Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tényleg hisznek az emberek...

Tényleg hisznek az emberek ebbe asok vallási blablában?

Figyelt kérdés

Miért nem fogadjuk el a dolgokat úgy ahogy van szerintem azok emberek gyengék akik hinni próbálnak már már néha elvakultan ebben a marhaságban "azért hisznek mert nem képesek vagy nem akarják felfogni hogy születünk élünk és meg halunk vége és kész" inkább kitalálnak mindent hogy ne kelljen elfogadni a valóságot.Tudom hogy most fogok itt hideget meleget kapni de elviselem mert erős vagyok hozzá.

ez csak egy példa a sok küzzül

[link]

2013. nov. 24. 20:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 A kérdező kommentje:
Kicsit mellé fogtál a szemtelenül fiatal dologgal és ha eddig nem voltam hívő ezután sem leszek mert vagyok már olyan idős hogy nem gyerekfejjel gondolkodom
2013. nov. 24. 21:38
 22/86 A kérdező kommentje:
igaz minek tudjanak arról aki nem létezik de mindegy is ez egy hiába való beszélgetés lenne
2013. nov. 24. 21:38
 23/86 anonim ***** válasza:
75%

Igen, tényleg.

Okok: Félelem, szeretetvágy és Egoizmus(!)

Hisz egoizmus azt gondolni, hogy mi vagyunk a világ közepe

hogy egy tökéletes mindenható lény teremtett minket a saját képére

hogy bármi magasztos értelme is lenne az életünknek

hogy a halálunk után kiválasztottként örökké élhetünk jutalmul

hogy különlegesek vagyunk, mert hiszünk a teremtőben, aki ezért minket eláraszt végtelen szeretetével...

2013. nov. 24. 21:39
 24/86 anonim ***** válasza:
29%

Elmondok egy történetet, hogy különbséget tudj tenni hit és vallás között. Ugyanis a hit nem azt jelenti, hogy hiszed, hogy létezik Isten.

Talán már hallottad, vagy olvastad.

Van egy mezőgazdasági falu, ahol már jó ideje nem volt eső. Kimennek hát a mezőre az emberek, hogy együtt imádkozzanak esőért Istenhez. Ők a vallásosok, vagy ha úgy tetszik, bármennyire is furcsa, a hitetlenek. Viszont van közöttük egy hívő kisgyerek, aki visz esernyőt. Ő a hívő. Érthetőbb így már?

2013. nov. 24. 21:40
 25/86 A kérdező kommentje:
még jó hogy a saját képére nem álltalánosan van mert mindenki úgy nézne ki mint a másik :D
2013. nov. 24. 21:41
 26/86 anonim ***** válasza:
29%
A kérdése egy 14 év körüli szintet üti meg, elnézést, ezért gondoltam a fiatal korára, Uram / Hölgyem. :D
2013. nov. 24. 21:41
 27/86 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok vallásos de ha látom hogy olyan az ég én is hiszek vagy nem hiszek benne hogy eső lesz de amúgy értem mire akarsz kilyukadni minden előjel nélkül is hisz a dolgokba,én is hiszek sok mindenben és úgy is cselekedtem pedig legtöbbje nem jött be,de tudom legyünk pozitívak
2013. nov. 24. 21:43
 28/86 A kérdező kommentje:

ma 21:41

attól függ kinek nézve ütöm meg mert aki velem ért egyet az mást gondol de aki ugye hisz vagy vallásos az alapból kicsit le alacsonyítja az embert mivel nem tetszik neki amit írtam

2013. nov. 24. 21:44
 29/86 A kérdező kommentje:
de gondolom ha pl egy 60 éves ember kérdezné az ő szinteje is a 14 et ütné szerinted
2013. nov. 24. 21:45
 30/86 anonim ***** válasza:
18%

Nem , nem hiszek a vallási Blablákban.

egy valamiben hiszek aminek logikája, és ésszerűsége van és ezek a Bibliában leírt dolgok amire Jézus azt mondta, hogy az az abszolút igazság.

Egyetlen Isten van aki létre hozta az életet, és egyféle imádatot kér mindenkitől, és ezeket az elvárásokat leíratta

aki nem ezeket csinálja azok lehetnek "vallásosak, de sajnos nem az elvárások szerint azok,

2013. nov. 24. 21:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!