Aki a rés elméletben hisz mit mondana erre?
A több millió éves állati fosszíliáknak ugyanaz a genetikai állományuk,mint a maiaknak(ugye vannak élő kövületek is).
Hogy lehet ez,Isten újrateremtette ugyanazt?Ennek mi értelme van szerintetek?
Egyrészt a kormeghatározás nem feltétlenül pontos, ugyanis csak a ma ismert adatokból indulhatunk ki, és feltételezzük, hogy több ezer/millió év alatt nem változnak. Azonban a teremtés, és az özönvíz között a Földön egy teljesen más klíma uralkodott, ami befolyásolhatja a kapott eredményt. Erre egyszer valaki a következő példát mondta: ha van egy 100 l -es medence, és 1 l víz folyik bele percenként, akkor mennyi idő alatt telik meg? Ez persze egy könnyű feladat. Azonban annyit elfelejtettem közölni, hogy eredetileg volt benne 20 l víz, plusz közben is öntött bele valaki még 10-et. Így mindjárt más a helyzet.
Ha azonban nincs igazam a fentiekkel, és Isten tényleg újrateremtette, akkor: "Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!" (Ézs. 55:8)
Elsőnek : Az a szén alapú kormeghatározás . Az valóban pontatlan , mivel a légköri C 14 mennyiség változhat . De ott van az urán,radon és cirkon alapú kormeghatározás aminek a felezési ideje sokkal hosszabb mint a C 14-é . Azontúl a kőzetekből származnak amiknek megszilárdulásuk után már nem változik az összetétele , nemúgy mint a légkörnek .
És kérdező : mi az a réselmélet ?
A rés elmélet hívei elfogadják a több millió éves Földet,és ezeket az éveket a "kezdetben teremté Isten az eget és a Földet" és a "Föld kietlen és puszta volt"közé teszik.
Szal azt mondják, a teremtés előtt volt egy másfajta világ amit Isten ítélettel sújtott,és a mai világ egy "újjáteremtett" dolog.Ezzel kötnek kompromisszumot a tudományos eredményekkel.
"ugyanaz a genetikai állományuk,mint a maiaknak"
Ez nem igaz.
Az meg, hogy az evolúció gyorsabban zajlott, teljesen természetes. Ma is van rá példa. Egyes halfajták elszigetelt tavakban 100 éves időszakonként változnak meg teljesen, ezzel egy teljesen új fajt eredményezve. Eddig azt hittük ez sokkal lassabban megy végbe, de tévedtünk. Az evolúció megdöbbentő gyorsasággal zajlik le, ha a tét az életben maradás.
Semmi sem lett eltörölve, csak átalakult. A madarakat nem véletlenül hívják avian dinosaurnak.
"Élt 20-30 évig max és ez idő alatt szerintem egy 10 gyereket simán csinált"
Azért azt nem hiszem. Max. 2-3. Emlősök vagyunk, akik gondoskodnak az utódjaikról. Az akkori embereknek pedig kb. 7-8 éves korukig biztosan szükségük volt a szülőkre. + Ha még figyelembe vesszük nőtt a koponya az agytréfogat változás miatt, az utódok magatehetetlenek is voltak jó darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!