Tényleg hisznek az emberek ebbe asok vallási blablában?
Miért nem fogadjuk el a dolgokat úgy ahogy van szerintem azok emberek gyengék akik hinni próbálnak már már néha elvakultan ebben a marhaságban "azért hisznek mert nem képesek vagy nem akarják felfogni hogy születünk élünk és meg halunk vége és kész" inkább kitalálnak mindent hogy ne kelljen elfogadni a valóságot.Tudom hogy most fogok itt hideget meleget kapni de elviselem mert erős vagyok hozzá.
ez csak egy példa a sok küzzül
Kedves kérdező!
Ilyen youtubra feltöltött videóknál érdemes megnézni, hogy ki készítette, ill. mi alapján. Nem voltam rest és utánanéztem.Kent Hovind, kreacionista. Nos nekem nem hiteles egy olyan ember munkássága, aki 12 rendbeli adóügyi csalás, 45 rendbeli strukturális pénzügyi tranzakció miatt 10 évet kapott (jelenleg azt tölti).
Akinek nem számít az iskola, mert saját elképzelését próbálja hitelesíteni, ezért még a kreacionisták is támadják. Több professzor, hiányos teológiai és természettudományos ismereteire hivatkozva, hiteltelenek tartják Kent Hovind "tanítását".
Sorolhatnám, de minek?! Egy "illyennek", aki saját kútfőből akarja megmondani a tutit, nem hiszek és Te se tedd.
Vidiripi
"Amúgy pl te azt vallod két ember élt az édenkertben a többi kívül na ez meg azt mondja több ember élt az édenkertben na akkor most mi van?"
Nézd ha leakarsz menni dedós szintre (szájbarágós) akkor oké legyen. De el is olvashatod a Bibliában.
ma 12:34
Itt pedig a gyakorin már volt olyan elmeháborodott aki a Kent Hovind hogy igaza van meg minden,de valahol olvastam hogy valaki mondta ha ez a Kent Hovind megcáfolja az evolúciós elméletet akkor miért van dinoszaurusz parkja.Na meg a videó elejébe bele néztem mondja a fickó mondja Dr Kent Hovind pedig úgy tudom doktori címe sincs sőt csak bele kontárkodik mindenbe.De az amerikaiak fele hisz neki bár azoknak a marháknak bármit be lehet adni de itt magyarországon is meg máshol is van aki hisz neki.
Vidiripi
Kérdező!
"Na most akkor nem mindenki fog feltámadni csak a hívők?Ez így nem igazságos ám."
Elnézésedet kérem. A közben járásra gondoltam de ezt oda kellett volna írnom. De mindenki felfog támadni. De közben járni csak és kizárólag Jézusnak van joga és lehetősége.
"Na meg annyit az édenkerthez látod ti hívők furcsák vagytok van egy csomó vallás ki ezt ki azt vallja van ahol több isten van van ahol egy de minden vallásban majdnem az az egy is különbözik na ezért kamu ez az égész."
Nem tudom hogy mi az összefüggés az Édenkert és a vallás között. Majd ha lesz időd elmagyarázhatnád. Viszont ha kamunak tartod az egészet úgy ahogy van akkor nem értem hogy miért foglalkozol egy kamu dologgal.
"Amúgy pl te azt vallod két ember élt az édenkertben a többi kívül na ez meg azt mondja több ember élt az édenkertben na akkor most mi van?"
Tehát! Igen azt vallom hogy két ember élt az Édenkertben. Isten megteremtette Ádámot. Majd Ádám oldalbordájából Évát ekkor ketten éltek az Édenkertben.
Aztán jött a bűnbeesés. Majd a kiűzetés.
1Mózes 3:24 És miután kiűzte az embert, odaállította az Éden kertje elé a kerúbokat és a villogó lángpallost, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat.
Már kezdem érteni hogy miért nem értesz dolgokat. Azért mert figyelmetlen vagy. Amikor Isten kiűzte Ádámot és Évát az Édenkertből akkor csak ők ketten voltak a Földön. Senki más.
Csak kiűzetésük után születtek gyermekeik. Káin és Ábel. De természetesen ő utánuk még születtek Ádámnak és Évának gyermekei. Fiúk és lányok is.
