Mi a legkézenfekvőbb bizonyítéka annak, hogy az evolúciós elmélet IGAZSÁG?
Na már a kérdés érdekesen kezdődik.Legkézenfekvőbb.Bocs de ha nálad ez azt jelenti hogy láttunk e egysejtűből embert kifejlődni akkor ki is kapcsolhatod a gépet mert nem ilyen bizonyítékai vannak az evolúciónak.Ez egy ennél sokkal bonyolultabb,elegánsabb és hihetetlenebb dolog.Az evolúciónak ilyen egyértelmű bizonyítékai nincsenek,ugyanis ez egy olyan idő,nyersanyag és energiaszükséges folyamat mely az emberi laborok kapacitásán bőven túltesz.
Az evolúciónak azonban még mindig rengeteg bizonyítéka van.Nem olvastam el az előttem szólókat de láttam hogy hosszas,mélyen ecsetelő,ízes hozzászólás nemigen volt,ezért elkezdek egy oldalas kommentet.Na kezdjük!:
Az evolúció bizonyítékai csoportosítva és példákkal kiegészítve lesznek leírva.
Ahogy kívánod.
1.)a domesztikáció (háziasítás)
Például ott van hűséges társunk a kutya.Egykor még csak elődje a farkas élt,de az ember a természetes szelekciót helyettesítve olyan izolációkat és keresztezéseket képzett,amik végeredményeként manapság már több mint 500 kutyafajta él.A heterogének és homogének megfelelő egymásmellé helyezése elveztettett az új fajok kialakulásáig.
2.)A különböző sugárzásokkal való kísérletezések(legelterjedtebbek a gyümölcslegyekkel való kísérletek)
TT ismét a természetet helyettesítettük,de csupán azért mert a természet álltal okozott sugárzás álltali mutációk ritkák.Ennek érdekében mi nagyobb intenzitású sugárzást adtunk a kísérleri alanyoknak.Ez mutációkat eredményezett amik nem minden esetben voltak biztosan hátrányosak.Volt például szárnyatlan példány.Ez első ránézésre egy túlélés szempontjából kártékony mutációnak tűnhet de ha mondjuk egy hálószövő pókot tettünk volna az üvegbe,akkor mindjárt egy előnyös tulajdonság lett volna.Az evolúció különben pont eről szól.A megváltozott környezerti tényezők újraértelmezik az organizmusok túléléséhez előnyös és hátrányos tulajdonságokat.
3.)az etológia és a pszichológia bizonyítja az ösztönök létével az ember állati származását.
Ez a kedvencem.Az ember állati származása mellett tömérdek bizonyíték áll.De maga a tanulásunk is nagyon hasonlít a főemlősökéhez.Utánzással történik.Vagy például a szülők is (jobb esetben hogyan vezetik rá a gyreket egy új viselkedésformára?Jutalmazással.Akárcsak a kutyákat.Vagy ott vannak a legékesebb példák:A nonverbális kommunikáció.Például a fogak kivillantása az állatvilágban mindenhol a másik fél elriasztására szolgálnak.Az embernél is megvan ez vicsorgás formájában.Vagy például a kedvencem.Amikor egy ember társaságban eszik akkor nem néz ide oda.Viszont amikor egyedül eszik akkor sokkal szétszórtabb a figyelme.Ez azzal magyarázható hogy mikor még a majommal közös ősünk élt akkor még erősen ki volt szolgáltatva annak hogy valamelyik ragadozó egyik zsákmányaként végzi.Mikor egyik ősünk egyedül ette az elejtett vadat vagy a bokron termő bogyókat akkor teljesen ki volt szolgáltatva a bármelyik nagyragadozónak.Ezért mindent figyelemmel kellett tartania.Viszont mikor a táborhelyen vagy egy falkában étkeztek akkor a veszélyt nem csak neki kellett szemmel tartania.Ekkor lankadhatott egy kicsit a figyelme és nem kellett a fejét forgatnia.Ez is egy állati ösztönünk mely állati származásunkra bizonyíték.A legnagyobb pszichológusok pedig azt mondják hogy az ember állat..Maga Sigmund Freud is ezt vallotta.Erre épül az egész pszichológia.Én már csak tudom mert anyám 4 évig tanulta.És most a bizonyítékok.Például ott van a csecsemőknél a "mindenbe belekapaszkodás" ösztön.Ez még a majmokkal közös ősünktől ered ugyanis az újszülött ősünknek nem volt szabad elvesztenie anyját.Ezt jól példázzák a mai csimpánzok akiknél ugyanez a fogó reflex megvan.
