Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg hisznek az emberek...

Tényleg hisznek az emberek ebbe asok vallási blablában?

Figyelt kérdés

Miért nem fogadjuk el a dolgokat úgy ahogy van szerintem azok emberek gyengék akik hinni próbálnak már már néha elvakultan ebben a marhaságban "azért hisznek mert nem képesek vagy nem akarják felfogni hogy születünk élünk és meg halunk vége és kész" inkább kitalálnak mindent hogy ne kelljen elfogadni a valóságot.Tudom hogy most fogok itt hideget meleget kapni de elviselem mert erős vagyok hozzá.

ez csak egy példa a sok küzzül

[link]

2013. nov. 24. 20:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 anonim ***** válasza:
81%

"Nem hiszel Istenben? Nem. Akkor mi értelme ennek a kérdésnek? Semmi."

Én sem hiszek istenben. De tudod mi az értelme az ilyen kérdésnek? Mert a pápa még mindig védelmezi a pedofil papok tízezreit. Még mindig szövetkezik a Vatikán az olasz és az orosz maffiával és a P2-es szabadkőműves páhollyal. Összeesküvés-elméletnek hangzik? Pedig a 60-as 70-es évek óta buknak le csoportosab a "szentéletűek", akik maffia tagok is és szabadkőművesek is mellette :)

Továbbá a vallásosok háborúkat okoznak, nem voolt még háború, amiből kimaradt volna Isten. "Isten velünk van!", "Megsértették az Istenünket!", "A Mi Istenünk az igaz Isten". Satöbbi.

Az én ateista adómat meg inkább adhatnák kutatásra ahoelyett, hogy a csuhások tivornyázzanak belőle. Mert az állami büdzsé majd 1%-a megy el (hála az adagjuk nővelésének, köszi Orbán) az egyházaknak. Lopnak, tivornyáznak, majd zsidóznak, cigányoznak és buiznak egy kicsit. Csakhogy a kellő keresztényi gyűlölködés is meglegyen.

Azt is szeretem, hogy a kereszténység ideológiája egy szinten van a demokráciával, kommunizmussal, materializmussal, ateizmussal. De mégis annyira agymosottak a tömegek, hogy a valláskárosodást nem lehet kritizálni, boncolgatni anélkül, hogy milliókat haragítanál amagdra, pusztán az igazság kimondásával.

Tövábbá vissza az adókra: Mo.-n kb fél millió meleg él, ezektől az egyházi és a nagy keresztény kormányi propaganda megtagadja alapvető jogaikat, annak ellenére is, hogy a tudományos tények megmutatták: a melegek senkinek semmi kárt nem okoznak. De ettől függetlenül elnyomásban élnek... de az ő adójuk azért jól jön a keiknek :)

Szégyen.

2013. nov. 25. 10:19
 42/86 A kérdező kommentje:

ma 10:19

Na ez nem semmi ez őszinte vélemény volt,erre én is gondoltam hogy háborúk robbantak ki meg embereket égettek vagy végeztek ki a vallás és az egyház nevében mert tisztátalan nem hívő pogány volt az ember,vagy nem akart behódolni.Én most is azt mondom isten nincs se ördög itt van egy kerek bolygó egy csomó idiótával tisztelet a kevés kivételnek,magunk alakítunk mindent magunknak semmi, külső erő nem szól bele,ami történik azt az ember teszi magával.

2013. nov. 25. 11:52
 43/86 anonim ***** válasza:
32%

Tegyük fel kedves válaszoló, hogy igaza van abban, hogy pedofil papok TÍZEZREI! (Lehet, hogy millióan is vannak.:-)), meg maffia, háborúk....stb!

Mi a fene köze van ennek Isten létezéséhez???

Aki ezekkel az emberi cselekedetekkel méri össze Isten létét, na az a szégyen!

2013. nov. 25. 14:12
 44/86 A kérdező kommentje:
Ő konkrétan az egyházat vesézte ki,de igaza van hogy isten nevében sok borzasztó cselekedet végre hajtottak már a világon,a hit,meg én hiszek de a hit független istentől mert lehet bármiben hinni de azt nem kell istenhez kötni aki ráadásul max papíron létezik.
2013. nov. 25. 15:08
 45/86 anonim ***** válasza:

Mi köze van Isten létezéséhez? Mondjuk annyi, hogy az első három parancsolat csak Isten imádatáról szól, a többi 7-ben meg véletlenül sincs olyan (és a későbbi útmutatókban sem), hogy kisgyermeket ne molesztálj. Állítólag isteni sugallatra íródott.

