Aki a rés elméletben hisz mit mondana erre?
A több millió éves állati fosszíliáknak ugyanaz a genetikai állományuk,mint a maiaknak(ugye vannak élő kövületek is).
Hogy lehet ez,Isten újrateremtette ugyanazt?Ennek mi értelme van szerintetek?
"korábbi angyali kreációk eredményei"
Ne haragudj de ez annyira erőltetett,következetlen magyarázat,hogy jót nevettem.
Hogy tudnának már az angyalok teremteni a Biblia szerint?
Alaptalan teljesen ez a magyarázat de legalább hallottam egy ilyet is.
16:33
Dehogynem pl. bojtosúszós hal vagy cápa semmit nem változott az évmilloók alatt...
Hogyne lett volna eltörölve,hiszen "kietlen és puszta" volt a Föld.És ácsi, a rés elméletesek nem hisznek az evolúcióban,szal ez nem jó magyarázat.Te valami kevert dologban hiszel, de én most nem erre vagyok kíváncsi:D
Ja és p.l milyen halfajták,konkrétumot mondanál esetleg?
Az Isten angyalai a teremtett világ felett álló szellemi lények, mondhatni isteni lények /Istenek vagytok a felséges fiai /, nem akárkik, miért ne tudnának élőlényeket összegyurmázni? Amúgy kinek is mondaná az elohim: teremtSÜNK embert a képünkre? Nem magában beszél az Isten, hanem Isten angyalai részt vettek az anyagi világ teremtésében, mégpedig többen, már ha a többes szám nem az egy Istenre vonatkozik, amit kizártnak tartok.
Lassan - a tudomány révén - (aminek forrása talán nem is egészen emberi) az ember is össze tud hozni egyszerűbb élőlényeket, vírusokat és hasonlókat, vagy pl. ott a klónozás. Szerinted, ha az ember ilyenekre képes, akkor az Isten - bukott - szellemi fiai, amelyek az anyag felett állnak miért ne lennének többre is képesek?
Nekem is van egy elméletem. Tegnapelőtt hétfőn este 1/2 8-kor Isten elpusztította a világot, és rögtön meg is teremtette ugyanolyanra mint amilyen volt. Tehát a világ természetes módon alakult ki, de ugyanakkor Isten teremtette.
Éljen a tudományos és a vallásos nézőpont örök barátsága :D
Te biztos ,hogy a Bibliában hiszel?
" Te vagy egyedül az Úr! Te teremtetted az eget, az egeknek egeit és minden seregöket, a földet és mindent, a mi rajta van, a tengereket minden bennök valókkal együtt; és te adsz életet mindnyájoknak, és az égnek serege előtted borul le."
Neh 9,6
Köztudott ,hogy a Bibliában első mondata "kezdetben teremtette JHVH ISTENEK ..." valami jehovás szekta tagadja csak a hármasságot tudtommal.
"az ember is össze tud hozni egyszerűbb élőlényeket"
Már rendelkezésre álló alapanyagokból dolgozni nem nagy szám.
A halfaj amire gondoltam, a bölcsőszájú halfélék. Konkrétan azt hiszem ezt a Viktória-tóban figyelték meg, Afrikában a kutatók. (tehát egy izolált környezeteben).
Amúgy a másik: a cápák, krokik, bojtosúszók azért nem változtak, mert nem volt rá szükségük. Már úgy tökéleteseket, ahogy millió évekkel ezelőtt kifejlődtek, az a környezet mindig fennmarad, amihez alkalmazkodtak.
Amúgy nem egészen igaz nem változtak, pl. a méretük változott, arányosan az aktuális zsákmányállathoz mérten, krokiknál Sarcosuchus [link]
vagy a cápáknál a Megalodon (amikor még sokkal több cetféle élt a trópusi, meleg vizekben) [link]
Én nem mondanám magamról, hogy "hiszek" a réselméletben, legföljebb egy megfontolásra érdemes bibliai álláspontnak tartom, mivel szerintem van abban logika, hogy Isten általában nem teremt "tohú vá bohú"-t és a földet sem annak teremtette (Ézs. 45:18), ráadásul azt a mondatot, hogy "a föld kietlen és puszta [tohú vá bohú] volt", lehet úgy is fordítani (a héber szöveg megengedi), hogy "kietlen és puszta [tohú vá bohú] lett".