4.)A földrajzi távolságokkal egy faj egyedeinek apró de a távolság növekedésével egyre szembetűnőbb elváltozások.
Itt a kedvenc példámat hoznám fel:A kelet és nyugat szibériai zöld füzikét.Az a kis madár az egész Ázsiai kontinens Szibériai részén megtalálható.Életterülete nyugat szibériától kezdve egészen kelet szibériáig tart.Nos nézzük is meg ezt a kis madarat.Induljunk el Szentpétervártól kelet felé.ITt még egymással tökéletesen szaporodó ,egymással érintkező populációkat látunk.Na mennyünk egy kicsit keleebre.Itt még mindig egymással szaporodó populációkat látunk,de a madarak kicsit már másak.Na mennyünk még keletebre.Na elérkeztünk kelet szibériába.Itt már látni a változást.A madarat már nem nyugat szibériai zöld füzikének,hanem kelet szibériai zöld füzikének hívják.És a madarunk fizikai megjelenése is telljesen más.De mégis hogy lehet ez?Hisz végig egymással szaporodó populációkat láttunk..Na itt jön képbe az evolúció.A távolság alatt (mialatt nyugatról eljutottak idáig a madarak) kissebb mutációk következtek be.Ezek eleinte még nem voltak nagy hatással a megjelenésre,de később már a folyamatos elszigetelődés és és hibák felhalmozódása eljuttatta a madarakat addig,míg már képtelenek egymással szaporodni.Ugyanis ha összeengednénk egy keleti és egy nyugati madarat képtelenek lennének szaporodni.Na ez az evolúció.
De említhettem volna Ausztráliát vagy a Gálápagosz-szigeteket melyek az elszigeteltségük miatt ismét csak új fajok szülőhelyei.
Valamint mégis miért csak Ausztráliában vannak kacsacsőrüek?Talán azért mert egyedül ott fejlődtek ki.
5.)Az evolúció sokkal jobban összeegyeztethető az összes többi tudománnyal.
Ezt megerősítheti egy ökológus.
6.)Az utóbbi évszázadban létrejött DNS elemzés.Ennek a módszernek a lényege hogy adott aminósavakat illetve fehérjéket vagy aminósav csoportokat és fehérjéket féléket keres két különböző élőlény DNS-ében.Ha a két élőlény közeli genetikával rendelkezik az azonosságok magas százalékot érnek el (kutya,farkas)
7.)a paleontológiai bizonyítékok.
Ezt már Előttem is megemlítették..
"Tényleg nem vitázni akarok,de mindenki véleményét tiszteletben tartva mondom,hogy az evolúció kitaláció"
Az evolúciónak RENGETEG bizonyítéka van. Többet fel is soroltak itt.
Szerintem a LEGKÉZENFEKVŐBB a különböző fajok, különböző rendszertani kategóriák között lévő genetikai hasonlóság. Mit is jelent ez? Vizsgáljuk meg azoknak a géneknek a szekvenciáit, amik sok fajban megtalálhatóak. Azt látjuk, hogy a törzsfejlődés elmélete szerint közelebbi rokoni kapcsoltságban álló fajok DNS szekvenciája nagyobb hasonlóságot mutat. Ez egészen pontosan az az eredmény, amit a Darwini evolúciós elmélet előjelzett száz évvel a gének szekvenciájának megismerése előtt. Ilyen erejű bizonyítéknak nagyon kevés biológiai elmélet örvend.
Persze lehet mondani, hogy ez éppúgy alátámasztja az "alternatív" "elméletet" is, de ez nem igaz. Egy evolúciós elméletben pont egy ilyen mintázatot várnánk, de abban az esetben, ha az élőlények "dizájnoltak" lennének ez a hasonlóság nem lenne szükségszerű, sőt sok egyátalán nem lennének jelen múltbéli genomi kataszrófák nyomai.