1Mózes 5:4 Sét születése után Ádám nyolcszáz évig élt, és még nemzett fiakat és leányokat.
Természetesen nincs felsorolva az összes. Hogy Hovind mit mond nem tudom mert nem néztem meg a filmet. Ha megadnád hogy pontosan hol is van ez a rész akkor megnézném.
61. válaszoló!
Ami Kent Hovindot illeti. Igen elítélték adócsalás miatt. A felesége is kapott börtönbüntetést. Van amiben téved. Igen olyan is van. De vizsgáljuk meg mit mond s győződjünk meg róla hogy miben van igaza és miben téved.
"Akinek nem számít az iskola, mert saját elképzelését próbálja hitelesíteni, ezért még a kreacionisták is támadják."
Akkor miért hívták meg egyetemekre hogy vitázzon a professzorokkal? Amennyiben a mondani valóját nem tudták lejáratni s még meg is hívták. Számomra ez azt jelenti hogy csak van valami amivel ennyire felkeltette rengeteg ember érdeklődését. Ha minden tévedés amit állít akkor még én is megcáfolom lazán.
"Akkor miért hívták meg egyetemekre hogy vitázzon a professzorokkal? Amennyiben a mondani valóját nem tudták lejáratni s még meg is hívták. Számomra ez azt jelenti hogy csak van valami amivel ennyire felkeltette rengeteg ember érdeklődését."
Azért, mert az amerikaiak ilyenek. Mindenből show-t csinálnak és a sok idióta kíváncsi rá. Persze ,felkeltette rengeteg ember érdeklődését, ami nem azt jelenti, hogy igaza van, vagy mindenben igaza van. Az ezo TV is felkelti sok ember érdeklődését, mégis lehúzás az egész és baromság. A Bibliában is benne van, hogy sok hamis próféta lesz.
Nekem nem egy ilyen videó fogja megmondani, hogy hogy történt a teremtés, hanem a Biblia, és Jézus szavai a mérvadóak. Amit tudnunk kell, az a Bibliában van, sehol másutt.
Vidiripi
Kérdező!
"Mindegy írunk egymásnak mind ketten másban hiszünk vagy nem hiszünk nem megyünk semmire sem"
Ettől függetlenül megadhatnád hogy Hovind hol beszél arról hogy többen éltek az Édenkertben.
68. válaszoló!
"Mindenből show-t csinálnak és a sok idióta kíváncsi rá."
Ez még hihető is lenne ha a tv közvetítette volna vagy a tanulókon kívül lett volna más közönség is. De itt arról volt szó hogy az egyetem meghívta a csákót a professzorok meg vitába szálltak vele. Bizonyára a diákok jól szórakoztak. De a professzorok show-t csinálnak a saját egyetemükön a saját diákjaik előtt? Ugyan már ennyire azért csak nem hülyék. Vagy még is?
"Persze ,felkeltette rengeteg ember érdeklődését, ami nem azt jelenti, hogy igaza van, vagy mindenben igaza van."
Nos én sem azt állítottam hogy mindenben igaza van. Hanem azt mondtam hogy vizsgáljuk meg az állításait.
"Nekem nem egy ilyen videó fogja megmondani, hogy hogy történt a teremtés, hanem a Biblia, és Jézus szavai a mérvadóak. Amit tudnunk kell, az a Bibliában van, sehol másutt."
De én azt akarom hogy egy ilyen videó mondja meg neked hogy mi hogy történt. Mert hanem így teszel akkor bevágom a durcit és mérges leszek rád.
Neked is újra el kellene olvasnod hogy mit írtam. Azt írtam vizsgáljuk meg.
Az nincs benne a Bibliában hogy miért pont a 8. napon kell a körülmetélést elvégezni de tudjuk hogy mi ennek a tudományos magyarázata/oka.
na akkor itt van egy példa cikk hogy mások más istenben hisznek itt meg több isten van,akkor kérdem most hány isten is van?Vagy annyi van amennyiben hinni akarok?És a vikingeknél meg valhalla volt éden helyet akkor most hogy is van ez?Nálluk meg nem is létezik ez a biblia de még sok más vallás van ahol nem ismerik vagy nem ismerik el az általatok kántált bibliát.Én perpillanat még abban sem hiszek hogy mi lesz holnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!