Miért hisznek olyan sokan velemi felsőbb erőben?
Te miért gondolod, hogy nincs az a felsőbb erő?
Egyáltalán hogy jut eszedbe ez a kérdés, ha valóban nem lenne mit megkérdőjelezned?
Azért gondolom hogy nincs,mert nem is láttam még soha,nem is éreztem stb.
Hogy nem ártanak vele?Nem hallottál még keresztes háborúkról?Vagy iszlám ,vagy akármilyen valláskülönbség miatti öldöklésről?
Szia!
Amiről beszélsz benned is megvan, csak az elméd eltakarja.
Kérdező, számomra te sem létezel, mert még nem láttalak, nem éreztelek, nem tapasztaltalak... :)
Mielőtt félreértenéd, csak a megközelítésed hibájára akartam rámutatni ezzel.
Te az ún. "kéz filozófiáját" követed. Más szóval materialista vagy. Ennyi.
Viszont ha engem szólítasz,én vissza tudok szólni,velem lehet találkozni.
De nem az,hogy van-e,hanem hogy miért van szükségük valamire,amiben hihetnek?
T.Kérdező!
Azért hiszünk Istenben, mert meg vagyunk győződve arról, hogy létezik. Csak nézz körül. A csodálatos univerzumot, a földünket, hogy milyen az elhelyezkedése a naptól, milyen körforgások müködnek, amik az életet lehetővé teszik. Nézd meg a csodálatos növény és állatvilágot. A sokrétüségét, a csodálatos szineket amikben gyönyörködhetünk. De nézd meg magát az embert. Olyan az agyunk, hogy az orvosok most sem nagyon vannak tisztában a müködésével. Csak egy részét használjuk az agyunknak és mégis felér a világ összes számitógépével.
TEhát Istent láthatjuk abból, amit megalkotott.
Mert mindez nem véletlenül lett. A "véletlen" szó jelentése az, hogy valami nagyon ritkán fordul elő. Ezek az alkotások pedig egy értelmes tervező voltát igazolják.
Azon kivül Istent nem láthatjuk. Ő szellem, számunkra láthatatlan. Azt irja a Bibilia, ha meglátnánk azt nem élnénk tul.
Tudod sokat gondolkodtam azon, vajon tényleg milyen lehet. És arra a megállapitásra jutottam, hogy Isten "egy végtelen energiaforrás lehet, ami ujból és ujból megujitja önmagát". Mert azt irja a Biblia, hogy "Isten öröktől fogva létezik, és örökké lesz."
Igen, a mi elménk nem nagyon tudja felfogni ezt. Hiszen mi ugy gondolkodunk, hogy "mindennek van kezdete és vége". De az univerzumban másként vannak a dolgok. Maguk a tudósok is elismerik, attól hogy valamit nem értünk, attól az még létezhet. Azt mondják, hogy a nálunk ismert fizikai törvények az univerzumban sokszor nem érvényesek.
TEhát attól hogy mi nem látunk valamit, attól az még igen csak létezhet.
Üdvözöllek: Judit!
"Hiszem, ha látom" - ha látod, már nem kell hinned benne, mert tudod, hogy van. A macskában sem hiszel, mert tudod, hogy van. Azért hiszünk benne, mert nem láttuk, de érezzük, hogy velünk van, ittvan bennünk, benned (mégha tagadod is), és mindenben körülöttünk. Honnan érzem? Csak nézz körül. Hogyan lehetett ilyen csodálatos világunk? (sok szenvedés a bűn következménye, nem Isten miatt van)
Hogyan keletkezett ez a sok anyag, amiből vagyunk? -"ősrobbanás" -És az mitől lett, - nem tagadom, hogy lehetett ősrobbanás - mert a semmiből nem lesz minden... Logikus, hogy vmi felsőbb "erő" készítette.
(Persze tovább lehet menni, hogy az a felsőbb erő miből lett, mert úgyis ez a kérdés merülne fel benned.)
"Csak egy részét használjuk az agyunknak"
Csak a magatok nevében beszéljetek, kedves tanú.
Kedves Judit
HA szép,és bonyolult a világ,ami lehet,sőt,biztos.Az még nem jelenti azt,hogy azt valaki/valami alkotta meg.
Amíg meg nem halok,nem lehetek biztos egyik elméletben sem,de akkor már mindegy lesz.
Nem vitatkozni szeretnék,csak hangosan gondolkodom.
HA valami végtelen,akkor annak ugyan miért kéne megújulnia?Hisz akkor az a bizonyos energia kifogyhatatlan,és vége nincs soha.És honnan venné au újjabb"adag" végtelenséget?
Én arra gondoltam,hogy az agyunk egy részét használjuk csak gondolkodásra,viszont a többi van a test vezérlésére,emlékezésre,gondolkozásra.
És ha csak így csettintésre lenne,mint abban a híres bibliában,akkor a sok törvényszerűség magától lett volna így?Vagy az a valaki rendelte el,hogy így legyen?
Az a biztos,hogy az idő és a tér végtelen.Az logikus is,meg eleve,mi lenne a végén-tömör falak?
Én arra gondoltam itt a válasz olvasgatás közben,hogy az ember egyedül születik(általában),és egyedül hal meg.És fél,hogy a létezése igen csak szűk,és jelentéktelen.
Ezért kell valami támasz,amire alapozhat,hogy hogyan éljen,és a halála után se hal meg teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!