Azoknak, akik nem nagyon tudják, miről van szó: én úgy tudom, hogy önmagában a réselmélet nem a többmillió évesnek meghatározott fosszíliák magyarázatát és az "evolucionista tudománnyal való kompromisszumot" célozza, hanem egyszerűen csak felveti annak a lehetőségét, hogy a világegyetem "kezdetben" való megteremtése és a Genezis 1. rész által leírt "hatnapos teremtés" között lehetett akár egy vagy több "másik világkorszak" vagy "preádámi kor" is, mert ezt a Biblia szövege nem zárja ki, sőt egyes értelmezések szerint halványan sejteti.
Ami az ősi állati fosszíliákat illeti, szerintem az, hogy milyen volt a genetikai állományuk, sem nem erősít, sem nem cáfol akármit a Bibliával vagy speciel a réselmélettel kapcsolatban: egyszerűen nem vagyunk abban a helyzetben, hogy belelássunk, Isten mit, miért és hogyan és vajon mióta cselekszik a Világegyetemben. Szerintem ha tényleg volt is valami a Földön az ádámi kor előtt, fogalmunk sincs igazából, hogy mi volt.
Az viszont egy érdekes tény, hogy a Földünk felszíne (de amúgy a Naprendszerben a többi bolygóé is, sőt a Holdunké is) tele van olyan "sebhelyekkel", amelyek olyan mértékű katasztrófákról tanúskodnak, hogy ha azok olyankor történtek volna, amikor emberek éltek a Földön, akkor vagy említenie kellene a Bibliának, vagy kétséges, hogy azok után egyáltalán hogy maradhatott volna bárki emberfia életben. Tudom, hogy az özönvízzel kapcsolatos események nagyon sok mindenre magyarázatot adhatnak, de korántsem mindenre.
De az olyasmit mondjuk én nagy butaságnak tartom, hogy pl. a dinoszaurusz-fosszíliákat azért tette volna oda Isten, hogy "megpróbálja a hitünket". Ennél nagyobb ostobaságot ritkán hallani. :)
Meg az sem vezet szerintem sehova, ha a gonosz angyalok kísérleti nyulainak fogjuk fel ezeket a nagyszerű teremtményeket...
Egyszerűen szerintem okosabb lenne a hívőknek kevesebbet foglalkozni a múlttal (főleg az ennyire régmúlttal), és többet a jelennel, s kivált a jövővel. Aki nem akar hinni Istenben, az nem lesz attól hívővé, ha mutatok neki egy elméletet arról, hogy esetleg hogy férnek össze az évmilliók meg az őslények a Bibliával. Ez a mostani világ bizonyosan el fog múlni - de aki a reménységét Istenbe veti, az végignézheti, hogy teremti meg az újat. :)
Kétség kívül lehet benne valami amiket mondasz.
Tudom ,hogy nem azt célozza meg de pici logika sincs a több millió éves fosszíliák és ezen elmélet között.
Persze lehet mondani,hogy nem tudhatjuk Isten mit akart stb. de ez valahogy olyan béna,menekülésnek tűnik előttem.Következetlen lett volna tőle ugyanazt megteremteni,és Ádám meg újra elnevezte...Szerintem az nem megoldás ,hogy a hivők nem mernek gondolkodni és elismerni,ez bizony igy nem teljesen állja meg a helyét.És többen megtérnének ha legalább hihető magyarázat lenne pl. erre.De nekem a kérdéssel csak az elgondolkodtatás volt a célom,hogy aki hivő elfogadja az idős Földet,szerintem bizony nem áll erős lábakon:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!