Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisznek olyan sokan...

Miért hisznek olyan sokan velemi felsőbb erőben?

Figyelt kérdés
Hisz még soha sem látták,és az életükben nem lehetnek biztosak benne,hogy igaz.
2013. márc. 23. 17:30
1 2 3
 11/21 sztrecskó ***** válasza:
Tudományosan is van néhány bizonyítéka. Próbálok érthető lenni, mindenféle bizonyíték nélkül. A világon semmi nem kerül magától rendezett állapotba. Az entrópia fogalma a rendezetlenség mértékét jelenti, tehát a világon az entrópia külső beavatkozás nélkül csak nőhet. (Gondolj bele: Egy hónapig nem mész be a szobádba, tegyük fel nem vagy otthon. Ha nem megy be senki, tehát nincs ott a külső erő rendet tenni, akkor a szobád csak rendetlenebb lesz: Megjelenik egy-két pók a sarokban, beporosodnak a polcok, elszáradnak a virágok.) Persze, nagyon kicsi, minimális esélye van annak, hogy valahol rendezettség alakul ki, de ez az esély kb annyi, mint az egész univerzumhoz képest a Föld. Akkor hogy lehet mégis, hogy ennyi galaxisban szabályos folyamatok alakulnak ki? Hogy keletkezhetett a Földön élet? Lehet spontán folyamat valóban, én nem tagadom. Ennek is nagyon pici az esélye, és annak még kisebb, hogy az élet továbbfejlődik, és a végén emberek alapítanak közösségeket, és veszik uralmuk alá az életet. Bővebb információkért olvass utána az entrópiának, entalpiának, törvényszerűségeknek. Mivel nagyon minimális esélye van a spontán élet kialakulásának, sokan pont ezzel tagadják Isten, vagy a felsőbb erő létét. De Kb. ugyanennyi esélye van az élet fejlődédének, és a Földhöz viszonyítva ez is kialakulhat spontán. Csakhogy itt nem térhetünk át más vonatkoztatási rendszerbe! Az univerzumhoz viszonyítva annyira minimális esélye van, hogy semmi. Ha lenne egy univerzumnyi planktonok szintjén megragadt élet, akkor előfordulhatna, hogy pont a Földön jutunk el az ember eléggé összetett és bonyolult felépítéséig. De csak a Földön jutott el egyáltalán idáig az élet.... (Tudomásunk szerint, hogy az UFO-hívőket meg ne bántsam.) Nagyon sokáig lehetne ezeket taglalni, de a legegyszerűbb, ha tényleg belegondolsz: magától a szobádban sem lesz rend. Akkor a testedben, az életfolyamatokban, a Föld élővilágában, a Naprendszerben, más galaxisokban, az univerzumban mért lenne?
2013. márc. 23. 20:59
 12/21 A kérdező kommentje:
Ha van 1 a akárhány milliárdhoz esély rá,akkor lehetséges.És mivel van annyi bolygó a világban,ezért lehet 1-2 ilyen ,mint a milyenk.Csak mondjuk túl messze van,hogy észre vegyük.Meg állítólag lehetett a holdon is élet,csak már egy jó ideje nincs...
2013. márc. 23. 21:20
 13/21 anonim ***** válasza:

A miért nagyon egyszerű:

első körben tegyük fel, hogy az egész hazugság - és akkor? legalább volt valami kapaszkodó az életemben, aminek köszönhetően könnyebben vettem a nehézségeket

na de mi van akkor, ha igaz?

2013. márc. 24. 02:23
 14/21 sztrecskó ***** válasza:
Az utolsónál a pont. Ha nem igaz, én nem vesztettem semmit, sőt te sem vesztettél semmit. Még arra sem lesz lehetőséged, hogy a fejemhez vágd, hogy "én megmondtam." Ha meg igaz, én jól járok, te meg elég rosszul... Ezért érdemes hinni!
2013. márc. 24. 14:38
 15/21 Nefri ***** válasza:

Rengeteg olyan kérdés van amire a tudomány nem képes választ adni, avagy ellentmond önmagának. Ebből kifolyólag teljesen logikus következtetés, hogy léteznie kell egy az ember értelmét és logikáját meghaladó felsőbb rendszer, amiben a számunkra érthetetlen dolgok is értelmet nyernek.

Tehát olyasmiről van szó, hogy aki hisz egy természet feletti erő létezésében az úgy képzeli el, hogy vannak dolgok, amik a számunkra felfoghatatlanok épp úgy, mintha egy két dimenziós pálcika ember számára próbálnád elmagyarázni a 3. dimenzió létezését, megérteni sohasem lesz képes, ugyanakkor azt elfogadhatja, hogy ha ő felfogni képtelen is attól még létezhet.

2013. márc. 24. 15:43
 16/21 A kérdező kommentje:

És ha valaki hisz mondjuk Allah-ban de téved,mert az egyik másik létezik?

Vagy épp mindenképp azt hiszi,hogy az számít,a rossz cselekedeteket kiváltja a keresztelkedés.Közben mérleg szerűen működik.Hogy mennyi jót,és mennyi rosszat csinált?

Vagy ha van is valami,de az élet a halállal véget ér és nincs túlvilág?

2013. márc. 24. 17:57
 17/21 anonim ***** válasza:

"Csak egy részét használjuk az agyunknak"

Ez az állítás kísértetiesen hasonlít arra, amivel a szcientológusok próbálják, elhitetni az embereket, miszerint az ember, az agyának csak 10%-át használja ki :D A tudomány értelemszerűen ezt az állítást nem fogadja el. Tess:

[link]

2013. márc. 25. 17:57
 18/21 anonim ***** válasza:

Az embernek szüksége van arra, hogy higgyen valamiben. Ettől nagyobb a biztonság érzetük és erőt ad nekik a mindennapi élethez.

Egyébként, te nem hiszel az ilyesmiben, mert még soha nem láttad. Mi van akkor, ha mégis igaz? Nem feltétlenül kell látni valamit ahhoz, hogy higgyél a létezésében. A levegőt se látod, mégis tudod hogy létezik. :)

2013. márc. 26. 12:20
 19/21 anonim ***** válasza:

Nincs rossz életem,nem tartozok egyik valláshoz se.

Egyszerűen a sok filózás és az olvasottak hatására alakult ki ez a meggyőződésem.

2013. márc. 26. 19:43
 20/21 anonim ***** válasza:

Miért ?Mert a Szeretet olyan amely kézzel nem fogható, nem látható ,de érezhető.A szeretet Jézus ,amely mindenekfelett türelmes és igaz.E nélkül nincs élet a mennyben és a földön.Ez az az erő amely kitölti azt az űrt amely sok emberből hiányzik.

(K.GY.)

2013. márc. 27. 00:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!