Vallásos emberek, hogy vagytok képesek hinni, ha csak az érem egyik oldalát ismeritek?
Hát, lenne rá válaszom, de nem tetszik a kérdés maga, ezért itt visszább veszek.
töftöftöf tudja miről beszélek.
Annyit azért nem bírok megállni, hogy az előbbi idézetből, kiragadva ama részletet, hogy az Édenben van fa, aminek a gyümölcse rossz, az mitől nem jó vajh?
Elrontotta az Úr?
Mégsem volt olyan király hely az Éden?
Teli van vacakságokkal, kígyó, rossz gyümölcs, tiltott dolgok. (még hozzátenném, unalom, talán nélkülözés, se egy cipő, ruha, semmi szórakozás)
Addig rendben, hogy nem kell szó szerint venni, de ez még átvitt értelemben sem annyira kívánatos.
Talán nem vesztettünk túl sokat, hogy kizavartak onnan.
Azért manapság minden sokkal jobb.
Ha nem vagy vegetáriánus, aszkéta, mondhatnám fakír, akkor beláthatod.
Mondhatod, az öröklét, meg Isten közelsége.
Nem is tudom, az öröklét nem büntetés e.
Mindenesetre sokan lennénk, ha eddig senki sem halt volna meg, sőt akár csak Ádám, Éva, ha tovább szaporodna, ma lehetne csak nekik pár millió gyermekük, magának az emberiségnek nem tenne jót az örök élet.
Kb. már az egész galaktikát belakhatnánk 150 milliárd csillag, bár tudom, hogy nincs mindenhol lakható körülmény, de hát űrhajózás sincs régóta, sőt még most sincs olyan fokon...
Szóval mondjuk Ádámnak Évának lenne 10 millió gyereke.
Annak a tízmilliónak is lenne tíz, tíz, tízmillió.
Illetve picit kevesebb mondjuk 5 .el. Azaz csak 9999995 db per kop.
Szóval csak Ádám Éva meg a gyerekei és az unokái betöltenének 16 666,666666666666666666666666667 db földet, ha 6 milliárd lakóval számolunk.
Annyi ma, bár nem vagyok ebben biztos, én most annyit vettem.
De hát ez még csak az unokákig megy el, na és a többiek?
Pedzed?
Régebben azért sokkal jobban értették azok az emberek az ilyen történeteket, mint mi.
De ne foglalkozzatok sem a fákkal, sem a kígyóval.
Ilyen kérdéseket is fel lehetne tenni, hogy a kígyónak volt lába?
Itt is a mondanivaló a lényeg. Isten megmondta, hogy mit ne csináljunk a saját érdekünkben. Ha mégis rosszat teszünk, annak következménye lesz, amit a gyerekeink is elszenvedhetnek.
Én arra vinném a hangsúlyt, hogy most is van választásunk, mert nem lenne igazságos, ha a szüleink miatt szenvednénk.
Mindenki eldöntheti, hogy kíván-e Istennel lenni vagy sem.
Nekem nem derül ki, hogy nem lehet bulizni meg hasonlók.
Csak nem fogja valaki elkapni a torkod és a WC-ben megerőszakolni sem téged, sem a barátnőd.
Ezt csak néhány kisebb felekezet álítja, hogy a földre lesz bármilyen feltámadás.
A nagyobb egyházak szerint a lelkünk vagy szellemünk kerül Istenhez, és az egy teljesen más világ.
Na és a jövő?
Ha leírok egy 1-st és utána teliírom az oldalt 0.-val, mondjuk egy 2000 jegyű szám (vegyünk most annyi évet) az is pitypang az örökkévalósághoz.
Szóval halhatatlanság?
ostobaság!
Én sem szeretnék halhatatlan lenni. Főleg nem a szeretteim nélkül, főleg nem egy bűnös és tökéletlen világban. De hidd el, ez azért van, mert ez a világ nem jó.
Ott az sem biztos, hogy az időt így lehet érzékelni.
Egész biztos nem lesz uncsi.
Ha meg uncsi lesz, akkor fellázadsz és kész, nem?
Bár szerintem a földnek lehet ez is egy célja. Hogy aki megérti Istent, azt többet önszántából nem akar fellázadni.
No de tényleg nem azért kell jónak lenni, hogy jutalmat kapjunk. A törvény csak egy utmató. És mutogatni sem lehet majd akkor, hogy nem volt leírva, mi helyes és mi nem.
De testvéreink szeretete szívből kell, hogy jöjjön és nem jutalomért. Értem én, hogy vannak olyan emberek, akiket szinte lehetetlen szeretni.
De életünk mindig az építésfelé haladjon és ne a rombolásfelé.
Nem értitek.
Én most arról beszélek, mi lenne, ha nem lett volna bűnbeesés.
Ha továbbra is örök életűek lehetnénk.
Jók, bűntelenek, halhatatlanok.
Azt vetheted ellene, hogy Ádáméknak nem lehet máig 10 millió gyermeke.
Én onnan vettem, hogy kb. 15 millió éve jött le az ember a fáról, szerintünk.
De ha csak 5-6000 év, akkor is mindegy, mert mi lesz mondjuk 10 000 000 000 000 000 000 000 000 ennyi év múlva.
De folytathatod a nullákat, az örökkévalóságig...
Hallhatatlanság?
Képtelenség!
Igen, már et is akartam felhozni, hogy Ha az ember lesz az uralkodó, és elsokasodik, és átlagba minden ember szül egy gyereket, akkor za azt jelenti, hogy évente duplázódik, kezdetben volt ugye két ember ádám és éva azóta 2012 év eltelt, az kettő a 2012.en, ami több kvadmillió ! Nem férnénk el, nemn hogy étel, de még levegő sem lenne elég !
