Tényleg hisznek az emberek ebbe asok vallási blablában?
Miért nem fogadjuk el a dolgokat úgy ahogy van szerintem azok emberek gyengék akik hinni próbálnak már már néha elvakultan ebben a marhaságban "azért hisznek mert nem képesek vagy nem akarják felfogni hogy születünk élünk és meg halunk vége és kész" inkább kitalálnak mindent hogy ne kelljen elfogadni a valóságot.Tudom hogy most fogok itt hideget meleget kapni de elviselem mert erős vagyok hozzá.
ez csak egy példa a sok küzzül
Vidiripi
Kérdező!
Hány éves vagy te? Csak mert ezt a film linkjét már megosztottad a 60. kommentedben most meg a 71. megint.
De nem az volt a probléma hogy nem tudom hogy hol található a film hanem hogy a filmben hol található az a rész amikor Hovind arról beszél hogy többen éltek az Édenkertben.
Hányadik percnél van ez a rész. A kérdésem erre vonatkozott.
"na akkor itt van egy példa cikk hogy mások más istenben hisznek itt meg több isten van,akkor kérdem most hány isten is van?Vagy annyi van amennyiben hinni akarok?És a vikingeknél meg valhalla volt éden helyet akkor most hogy is van ez?Nálluk meg nem is létezik ez a biblia de még sok más vallás van ahol nem ismerik vagy nem ismerik el az általatok kántált bibliát.Én perpillanat még abban sem hiszek hogy mi lesz holnap."
Na és akkor mi van? Egyébként nem érdekelnek a vikingek és a világvége jóslatuk sem érdekel.
Ezt írod:"Miért nem fogadjuk el a dolgokat úgy ahogy van..."
Nos arra lennék kíváncsi hogy miért nem tudod elfogadni a tényt hogy az embernek önálló szabad akarat van?
S mivel ez így van eldöntheti azt is hogy miben kiben vagy mennyiben hisz. Remélem feltudod ezt dolgozni. Képzeld a kínaiaknál sem létezett a Biblia még is van özönvíz történetük. A maják az aztékok meg az eszkimóknál dettó ugyan ez volt a helyzet 2000 éve biztosan.
Te arról beszélsz ami nincs. De én meg arról beszélek ami van. Tehát itt megfeneklett az eszmecsere. Ha meg azt vártad egy kereszténytől hogy felsorolja neked a vikingek isteneit akkor te nagyon furcsa világképpel rendelkezel. Persze nem kizárt hogy valamelyik keresztény tisztában legyen ezzel. De minek foglalkozna vele amennyiben hívő ember.
Vidiripi
Kérdező! Teljes mértékben elhiszem hogy bugyutának tartod ezt a beszélgetést én is annak tartom.
Még azt sem tudtad megmondani hogy hanyadik percnél hangzik el azt ami állítasz.
De egy pozitívumról betudok számolni.
Végre rájöttél hogy az embernek szabad akarat van és így eldönthet dolgokat. Te is ezt tetted ,döntöttél.
Egyébként mivel nem vagy tisztában hogy miben is hisz az az ember akire te gondolsz honnét tudod hogy csalódni fog? Költői kérdés ,nem várok rá választ.
Bár meg is lehetne fordítani a dolgot te aki nem ebben hiszel ne csodálkozz azon amikor majd megtörténnek azok a dolgok amikben nem hiszel.
Vidiripi
Nem erről van szó de ezt te is tudod. :)
Vidiripi
"...de néha jobb tudatlanul élni"
Időnként én is így érzem.
Vidiripi
De ugyanakkor vannak dolgok amelyek jobb tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!