semmit.
Te viszont azt mondod, hogy igaz a te állításod, mindenféle bizonyíték nélkül.
Pedig te is mondhatnád, hogy nem tudod, mi az igazság.
Attól még nem leszel hívő, hogy elismered, nem tudod, van-e Isten.
De te inkább kijelented, hogy nincs, mert nem látod a különbséget a hit és a tudás között.
Nem sok közöd lehet a logikához, ha ezt nem látod át.
"Tessék, én is tudok úgy érvelni, mint egy óvodás. Szerinted ez érv? Szerinted ez tényleg egy érv volt, vagy valami logikus visszavágás? Bocsánat, de szerintem szánalmas volt, és őszintén remélem hogy nem gondoltad komolyan."
Azért tűnik neked óvodás érvnek, mert félsz beismerni, hogy minden szubjektív.
Azt gondolod, hogy egy objektív igazságra leltél, ha kijelented, hogy márpedig Isten ugyanúgy kitalált lény, mint a spagettiszörny.
Csak éppen nem veszed észre, hogy mindezt te állítod, a saját világképed, hitvilágod alapján jelented ki.
Értem én, hogy rendíthetetlennek tűnő igazságnak látszik, amit mondasz és az is érthető, hogy megnyugtató így gondolkodni, azonban a kijelentésed csak elmélet marad, nem pedig a valóság.
A te valóságod.
És más embernek más valósága van.
Ha tetszik, ha nem, a ti Istenetek (úgyanúgy ahogy a fogtündér, Allah, Krisna stb.) egy kitalált lény.
Az a felvetés, hogy "Nem lehet bizonyítani, hogy nincs" nem bizonyítja (de még csak egy kicsit sem utal rá) hogy létezik.
Sokan nem képesek felfogni, hogy ha:
Valaki nem hisz kitalált dolgokban (bizonyíték ÉS/VAGY ok/jel nélkül) az nem azt jelenti, hogy cáfolnia kell bármi létezését (ami nincs bizonyítva).
Legfőképpen azért, mert Isten-t nem lehet cáfolni (!!!). Bizonyítani viszont, ha létezne, igen könnyű lenne ;)
Összefoglalva:
Nem hiszek abban, hogy Isten nem létezik.
Ugyanakkor, mivel semmi nem utal rá és bizonyítva sincs, abban sem hiszek, hogy létezik. Cáfolni nem tudom, mert cáfolhatatlan.
Aki az utolsó három mondatba bele tud kötni annak súlyos szövegértelmezési próblémái vannak.
----------
Aki normális választ írt (tehát nem próbálta mindenféle bar*msággal "bizonyítani" Istent, vagy kötekedni) annak köszönöm, és megértem/elfogadom a hitét :)
Egyébként, (tapasztalatom szerint) az intelligensebb hívők egy külső "jel" miatt kezdenek hinni, ami nekik sokat jelent (másoknak viszont elenyésző jelentőségű). Ez számukra bizonyította a hitüket, és élik tovább az életüket. Vagy hazugságban, vagy igazságban (bár utóbbira kisebb az esély, de előbb utóbb úgyis rájövünk, vagy nem).
Az unintelligensebb hívők pedig családi hagyomány, neveltetés/dogmák és áltudományos oktatóvideók révén osztják az észt. Minden tudományos bizonyítékot félresöpörve, az érveket maguk mögött hagyva. Az ilyen embereknek, őszintén, nem tudom mi játszódik le a fejükben. De hogy nagyrészükre ráférne egy pszcihológus, az biztos.
Részemről ennyi, az ateistáknak szintén köszönöm a válaszokat (és az érveket(!)), a pár agyhalottal pedig, akik ugyanazt szajkózzák (pl.: azért van minden így, hogy az élet létrejöhessen) nem érdemes vitázni mert valami nincs rendben odafent. (Aki még mindig elővenné ezt az érvet annak mondom: Azért jöhetett létre az élet, mert a körülmények ilyenek. ÉS NEM FORDÍTVA!)
Istenem... ;)
"Ha tetszik, ha nem, a ti Istenetek (úgyanúgy ahogy a fogtündér, Allah, Krisna stb.) egy kitalált lény"
Fogd már fel, hogy NEM. Évezredek kultúráját lecseréled egy ócska érvre "kitalált". Nem kitalált és nem lény.
Fentebb felsoroltam, hogy miért -az öt világvallás miért tudott sok millió ember hitének fundamentuma lenni.
Mert ezt tapasztalja saját maga, ez az életének alapélménye.
Deus esse est - mondták a skolasztikusok, szabad őket olvasni. Duns Scotus, Aquinói Szent Tamás, Anzelmus. Vagy a régebbiek Dionüsziosz Areopagita, az egyházatyák. Rohadt gyorsan felülbíráljátok őket olvasva, hogy a régiek "buták" voltak. Csukjátok be szépen 6. lenin könyvét, elavult, ezzel etették a szüleiteket, ebben nevelkedtetek. Tessék saját élményre támaszkodni.
A Lét ugyanis VAN.
Isten a Lét. A lét : nem lény nem is létező a lét az ontológiailag más.
Amit még hozzátennék:
Két elméletet tartok lehetségesnek, és mindkettőben szerepel az evolúció (aki azt tagadja, nézzen utána és ne égesse magát):
-Az élet valahogyan kialakult a Földön, még nem tudjuk hogyan:
-voltak kísérletek, de nem vagyok otthon ebben a témában ezért nem foglalok álláspontot
Ez a kezdetleges élet elkezdett fejlődni, beindult az evolúció.
-Az élet ide került valahogyan (Isten/Teremtő/Földönkívüliek):
Idehozták/teremtették/idekerült az élet, a legvalószínübb hogy idekerült, utána az idegenek (mert létezásük valószínűbb, mint bármilyen Istené).
Ez a kezdetleges élet elkezdett fejlődni, beindult az evolúció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!