Mit találunk ha a kitalált középkor elméletét a radiokarbonos és egyéb kormeghatározási módszerek eredményeinek összevetésével vizsgáljuk?
Te nem érted amit én mondok. Ha találnának egy 600 és 900 közötti leletet, pl. egy 800-asat, akkor az elmélet hívei azt mondanák, hogy az a lelet 2011-800 éves, vagyis 1211 éves. DE mivel 600-ban hozzátoldotak +300 évet a naptárhoz, így MA valójában 1711 van, így az 1211 éves lelet keletkezésekor valójában (hozzátoldás nélkül) nem 800-at, hanem 500-at írtak a naptárban.
Bizonyítani talán úgy lehetne, ha lenne egy lelet, ami 600 és 900 között keletkezett, rá lenne írva, hogy készült 800-ban, a kormeghatározás pedig azt az eredményt adná, hogy 1211 éves.
Csatlakozom, Ozmium42 mondja jól.
Ez a jó az összeesküvés elméletekben (meg bármilyen ilyen ál és féltudományos elméletben) hozhatsz rá bármennyi megcáfolhatatlan bizonyítékot, ha lesz egy, egyetlen egy pont, ami nem 20.000%-ig biztos, akkor már röhög, hogy "Haha, nekem van igazam!". És nekik nem kell bizonyítékot adni, mert "ez így egyértelmű."
Na egy pillanat. Ha összehasonlítanánk egy 500-ban készült leletet egy 800-ban készült lelettel, amely az elmélet szerint azonos időpontban készült, ezzel be lehet bizonyítani, vagy meg lehet cáfolni. A kormeghatározás sztem meg fogja mutatni, hogy azonos időpontban készültek a leletek, vagy 300 év különbséggel. Nem hiszem azt, hogy ez egy falszifikálhatatlan elmélet lenne. Legfeljebb hamis. :)
És azt se felejtsük el, hogy az elmélet azt feltételezi, hogy a 300 év alatt kitalált események játszódtak. Ha viszont olyan tárgyakat találunk, amelyek pl. Nagy Károly tevékenységeit is alátámasztja, az szintén cáfolja a kitalált középkor elméletét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!