Tényleg hisznek az emberek ebbe asok vallási blablában?
Miért nem fogadjuk el a dolgokat úgy ahogy van szerintem azok emberek gyengék akik hinni próbálnak már már néha elvakultan ebben a marhaságban "azért hisznek mert nem képesek vagy nem akarják felfogni hogy születünk élünk és meg halunk vége és kész" inkább kitalálnak mindent hogy ne kelljen elfogadni a valóságot.Tudom hogy most fogok itt hideget meleget kapni de elviselem mert erős vagyok hozzá.
ez csak egy példa a sok küzzül
Vidiripi
"Én most is azt mondom isten nincs se ördög itt van egy kerek bolygó egy csomó idiótával tisztelet a kevés kivételnek,magunk alakítunk mindent magunknak semmi, külső erő nem szól bele,ami történik azt az ember teszi magával."
Melyik filmben is hangzik ez el?
Az ördög legnagyobb trükkje az...
...hogy elhitette a világgal ,hogy nem is létezik.
Vidiripi
"Ez nekem is sokszor eszembe jutott már hogy jön a szöveg hogy isten lát isten segít,kérdem én ha ez így van miért nézi azt hogy jó és ártatlan emberek halnak meg nap mint nap miért nem az hall meg aki meg is érdemelné hol van ilyenkor?Akkor jön a nagy szöveg "segíts magadon és isten is megsegít"
Nem kell izgulnod meghalnak azok az emberek is. Mindenki meghal. Akik felettek támasztva a Bibliában ,azok az emberek is "újra" meghaltak. Azért "nézi" Isten mert még nem jött el az ideje hogy közbelépjen. De amikor Ő elérkezettnek látja az időt akkor majd közbelép. De amit megmondott előre és leíratta a Bibliában azoknak a dolgoknak előbb meg kell történniük. Teljesen logikus hiszen ha nem történnének meg akkor Isten nem lenne szavahihető de ez nem fordulhat elő. S amíg tart ez az időszak addig az emberek még fordulhatnak Istenhez az INGYEN kegyelemért hogy az Úr Jézus által bocsássa meg nekik a bűneiket. Hogy akik még nem jutottak hitre azok is hitre jussanak. De aki keresi Istent annak hinnie kell hogy ő létezik mert hit nélkül nem lehet Istent keresni.
A másik ok amiért hadja megtörténni ezeket a dolgokat az pedig az hogy az emberek lássák azt hogy milyen lesz a világ ha nem Isten uralkodik felette. Minden az Édenkertben kezdődött. Szabad akarat ,tiltott gyümölcs ,Sátán ,Éva ,Éva eszik a gyümölcsből ,stb.
Az embernek látni kell hogy hova vezet az ha Istent nem része az életének és nem Isten útmutatása szerint cselekszik hanem a saját feje után megy.
Természetesen nem kell azt tenned amit Isten mond a szabad akaratod erre lehetőséget ad. de akkor viseld a döntésed következményeit. Istent nem lehet becsapni ő nem felejt el semmit. A bűnt pedig nem hadja büntetlenül. S amikor eljön az ideje minden ember cselekedete meglesz ítélve.
Vidiripi
Kérdező!
Nos ami azt illeti te is elvakult vagy. Az nem elvakultság hogy kiírsz egy kérdést a valláskritika kategóriában. Mikor nem is hiszel Istenben ennek ellenére még is időt és energiát pazarolsz arra hogy ezt leírd ezen az oldalon mi ez ha nem elvakultság?
Hiszen mindent bevetsz azért hogy meggyőzz másokat arról hogy nincs Isten. Valaminek csak kell motiválnia.
De igen én már éltem meg változásokat a saját életemben. Pl. hívő lettem néhány évvel ezelőtt ez nem így volt.
Hogy hány ember halt meg? Hát már leírtam neked. Na jó kicsit burkoltan. De a válasz az hogy az összes ember meghalt. S meg is fog halni. Ezt tudom jól haltak meg már szeretteim.
S azt is tudom jól hogy rám is ez vár.
"Ha meg a bűneinkért bűnhődünk akkor míg létezik az emberiség folyton bűnhődik na de mindegy is."
Szerintem a hívők nem így gondolják de mindegy is.
"Majd közbe lép ha már kipusztultunk mi? Vagy magányos lesz és újra éleszt minket?"
A Biblia szerint nem akkor fog közbelépni. De ha így lenne akkor sem lenne probléma mert Istennek a halál felett is van hatalma. Igen feltámasztja az embert.
Vidiripi
"Arra közbe lépésre szerintem már pár évszázada várnak az emberek arra írtam,hogy közben hallnak meg az emberek,sosem lesz semmilyen közbe lépés,mert isten max a fejetekben létezik,de majd hiszem a dolgokat ha halál után vissza jövök,csak ne zombi legyek"
Nyugi zombi nem leszel az biztos. Évszázada? :D Van az évezred is. :)
Igen mint említettem már mindenki meghal. Te azt gondolod hogy csak a fejemben létezik. A Biblia is létezik és az kézzel fogható. Abban van megírva hogy az Úr Jézus visszatér az angyali seregek élén. De lesz közben lépés. Az hogy te ebben hiszel vagy sem az nem változtat semmit az eseményeken.
Viszont tedd fel magadnak a kérdést. A barátomról el tudtam volna képzelni hogy hívő lesz?
Akkor hogyan lett az? Megkérdezted már tőle?
"De remélem te leszel az első aki fel támad,szólhatnál az érdekemben is ;)"
Ezzel több probléma is van.
1. Nem tudom ki vagy.
2. Nem vagy hívő. (Zsidók 11:6)
3. Ember nem lehet közbenjáró Istennél.
4. Csak egyetlen közbenjáró van Jézus Krisztus.
"Na és mi van az édeni 800-900 éves emberekkel?"
Nem tudom mi van velük? Az Édenkertben csak két ember élt Ádám és Éva. Az összes többi ember az már az Édenkerten kívül élt.
Na most akkor nem mindenki fog feltámadni csak a hívők?Ez így nem igazságos ám.
Na meg annyit az édenkerthez látod ti hívők furcsák vagytok van egy csomó vallás ki ezt ki azt vallja van ahol több isten van van ahol egy de minden vallásban majdnem az az egy is különbözik na ezért kamu ez az égész.
Amúgy pl te azt vallod két ember élt az édenkertben a többi kívül na ez meg azt mondja több ember élt az édenkertben na akkor most mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!