Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásos emberek, hogy vagytok...

Vallásos emberek, hogy vagytok képesek hinni, ha csak az érem egyik oldalát ismeritek?

Figyelt kérdés
Hogy lehettek annyira önzőek, hogy azt mondjátok, hogy csak nektek lehet igazatok, úgy, hogy utána sem jártok az összes vallásnak, és a racianalizmust és mindent elítéltek? !

2012. nov. 14. 18:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/129 A kérdező kommentje:

Ha isten lennék, akkor például ilyeneket sem mondanék, hogy higgy bennem, vagy különben az örökké való pusztulás vár rád... Ez kicsit ilyen félelemmel való hitbentartás, megfenyeget, hogy ha nem hiszel bennem, megfoglak ölni !

Még valami... HA isten létezett kezdetben, akkor minek teremtett bármit is ? Egy istennek mi szüksége az emberekre ? Jut eszemben még egyszer el is törölte árvízzel az embereket (Amihez hozzáteszem, hogy semmi bizonyíték nincs rá, tehát ez is csak fikció és mese) azért, mert nem tetszett neki a teremtés ! (Hoppá, ő a mindenható, akkor nem kellett volna látnia a jövőt? Nem is értem akkor..) Tehát elrontott valamit, amit ő eleve nem ronthat el, mivel ő az isten, aztán a hibáját eltörli... Szép kis isten... De mondom ha ő az isten eleve látja a jövőt, és eleve nem hibázhat ő mégis hibázott...

Még valami... Mi az, hogy a tudás fája ? Ha belegondolunk hülyeség az egész... A másik: Minden Jehovából ered, akkor a gonosz is belőle ered ! Tovább nem fejtegetem, de szerintem rájöttetek már mire akarok kilyukadni ezzel !

2012. nov. 17. 08:33
 42/129 anonim ***** válasza:
11%
Ezek a kérdések, tipikus ateista általános kérdések.Mindegyikre megvan a válasz, csak itt nehéz megválaszolni.Szóban könnyebb.Ha valakit (mint engem), őszintén érdekelnek a válaszok és nem csapdaként, kötözködve teszem fel ezeket a kérdéseket, hogy "na erre válaszolj, ha tudsz" stílusban, akkor nem ezen a fórumon keresem a választ. Én három évig jártam ezért katekumen csoportba, ahol ezeket a kérdéseket fel lehetett tenni, és hitelesebb forrásból kaptam magyarázatot.Rám volt bízva, hogy számomra kielégítő és logikus volt e a válasz, és hogy elhiszem e. Azért, hogy minden itt elhangzott válaszba belekössenek, nincs értelme reagálnom a sok blődségre és bután összekevert témákra.Az a baj, hogy az ateisták kérik számon a hívőket, hogy, hogy tudják szó szerint venni a Bibliában leírtakat, miközben ők veszik szó szerint, hiszen minden keresztény tudja, hogy a bibliai történetek nagyon sok része csak tan mese és nem szabad szó szerint venni, csak tanítani akar.
2012. nov. 17. 10:28
 43/129 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy lehet valaki jó ember, ha a keresztény vallást követi, de nem hiszek JEhovában, és az egész ÁDám és Éva történetben, és a többi mesében, és azzal sem értek egyet, hogy ne paráználkodjál, és sok mindennel... Az élet célja, hogy élvezd az életedet, és fejlődj testileg lelkileg, ha visszafolytod az érzelmeidet, és nem engedsz a vágyaidnak, akkor sosem fogsz tudni kiteljesedni... a kereszténység arról szól, hogy elnyomja a személyiségedet, és bábokat gyártson..
2012. nov. 17. 10:44
 44/129 anonim ***** válasza:
58%

"Ha isten lennék, akkor például ilyeneket sem mondanék, hogy higgy bennem, vagy különben az örökké való pusztulás vár rád..."

Isten az élet, szeretet, igazság, bölcsesség forrása. Aki nem fogadja be őt, az a saját és mások vesztét okozza. Rajta kívül nincs más út. Ő a fény, amely megszűnteti a sötétséget.

"Jut eszemben még egyszer el is törölte árvízzel az embereket"

Azért törölte el őket, mert gonoszság volt a szívükben, amely tetteikben is megnyilatkozott.

Ha nem törölte volna el őket, akkor nekik is rosszabb lenne most.

" (Hoppá, ő a mindenható, akkor nem kellett volna látnia a jövőt? Nem is értem akkor..) Tehát elrontott valamit, amit ő eleve nem ronthat el, mivel ő az isten, aztán a hibáját eltörli..."