Az a bizonyíték, hogy a tudomány képes létrehozni a halott anyagból élő anyagot.:)))
Az bizonyíték lenne, na de ilyet soha nem fognak csinálni.:)))
Ott a biológia, a kémia, de az életet mégse tudják reprodukálni!:))
De neked már úgyis válaszoltak egyszer Arjuna!:)))
"Az bizonyíték lenne, na de ilyet soha nem fognak csinálni.:))) "
Ha ez mégis megtörténne az mit bizonyítana?
1) Honnan tudod kizárni, hogy a kémcsőben nem isten csinált megint életet?
2) Ha sikerülne, miért ne mondhatnád, hogy "jóvan, most sikerült, de 3 milliárd évvel ezelőtt nem volt kémcső, úgyhogy akkor biztosan isten volt!"
3) Tudom, hogy a hittanon nem ezt tanítják, és RENDGETEGEN elmondták, de látszik, hogy hiába, szóval mégegyszer: "AZ ÉLET KELETKEZÉSÉNEK KÉRDÉSÉNEK NINCS KÖZE AHHOZ, HOGY AZ EVOLÚCIÓ HELYES MAGYARÁZAT-E A FAJOK EREDETÉRE" Felfogtad?
..hmm...sok érdekes dolgot írtatok, és látom, rendkívül bonyolultan gondolkodtok...lehet, hogy nagyon pofátlan vagyok , legalábbis azért, mert számomra amikor ezen elgondolkodtam (mármint azon, hogy "teremtés vagy evolúció"), akkor a MAGZATI fejlődés ugrott be, ami számomra az evolúciós elmélet egyértelmű bizonyítéka volt, ahol fehéren , feketén látható, hogy az emberi létforma evolúciós fejlődésen át alakult ki...és aki ezt félredobja (nyilvánvalóan Isten helyezte ezt a bizonyítékot oda az ember elé, hogy legyen min vitatkozni majd, és esetleg akár háborúzni is,)az nyilvánvalóan őrült, aki a látható, tapasztalható tényeknek sem hisz, és mert az ISTENNEK VAN humorérzéke...
...azon kívül pedig arról se feledkezzünk meg, hogy ISTEN IGAZSÁGA előttünk van "utcákon kiált,és tereken kiált"..vagyis nem kell hozzá nagy okosság, egyszerűen csak figyelem...:)
...amikor ez a tény "megvilágosodott" a fejemben -már minthogy az evolúció elmélete igaz, és a bizonyítéka is előttünk áll- akkor nevettem a legnagyobbat , és csodáltam Isten végtelen bölcsességét, hogy mindent az ember szeme elé tett, nincsen semmi , amit titokban tartana -ahogy ugye az emberiség, a vallások nagy része kezeli az "okkult-nak" nevezett dolgokat, és hanyatt homlok menekül már a kifejezéstől is, mert nem mer, fél LÁTNI az IGAZSÁGOT, vagy annyira bonyolultnak hiszi az egyszerű dolgokat is, hogy beletekeredik az agya a megfejtésébe, pedig a gyermek könnyedén megLÁTJA :)
...tulajdonképpen az IGAZSÁG -értek ezalatt minden teremtési titkot- a földi világban ott van előttünk, csak rátalálni az analógiás megfelelésekre, (ahogyan Jézus tanít) okoskodva nem lehet, csakis a JELENLÉT és a szemlélődés ami ebben segít,hogy helyes hozzárendeléssel tudjunk LÁTNI...és ebben a tudomány segít, amely tulajdonképpen szemlélődni tanítja az emberiséget...:I
...szóval röviden még egyszer; az anyaméhben az egyedfejlődés szakaszai mutatnak rá evidensen arra, hogy Igazság ez a sokat vitatott elmélet :)és nem érdemes vitatkozni ezen!...
"a földi világban ott van előttünk, csak rátalálni az analógiás megfelelésekre"
Az analógiás megfeleltetést alkalmazta Hitler is, meg is lett a szép eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!