Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények miért kételkedn...

A keresztények miért kételkednek a kormeghatározási módszerek eredményeiben?

Figyelt kérdés
2013. szept. 3. 15:01
 31/91 anonim ***** válasza:
0%
Sir Arthur Keith 1955-ben halt meg.
2013. szept. 4. 18:33
 32/91 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Ha elolvasod a beírásomat senkit sem hülyéztem le csak idéztem. Ha az igazság fáj mindíg a hívők lesznek a hibásak?

Ezt írtam korábban:

A tudomány iránti elkötelezetteket, pedig tiszteletben tartom. Nekik más a meggyőződésük és nekem is. Nekem hitem van Jézus Krisztusban és ez nekem mindenre elégséges ebben a földi életben.

Vagyis ha valaki abban találta meg élte értelmét és célját akkor rendben van. Ez a kölcsönös bizalmat jelenti nálam és a toleranciát. Ebben semmi lenézés, vagy értelmi képességek kritizálása nem szerepel.

Teológus!

2013. szept. 4. 19:26
 33/91 anonim ***** válasza:
40%

Höhhh... Jó vicceket mondasz... A kereszténység és a tolerancia két igen távol álló dolog.

Amúgy az, hogy felsoroltál 1-2 példát, ez még nem azt jelenti, hogy a kormeghatározás minden esetben téves. A tudomány nem téved, hiszen rugalmas, és ami nem illik bele, az nem illik bele. Ha valaki az ezotériát tudománynak hívja, az hülyeséget mond. Így aki a vallást tudománynak hívja, az eléggé téved. A vallás csak a mítoszok közé illik. A kereszténység amúgy meg olyan nagyjából, mint az ógörög/római istenhit, az istenek számát kivéve. Vagy mint a sumer vallás. És még sorolhatnám. De a lényeg, hogy nincs valóságalapja. A tudománynak eddig jóval több mindenben volt igaza, mint annak a mesekönyvnek, amit te Biblia néven ismersz. Végül, de nem utolsó sorban: Azért, mert egyes tudósok vallásosak, vannak akik nem. Példának vegyük Einsteint. 8 éves koráig erősen vallásos volt, még jobban is, mint a szülei. De aztán rájött, hogy szinte alig van vajmi értelem a Tórában(mert ugyebár zsidó volt). Úgyhogy elfordult az összes vallástól, mert az egész nem több, mint érdekes, tanulságos mesék. De még a tanulságokat belevéve is több a kára, mint a haszna.

névte2en

2013. szept. 4. 21:55
 34/91 Tom Benko ***** válasza:
48%

@Teológus: Hogy a péniszbe került ide az evolúció?

Ha már idézgetünk: "Senki ne jöjjön énhozzám aki meg nem gyűlölte apját és anyját." Na, ki mondta ezt?

2013. szept. 5. 07:16
 35/91 anonim ***** válasza:
35%

Szia!

Csak a kormeghatározás kapcsán jött képbe, mer az evolúció erre is épül. A héber-arám nyelv két végletének ismerete a megoldás a kérdezett mondatra. Amióta Jézusé vagyok sokkal jobban szeretem a szüleimet és családomat. De Jézus mögött vannak a sorban. Általa viszont sokkal jobban szeretem őket.

Teológus

2013. szept. 5. 08:12
 36/91 anonim ***** válasza:
19%
Szép dolog a vitában részlet kérdésekkel bíbelődni, de félő hogy elsikkad mögöttük a lényeg ... A mai teremtés elméletek éppoly forradalmiak, mint az evoluciós tanok voltak a 19.. században. A genetika legújabb GYAKORLATI eredményei abszolút igazolják a kreációs téziseket. De természetesen nem a Bibliában megírt időben és formákban..El kell választani a tényeket a hit kérdésektől.Az ALAP beigazolódik, de nem a mitologikus formákban...
2013. szept. 5. 08:57
 37/91 A kérdező kommentje:

36#-os! Gondolataid a "hablaty" kategóriát erősítik,érveid semmisnek mondható.

A kreacionizmus Teremtéstörténeteken alapszik,keresztény kultúrkörben a Biblián. Képviselőik támadják a tudomány eredményeit,holott semmilyen tudományos életben nincsenek jelen,nem tagjai egyetlen tudományos közösségnek sem -ha tudod ez mit jelent-, semmiféle területre nincs beleszólásuk. Mindent kritizálnak,ami nem felel meg vallási elképzeléseiknek. Elsősorban az alábbi területeket támadják :

- evolúció-minden tudományág bizonyította,150 éve megingadhatatlan

tektonikus lemezmozgások-remélem tudod mit jelent-, a Föld külső burka mintegy szigetekként úszik a Földköpenyen,az ütközési zónák vonalán földrengések,tűzhányók,felemelkedések és alábukások. Folyamatosan lehet tapasztalni.

-Ősrobbanás-ez egy elmélet,amit a megfigyelések,mérések alátámasztani látszanak és ha a tudósoknak az adatok ezt igazolják,akkor egy csapat hülye adatok nélkül nem juthat ellentétes következtetésre.

Ennek az ostobaságnak,a kreacionizmusnak Amerikán kívül nincs semmi támogatottsága,de ne csodálkozz,ott még a Jedi lovagokban is hisznek. De az értelmed alapján nagyon úgy tűnik,hogy te is oda tartozol!

2013. szept. 5. 10:02
 38/91 A kérdező kommentje:
És még annyit "nagyokos",muasd be,hogy a genetika hol igazolja a kreacionista elemeket,de nehogy az idióta Hovinddal gyere.
2013. szept. 5. 10:05
 39/91 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vagyok "nagyokos" csak szeretem az én Mennyei Atyámat.

Senkit sem néztem le vagy ítélgettem te se tedd. Nem vagyok Hovind fan, mert sok dolgával nem értek egyet. Csak azt nem értem, hogyha ennyire rossz amit tesz akkor miért botránkoznak meg rajta annyian?

Teológus

2013. szept. 5. 11:07
 40/91 A kérdező kommentje:

Teológus!

Ha Jézus előbbrevaló,mint a szüleid,ehhez csak gratulálni tudok. De nem lehet rajta csodálkozni. Beszéltem olyan elvakult Jehovatanúval,aki azt mondta,gondolkodás nélkül megölné a gyerekét,ha ezt mondaná neki Jehova. Azaz,ha ezt olvasná ki a Bibliából,vagy a Szervezet a sok félrefordítás mellett ezt is belelátná. Szerintem ez már a sárga ház kategória!

2013. szept. 5. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!