A jövő nem létezik, csak a jelen.

Isten az embereknek pedig szabad akaratot adott. Neked lehetőséged van dönteni, hogy mit teszel. Viszont azt tudnod kell, hogy a tetteidnek következménye van. Jézus nem tekintett minket szolgájának, hanem a barátjainak és testvéreinek. A legfőbb parancsolat az volt, hogy szeressük egymást és ne ártsunk egymásnak (erre épül az összes törvény). Miért rossz ezt betartani? Nem félelmből és képmutatásból kell betartani, hanem értelemmel. Persze vannak akik ezt nem tartják be, törtetnek, elnyomják a másik embert, belerúgnak a másikba stb... Isten viszont igazságos, tehát a bűnért felelni kell. Aki nem képes csak a rombolásra, az eltávolodik Istentől.

A vak hitet soha senki sem várta el. Egyszerűen Isten sokkal nagyobb nálunk, hogy fel tudjuk fogni.

Nem az ember van a törvényért, hanem a törvények az emberért, de ezt akkor sem értették sokan.

Mindenki az alapján lesz ítélve, ahogy másokat ítélt és úgy lesz nekik mérve, ahogy másoknak mértek. Egyedül azok a bűneink lesznek megbocsátva, amelyeket tiszta szívből megbántunk (tehát próbálunk jóvátenni és igyekezni, hogy soha többet ne kövessük el.)

De ezek a bűnök is csak akkor lesznek megbocsátva, ha te képes vagy másoknak megbocsátani.

"Még valami... Mi az, hogy a tudás fája ?"

A Bibliában egyáltalán nem szerepel olyan blődség, hogy tudás fája.

Itt egy online Biblia, amit célszerű nézegetni kritizáláshoz is.

[link]

A Bibliában a jó és rossz tudásának fája található. A Biblia nem egy tankönyv és nagyon sokszor szimbólumokban, példákban beszél.

A Bibliának a tanítását kell figyelni és a történetek tanulságát, az emberek lelkét és viselkedését. Amolyan tükörként is szolgál.

Javaslom, hogy ha kérdéseid vannak, akkor egyesével tedd fel itt az oldalon.

Erről a történetről is lehet órákat beszélni.

"A másik: Minden Jehovából ered, akkor a gonosz is belőle ered"

A gonosz nem ered belőle, csak a képmására teremtett minket. Tehát nem rabszolga robotnak, hanem olyannak aki dönthet.

"de nem hiszek JEhovában, és az egész ÁDám és Éva történetben, és a többi mesében, és azzal sem értek egyet, hogy ne paráználkodjál, és sok mindennel."

1. Istennek nincs neve, csak lényege.

2. Nem a szertartásoknak és a külsőségeknek van értelme, hanem a belsőnek a léleknek.

Az x parancsolatban nem szerepel olyasmi, hogy ne paráználkodj. Jobban mondva az van írva, hogy ne törj házasságot.

Ezt sem magyarázom most meg neked, mert akkor még hosszabb lesz, amit írok.

De abban a korban nem volt védekezés. Szex következménye vagy gyerek vagy pedig abortusz volt. A betegségeket meg még nem is említettem.

Állatokkal nem hiszem, hogy jó közösülni...

Szóval ez a parancs a családot védte és a nőket.

A házassághoz pedig nem kell semmilyen pap. Akkor jön létre, amikor két szerelmes pár eldöntötte a szívében, hogy örökre együtt lesznek és egy testé válnak.

"Az élet célja, hogy élvezd az életedet, és fejlődj testileg lelkileg, ha visszafolytod az érzelmeidet."

Senki sem kíván olyat, hogy fenyítsd magad, depressziós legyél, félénk és nyámnyila.

Élvezheted az életet, ha másoknak nem ártassz vele. A tanulást pedig támogatja Isten.

Nem kell visszafolytani az érzelmeid sem. Hiszen ami benned van, az vagy te. De másoknak ne árts!

"és nem engedsz a vágyaidnak, akkor sosem fogsz tudni kiteljesedni"

Nagyon sokan hajkurásszák a vágyaikat, a boldogságot és soha nem találják meg vagy csak rosszab lesz nekik.

Te mitől lennél boldog és igazán teljes?

Javaslom, hogy ha szeretnél egy picit megtudni a kereszténységről, akkor olvasd el a János, Máté, Lukács és Márk Evangéliumát (+Tamás).

Sokkal többet fogsz tudni a kereszténységről, mint azok akik képmutatónak vallásoskodnak.

További szép életet neked!

u.i.

Az élet értelmét senki sem tudja és azt sem, hogy mi van halál után.