Meg csak annyi köze van, hogy ezek az emberek gyakran Isten nevében cselekszenek. Ja, ha valaki nem úgy viselkedik, ahogy szerintetek kéne, akkor azok már "Ja, hát ők nem is tartoznak közénk".

A kérdésre válaszolva:

Igen. Bennem is, ahogy ide jöttem, és láttam a válaszokat, tudatosodott, hogy vannak ilyen emberek a Földön.

Ui.

Nem kérek privát térítő üzeneteket. (Mostanában kaptam egy párat. Leszögezem, és fórumozni járok ide, nem személyes chat-re.)

2013. nov. 25. 15:10
 46/86 anonim ***** válasza:
63%

"Mi a fene köze van ennek Isten létezéséhez???

Aki ezekkel az emberi cselekedetekkel méri össze Isten létét, na az a szégyen!"

Egy, a pedofilok számában és az egyház alvilágiságával kapcsolatban igazam van :) nézz utána.

És miért? Mert a pápa Isten helytartója. Minden, amit tesz, engedélyez azt Isten is megtenné és endegélyezné. Ennyi a gond. Amúgy meg, mint mondtam: több ember halt meg és ölt Istenért, mint bármilyen másik indokkal.

2013. nov. 25. 15:47
 47/86 anonim ***** válasza:

Még mindig az a kérdésem, hogy mi köze van Isten létezéséhez annak, hogy bizonyos emberi személyek - legyen az pap, pápa, hadvezér, történet író, bármilyen befolyásos személy - Isten nevében cselekednek? Gondolod, hogy mikor Isten nevében háborút indítottak, vagy egy papnak szentelt ember pedofil botrányba keveredik, azt Isten jó szemmel nézi és bólogat, hogy igen én is ezt cselekedném? Vagy mit bizonyít az ilyen ember cselekedete? Hogy nincs Isten?

Például a tenisz, az egy jól kitalált szabályokkal rendelkező sport.Ha azt néhány bal.asz a szabályokat figyelmen kívül hagyva, megszegve űzi, akkor egy, külső szemlélő számára élvezhetetlen, botrányosan rossz sportnak látszik.Pedig maga a sport jó, csak az emberek rosszul használják.

2013. nov. 25. 16:14
 48/86 anonim ***** válasza:
57%

Attól még, hogy szándékosan nem értesz meg, még nem kell itt pattognod.

"Gondolod, hogy mikor Isten nevében háborút indítottak, vagy egy papnak szentelt ember pedofil botrányba keveredik, azt Isten jó szemmel nézi és bólogat, hogy igen én is ezt cselekedném? Vagy mit bizonyít az ilyen ember cselekedete? Hogy nincs Isten? "

Igen. Vagy ha van, akkor élvezi, amit itt lát.

"Még mindig az a kérdésem, hogy mi köze van Isten létezéséhez annak, hogy bizonyos emberi személyek - legyen az pap, pápa, hadvezér, történet író, bármilyen befolyásos személy - Isten nevében cselekednek?"

Miért nem állítja meg őket? Ha a te nevedben ölnének, te is megpróbálnád megállítani az illetőket, nem?

És ti akarjátok követni a szabályait, akkor tessék követni, de ne legyen baj, hogy velük is azonosítjuk a kereszténységet.

Amúgy Istenről szó sem volt a kérdésben. Hitről volt szó. És miben kell hinni? Nem létező dolgokban. Ennyi. Istennek semmihez nincsen köze, mert az emberi elme szüleménye. Egy téveszme, semmi több.

2013. nov. 25. 16:32
 49/86 anonim ***** válasza:
24%
Abszolút nem lehet elfogadni azt, hogy "meghalunk és kész". Nem hiszem el, hogy ezt így el tudod képzelni. Nem gondoltad at a kérdést.
2013. nov. 25. 18:59
 50/86 A kérdező kommentje:
Ez nekem is sokszor eszembe jutott már hogy jön a szöveg hogy isten lát isten segít,kérdem én ha ez így van miért nézi azt hogy jó és ártatlan emberek halnak meg nap mint nap miért nem az hall meg aki meg is érdemelné hol van ilyenkor?Akkor jön a nagy szöveg "segíts magadon és isten is megsegít" Hát kapja be!
2013. nov. 25. 19:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!