De már az is ilyen alap kérdés, hogy ha tövábbkerülünk a "mennybe" akkor hogyan fogunk kommunikálni egyámsal.. Tehát pl aki már csak 150 évvel öregebb mint mi nnak sem értjük a nyelvét, és sokkal butább is... Oké, de ha csak a lélek kerül fel, akkor mondjuk talán megoldható...
De én Jehovának eleve nem értek egyet a létének a helyességével... Az ember önző, félelemből, haszonért, és lelki támogatásért, és ezeknek köszönhetően hisz, nem csupán hálából, vagy alapból... De tegyük fel, hogy semmi nicns a háttérben, tényleg ssimplán csak szeretik őt...
Akkor is, nem gonosz az az isten valójában, aki képes embereket teremteni, hogy imádják őt? Lehet hogy azért teremtett minket, hogy az imák útján energiát alakítson belőlünk, az imáinkból, és valójában lehetne nekünk is hatalmunk ! De az sem tetszik, hogy képes bármit megtenni hogy imádd... És ha látta a jövőt nem teremt egy lé
nyt, ami ellene fog fordulni... Vagy látta a jövőt, de ennek ellenére megteremtette, és azért teremtett minket, hogy tesztelje Sátánt, akkor meg azért teremtettek minket, hogy mi legyünk a tesztalanyok, megint elég csúnya, és gonosz érdekében... Bár én nem hiszek Jehovában hozzáteszem, de megpróbálok úgy beszélni veletek, mintha a bibliát elfogadnám...
Istennel beszélget egy ember:
Uram, szeretném megtudni, hogy milyen a Paradicsom és milyen a Pokol.
Isten odavezeti két ajtóhoz. Kinyitja az egyiket és megengedi az embernek, hogy betekintsen
A szoba közepén egy hatalmas kerek asztal volt és az asztal közepén egy nagy fazék, benne ízletes raguval.
Az embernek elkezdett csorogni a nyála.
Az emberek, akik az asztal körül ültek csont soványak és
halálsápadtak voltak. Az összes éhezett.
Mindegyiknek egy hosszú nyelű kanál volt a kezében, odakötözve a kezéhez. Mindegyikük elérte a ragus tálat és vett egy kanállal.
De mivel a kanál nyele hosszabb volt, mint a karjuk, nem tudták a kanalat a szájukhoz emelni.
A szent ember megborzongott nyomorúságukat, szenvedésüket látva.
Isten ekkor azt mondta: Amit most láttál az a Pokol volt.
Majd mindketten a második ajtóhoz léptek.
Isten kitárta azt és a látvány, ami a szent elé tárult, ugyanaz
volt, mint az előző szobában.
Ott volt egy nagy kerek asztal, egy fazék finom raguval, amitől ismét elkezdett folyni a szent ember nyála.
Az emberek az asztal körül ugyanúgy hosszú nyelű kanalat tartottak a kezükben.
De ez alkalommal az emberek jól tápláltak, mosolygósak voltak és nevetve beszélgettek egymással.
A szent ember ekkor azt mondja Istennek: Én ezt nem értem!
Ó, pedig ez egyszerű - válaszolja Isten - ez igazából csak
'képesség' kérdése. ők megtanulták egymást etetni, míg a falánk és önző emberek csak magukra gondolnak.
'Amikor csak magunkra gondolunk... a Pokol van itt a Földön.'
Kedves Meddudgi!
A történet kiváló és érdekes.
Egyetlen egy az apró szépséghibája, hogy ugyebár a pokolba a gonoszok (esetleg az ateisták?) kerülnek, a menyországba meg a hívők.
Sajnos a valóságban nekem fordítva jön ki, azok a vallásosak, akiket személyesen ismerek, általában sokkal önzőbbek az ateista barátaimnál, mondhatom fukarabbak és egyéb emberi hibákkal jobban terheltek./ nem mind/
Nem szeretnék általánosítani, de bizonyára ismersz Te is hasonló példát.
A fasiszta német katonák nagyon is bajtársiasan viselkedtek, összetartottak, egymást segítették, mondhatom, akár az életük árán is. A vallásosság aligha volt rájuk jellemző.
Nem propagandaként mondom ezt, hiszen céljaikkal én soha nem értettem egyet, de beláthatod, hogy akár a bűnözők is szerethetik egymást, sőt segíthetik, esetleg a legnagyobb nyomásra sem adják fel társaikat. Van ilyen.
Ha ettől eltekintünk, mindenben egyetértek Veled, de ezt szükségesnek éreztem hozzáfűzni az általad elmondott erkölcsi tartalmú humoros tanmeséhez.
Meglehet, hazánkban egyre hosszabb az a kanál ezért talán rajtunk is múlik az, hogy a sorsunk milyenné alakul.
Sajnos, a kanalat a törvény nyújtja, ezért általánosságban nem látok túl sok esélyt arra, hogy tisztességesen etethessük egymást, azon kívül, természetesen, hogy mi magunk adhatunk pár falatot a rászorulónak.
A segítőkészséggel ellenben egyetértek, rólam minden ismerősöm tanusíthatja, hogy jóindulatú, barátságos, talán jó humorú ember vagyok.
El is ítélem a halálbüntetést, adakozok a szegényeknek, stb...
Mindezt szánalomból teszem és semmit sem várok érte cserébe, nem is fogok kapni semmit, de nem is kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!