Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények miért kételkedn...

A keresztények miért kételkednek a kormeghatározási módszerek eredményeiben?

Figyelt kérdés
2013. szept. 3. 15:01
 21/91 anonim ***** válasza:
16%

Szia!

Igen tudom, hogy pont ezért nem egyértelműek a leletek.

A Kálium-Argonnal is az a baj, hogy egy friss leletet is több millió évesre datáltak ami azért egyértelmű. Sőt ugyanabból az állatból két laborban is jelentős eltérések születtek.

Azzal sem tudtak mit kezdeni, hogy dinoszaurosz csontvázakban vörösvértesteket találtak, mivel az max. 5000 évig képes meglenni, pedig a leletek több százezer évesek voltak. A hamisításokról nem is beszélve.

Mivel én teremtéspárti vagyok ezért számomra nem ezek az elsődleges bizonyítékok hanem Isten beszéde.

Teológus

2013. szept. 4. 11:47
 22/91 anonim ***** válasza:
61%

"az elsődleges bizonyítékok hanem Isten beszéde."

Amit gyarló emberek jegyeztek le még szerinted is.

Szóval először kell megteremteni a fákat, az állatokat és csak jóval utána a Napot és az Univerzumot?

Te ezt hiszed?

(Isten beszéde...)

2013. szept. 4. 12:20
 23/91 A kérdező kommentje:

Tévedsz!A kálium-argont csak kb. 100 ezer évtől lehet használni,addig alkalmatlan mérésre. Tehát a "közelmúltra "nem jó.

Definiáld már légyszi Isten beszédét,vagy ez csak a gondolataidban jelenik meg?

2013. szept. 4. 12:23
 24/91 anonim ***** válasza:
34%

Szia!

Ezért érdekes, hogy nagy bizonyossággal mértek meg vele dolgokat s állították, hogy ennyi és ennyi éves.

Isten beszéde a természetesen a Szentírás. Nekem az a mérvadó. A tudomány iránti elkötelezetteket, pedig tiszteletben tartom. Nekik más a meggyőződésük és nekem is. Nekem hitem van Jézus Krisztusban és ez nekem mindenre elégséges ebben a földi életben. Megtérésemben is szerepet játszott a teremtés felismerése, mivel ateista-marxista agymosásosan akartak keresztülnyomni iskoláséveim alatt.

Teológus

Teológus

2013. szept. 4. 13:17
 25/91 anonim ***** válasza:
64%
Azért, mert ha elfogadnák a valóságot, összeomlana a primitív világképük.
2013. szept. 4. 13:35
 26/91 anonim ***** válasza:
36%

Szia!

Valahol ezt olvastam:

"Nem fogadom el a teremtést, mert nem akarok hinni Istenben. Ezért inkább abban hiszek, amiről tudom, hogy tudományosan lehetetlen, ez pedig az élet spontán létrejötte és az evolúció"

George Wald Nobel díjas tudós. Forrás: Biochemical Science: An inquiry Into Life

Teológus

2013. szept. 4. 14:32
 27/91 A kérdező kommentje:
Na,jönnek az utólsó érvek és idézetek,ha már nincsenek valós érvek. Szóval ilyen kijelentést tett egy Nobel díjas. Ez máris egy bizonyított tény Isten létezésére? Mi értelme van ilyen levegőben úszó kijelentésekre? Bizonyítékokat hozott az evolúcióval szemben,azt megvédte a tudományos közösség előtt,publikált a témával kapcsolatban??? Ki tudja ez milyen szövegkörnyezetben jelent meg,amúgy meg számít valamit? Lehet,hogy csak anekdotázott,de gondolhatta komolyan is. És? Van mögötte valami? Nincs,tehát ennyi. Ha valami igazolatlan,mindegy,hogy Nobel-díjas mondja,vagy a szomszéd Erzsike. Einstein vs. Niels Bohr. Mindkettő Nobel-díjas. Egyszer azon vitáztak,hogy a világegyetem statikus,vagy mozog? Einstein azt mondta nem mozog,statikus. Tévedett. Akkor most vessük el a relativitás elméletet?Mindig a bizonyosság számít,a többi le van sz@rva.
2013. szept. 4. 15:26
 28/91 anonim ***** válasza:
61%
Így van ez, ha egy tudós a Biblia "tényeit" cáfolja, akkor az az ember a sátán szolgája, viszont, ha találunk tőle egy idézetet, ami a vallás és Isten léte mellett szól, akkor már bizony lehet rá hivatkozni. Vicces...
2013. szept. 4. 15:31
 29/91 anonim ***** válasza:
35%

Szia!

Nem érvnek szántam, csak mint érdekességet jegyeztem meg.

Jó látni, hogy hogy gondolkoznak valójában a nagy elmék.

Számomra minden esetben a Biblia a hiteles forrás. Közben pedig leltem még egyet

Sir Arthur Keith skót anatómus és antropológus a piltdowni hamisítvány egyik megalkotója:

"Az evolúció nem bizonyított

és nem bizonyítható. Csak azért hiszünk benne, mert az egyetlen alternatíva a teremtés,az pedig elképzelhetetlen.”

Teológus!

Teológus!

2013. szept. 4. 18:16
 30/91 anonim ***** válasza:
44%
Persze, kedves Teológus, aki mást mond, mint a Biblia, az máris hülye? Te akkora egy egoista, gusztustalan ember vagy, hogy lassan már el sem tudom hinni!
2013. szept. 4. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!