SOS! Jártas valaki a CTG vizsgálatok eredményeiben?
Figyelt kérdés
CTG vizsgálaton ma méhösszehúzódás hatására leesett a magzati szívhang a felére, az orvosom meg nem reagált semmit. A nővérke viszont jól megijesztgetett, hogy ez oxigénhiányos állapotra utal. Baj van?? 35 hetes vagyok.2009. dec. 10. 15:46
1/4 anonim válasza:
mikor nekem ilyen volt a ctg-m, akkor az orvosom befektetett a kórházba (37 hetes voltam) és bent minden nap 3x csináltak ctg-t
szerencsére minden rendben volt, egészséges fiam született természetes úton 10/10-es apgarral
2/4 anonim válasza:
ha hanyattfekve csináltad a ctg-t akkor biztosan nincs baj. ilyenkor a baba nyomia a te nagyereidet (vena cava inferior syndromának nevezik) amik ellátják a lepényt is vérrel. ha oldalt fekszel akkor ez azonnal megszűnik és nincs baj. jól mondta a nővérke, oxigénhiányos állapot, de csak nagyon rövid időre. ha a szivfrekvencia TARTÓSAN 100alatt vagy 100 köryékén marad az már baj jele. egy pár pillanat nem jelent gondot, ennyi időre mi is visszatudjuk tartani a levegőt (pl viz alatt) nyugi a dokid tudni fogja mi mikor jelent problémát!!!!
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, hanyatt feküdtem végig!
2009. dec. 10. 18:23
4/4 anonim válasza:
Csodállak, hogy kibírtad hanyatt! Én nem tudtam, hogy lehet oldalt is, és az utolsó pillantban szóltam, hogy rosszul érzem magam. Majdnem elájultam! Oldalt fekve nekem is jobb eredmények születtek. De van ahol lehet ülni is ctg közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!