Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik nem hisznek Istenben,...

Akik nem hisznek Istenben, mivel bizonyítják, hogy Isten nem létezik?

Figyelt kérdés

2013. dec. 24. 13:13
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/236 A kérdező kommentje:

És ha azt se bizonyítja senki, hogy Sátán létezik, akkor sátánista gyűlésre is elmész?

Vagy azt azért nem?

:)

2013. dec. 26. 14:38
 92/236 A kérdező kommentje:

előző javítása: "Sátán nem létezik"..

Nem létezik, hogy az ember ne zavarodjon bele ebbe a vitába!

2013. dec. 26. 14:40
 93/236 A kérdező kommentje:

Eszerint módosítani kell az imát:

"

Miatyánk, ha vagy a mennyekben, ha van menny,

szenteltessék meg a Te neved, ha hívnak valahogy, legyen meg a Te akaratod, ha akarsz valamit, jöjjön el a Te országod, ha eljöhet és ha van országod...

így pontos?

"

Én nem mondtam, hogy bárkinek is imádkoznia kellene.

2013. dec. 26. 14:41
 94/236 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy többen úgy próbálják beállítani, mintha hívő lennék.

Pedig csak feltettem egy egyszerű kérdést.

Ebből még nem következik, hogy "mélyen vallásos, hívő keresztény" vagyok, semmi ilyen nem jelent.

Lehet, hogy csak feltettem egy egyszerű kérdést.., nem?

Vagy kellemesebb azt képzelni, hogy egy hülye hívővel beszélget az ember, aki menthetetlen, és nincsenek logikus érvei, mert ha ezt képzeli az ember, akkor a saját érvei olyan megdönthetetlenül biztosnak tűnnek.

2013. dec. 26. 14:50
 95/236 anonim ***** válasza:
100%

Az én gondolkodásomban kérdésekre adott válaszokhoz nem szükséges egy transzcendentális lénynek a megfogalmazása. Nyugodtan gondolkodom tovább akkor, amikor bizonyos kérdésre nem találok választ, de odáig soha nem fogok eljutni, mert én magam szégyellném, ha azt a választ kellene adnom egy kérdésre, hogy ez azért van így, mert a Jóisten így akarta. Itt nem lehet megállni. Ez megállítaná az emberiség kultúráját, megállítaná kíváncsiságát, és akkor megszűnne emberiségnek lenni.

Vágó István

Ha én keresztet vetnék, ezt mondanám: a természetnek, a művészetnek, a tudománynak nevében.

Bartók Béla

Tehát mélységesen vallásos voltam, de 12 éves koromban ennek hirtelen vége szakadt. Azáltal, hogy sok közismert tudományos könyvet olvastam, hamarosan arra a meggyőződésre jutottam, hogy sok bibliai történet nem lehet igaz. Ez a felismerés tett gyanakvóvá minden hatalommal szemben, és ez a hozzáállás egész életemet végigkíséri.

Albert Einstein

Nem tudok elképzelni egy olyan Istent, aki jutalmazza és bünteti teremtményeit, vagy olyan akarata van, amilyent mi tapasztalunk magunkban. Nem tudok, és nem is akarok elfogadni egy személyt, aki túléli fizikai halálát; vagy hagyni, hogy a félelemtől, vagy abszurd egoizmustól gyenge lelkek dédelgessenek ilyen gondolatokat.

Albert Einstein

Az ember, aki alaposan meggyőződött az okság törvényének egyetemes működéséről, egy pillanatra sem tudja elfogadni egy létező gondolatát, aki beleavatkozik az események folyamába. Számára nincs értelme a félelem vallásának, és ugyanilyen kicsi a társadalmi és erkölcsi vallásnak. Egy Isten, aki jutalmaz és büntet, elképzelhetetlen számára annál az egyszerű oknál fogva, mivel az emberi cselekedeteket külső és belső szükségletek határozzák meg, így Isten szemében az ember nem tehető felelőssé jobban, mint amennyire egy élettelen tárgy felelős azokért a mozgásokért, amelyeket végez. (...) Egy ember erkölcsi magatartása rokonszenven, neveltetésen, szociális kapcsolatokon és szükségszerűségeken kell, hogy alapuljon; semmi vallásos alap nem szükséges.

Albert Einstein

Aki tudományosan vagy művészileg képzett, annak nincs szüksége vallásra.

Johann Wolfgang von Goethe

2013. dec. 26. 14:56
 96/236 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nézz ám minket h.ülyének, oldalakon keresztül bizonygattad, hogy nem isten létét kell bizonyítani, hanem isten nem létét, továbbá végig következetesen nagy betűvel írtad istent, ami arra enged következtetni, hogy valamely keresztény felekezet tagja vagy. Ha nem vallásos lennél, akkor nem így tetted volna fel a kérdést. Te konkrétan egy istenre kérdeztél rá, pedig az ember történelme során több tíz vagy több százezret kitalált magának.
2013. dec. 26. 15:01
 97/236 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy valaki idézetekkel érvel.

Mintha a híres emberek tekintélye bármilyen bizonyító erővel bírna egy kérdés eldöntésében.

Vagy a te számodra a tekintély fontosabb mint az igazság?

Saját véleményed nincs? Vagy azt gondolod, hogy elég ha híres emberektől idézel és ez pótolhatja, hogy te magad elkezdj gondolkodni?

És miért éppen azokat az idézeteket választottad, van egy csomó más híres ember, akik éppen az ellenkezőjét állítják.

Ezek szerint az egyik híres-ember csoport téved?

Akkor viszont abból, hogy valaki híres, nem következik, hogy minden kérdésben igaza van, nem?

És ha már itt tartunk, én is idézhetek az általad idézett Goethétől:

"Az igazság Istenhez hasonló, nem jelenik meg közvetlenül, csak nyilvánulásaiból lehet kitalálni."

Vagy az általad idézett Einsteintől:

"Hiszek Spinoza Istenében, aki minden létező harmóniájában jelentkezik, és nem egy olyan Istenben, aki az emberi sorsokkal és cselekedetekkel törődik."

És aztán sorolhatnám azt a sok ezer idézetet, amit híres emberek mondtak de nem teszem, mert nem lenne értelme.

Nem az a kérdés, hogy milyen vélekedések keringenek a világban, hanem, hogy neked mi a saját tapasztalatod.

2013. dec. 26. 15:28
 98/236 A kérdező kommentje:

Azért azokat az idézeteket választottad, mert neked már volt eleve egy elképzelésed és csak alá akartad támasztani híres emberektől származó mondásokkal.

Azt gondoltad, hogy az ő tekintélyük miatt a te elképzelésed igazsággá válik. De az attól még csak elképzelés marad.

Elképzelés és nem tapasztalás.

Ebben különböznek az emberek: az egyik csak azt veszi észre a világban, ami a saját előítéleteit alátámasztja, míg a másik azt keresi magában, hogy mik azok az előítéletek, amiktől meg kell szabadulnia.

2013. dec. 26. 15:32
 99/236 anonim ***** válasza:
100%
Találd meg és ha akarod, meg is szabadulhatsz tőle.
2013. dec. 26. 17:05
 100/236 anonim ***** válasza:
100%

"Ebben különböznek az emberek: az egyik csak azt veszi észre a világban, ami a saját előítéleteit alátámasztja, míg a másik azt keresi magában, hogy mik azok az előítéletek, amiktől meg kell szabadulnia."

És te az előbbiekhez tartozol, az olvasottak alapján :)

2013. dec. 26. 17:07
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!