A keresztények miért kételkednek a kormeghatározási módszerek eredményeiben?
Bennem, minden eddigi csalódás ellenére, még él a remény, hogy nem minden keresztény fundamentalista, és tagadja a tudomány eredményeit.
A fundik pedig szerintem egyszerűen azért tagadják, mert ha elfogadnák, akkor már nem értelmezhetnék szó szerint a mesekönyvüket, ebbe pedig egyszerűen belebetegednének.
5-ös!
Ez enyhén szólva hülyeség. Isten már szinte mindenhol ott van. És ezt ne úgy értsd ;)
Ott van a televízió, a könyvek, mindenhol az arcodba nyomják, hogy Isten így, meg úgy. Mintha ez tény lenne. Biztos vagyok benne, hogy te is előbb hallottad az 'Isten' szót, mint azt, hogy 'evolúció'. A legtöbb embert így nevelik, és hiába tanul az órán őskövületekről, vagy az evolúcióról, mivel ezek ellentmondanak isten létének (legalábbis a bibliai isten létezésének), ezért nem fogadjátok el. Azt a hibát követitek el, hogy a tényeket igazítjátok a teóriához, nem pedig fordítva. A kreacionizmus végül is tudományosan próbálja megmagyarázni, hogy miért igaz minden szava a Bibliának, de nem hiszem, hogy teljesen ép elméjű ember komolyan elhiszi, sőt szerintem tudat alatt mind tudják, hogy egy nagy marhaság az egész, de mivel Isten létét igazolja (amit nagyon szeretnétek), és eléggé tudományos köntösbe van öltöztetve, ezért megfelel a mesétek igazolására.
A hitnek is kell, hogy alapja legyen. Ez pedig a Biblia. Viszont a tudományos eredmények teljesen hiteltelenné teszik az egész könyvet, így nem marad más hátra, alapítanak egy áltudományt, ami igazolni próbálja a meséket.
Ha a hitnek nincs alapja, akkor az egész összedől. A legtöbb ember viszont szeretne hinni (hogy miért, abba most ne menjünk bele).
"kreacionista tudósok" ha,ha,ha
Mint Kent Hovind, akinek keresztény ismeretekből van diplomája, amit egy nevetséges, kolorádói diplomagyárban, a Patriot Biblia "Egyetemen" szerzett (kép: [link]
Ez aztán a tudós! LOL
ÉS mi lenne az a kreacionizmusban amit tudni kell?
Hogy Isten teremtett mindent 6000 évvel ezelőtt pont úgy ahogyan a Bibliában le van írva és kész?
Nagy tudomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!