Ha nincs Isten én akkor sem kívánok állat módjára élni és bármit megtenni.

Egyébként pedig ahány felekezet van, annyi értelmezés mindennel kapcsolatban. Melyikben lehet hinni? Amelyik neked tetszik, mert nem az a lényeg. A fő parancsolat, hogy szeressük egymást, ne ártsunk a másiknak, nem romboljunk, hanem építsünk.

Lehet az életet felfogni úgyis, mint egy próba vagy lecke.

Tényleg kívánom nagyon, hogy rendbe jöjjön az életed!

És ezt csak tanácsnak mondom:

Ha valamit kritizálsz, akkor ismerd a témát vagy ne támadó stílusban tedd fel a kérdéseid, hogy mi hülyék vagyunk mert ezekben a kitalációkban hiszünk, amikben nem is hiszünk. Mert olyankor azt érzi az ember, hogy nem is akarod érteni.

2012. nov. 17. 12:37
 45/129 anonim ***** válasza:
53%

"Akkor Ádám és Éva miatt jogtalanul nem élhetek örök életet ! Engem is büntet miattuk, tehát ennyi erővel ha engem meglop egy török, megverhetem az összeset !"

Már leírtam hogy nem.

"Az előtted szólónak pedig mondanám: Az állatoknak ha nincs érzelmeik, akkor miért ne kínozzak álatokat? Egy kutyának sokkal több érzelme van, mint sok embernek, mi az, hogy halálom után a kutya akit szeretek, mert szinte családtagom nem születhet újjá ? Eleve relatív, hogy mi számít érző lénynek, és mi az ami nem..."

Érzelmeik nincsenek, érzéseik vannak.

" Azt nem értem viszont, hogy mi értelme vakon hinni valamiben ? Elég nagy butaság hinni, ha nem jársz utána... Aki vakon visz valamit, az egy bírka, akit a vágóhídra lehet terelni!"

Annak nincs sok értelme ha vakon hiszel. Én is utánaolvasok a dolgoknak és megértem. De azért ha valaki mond dolgokat ennek 99%-ával egyetértesz és bizonyítva van és csak a maradék 1%-ot nem érted, akkor gyanítható hogy az az 1% is igaz csak te még nem értetted meg.

2012. nov. 17. 12:51
 46/129 anonim ***** válasza:
53%

Isten szabályokkal teremtette a világot, azért ilyen szabályokkal mert ezeket látta legjobbnak. De amilyen szabály sokszor jó, néha nem, ezért ilyenkor felülírja őket és lehetségessé válik a csodatétel.

"Ha isten lennék, akkor például ilyeneket sem mondanék, hogy higgy bennem, vagy különben az örökké való pusztulás vár rád... Ez kicsit ilyen félelemmel való hitbentartás, megfenyeget, hogy ha nem hiszel bennem, megfoglak ölni !"

De Te nem vagy Isten. Plusz ha nem hiszel benne akkor nem tudsz mellette élni, nem igaz? Nem tudsz egy házban élni valakivel aki minden jót ad neked de te még a létezését is tagadod. Tehát ezért nem jutsz be a mennybe, ha meg oda nem jutsz be akkor egy temetőbe kerülsz, arról viták vannak hogy ott szenvedsz vagy érzelmek nélkül vagy.

"Még valami... HA isten létezett kezdetben, akkor minek teremtett bármit is ? Egy istennek mi szüksége az emberekre ?"

Azért teremtett hogy szeressen minket és mi is Őt és egymást. Ez a legfontosabb parancsolat is, ez életünk célja, erre épül a többi parancsolat.

"Jut eszemben még egyszer el is törölte árvízzel az embereket (Amihez hozzáteszem, hogy semmi bizonyíték nincs rá, tehát ez is csak fikció és mese) azért, mert nem tetszett neki a teremtés ! (Hoppá, ő a mindenható, akkor nem kellett volna látnia a jövőt? Nem is értem akkor..) Tehát elrontott valamit, amit ő eleve nem ronthat el, mivel ő az isten, aztán a hibáját eltörli..."

Nem hibázott először sem, csak mi választottuk a rosszat. Illetve démonok jártak a földön, terrorizálva és kísértve az embereket, ezt az állapotot kellett eltörölni. Azok az emberek, akik akkor meghaltak de jók voltak azok a mennybe jutnak majd a második eljövetelkor. Tehát ártatlanokkal igazságos volt az Úr, mint mindig.

"Szép kis isten... De mondom ha ő az isten eleve látja a jövőt, és eleve nem hibázhat ő mégis hibázott...

Még valami... Mi az, hogy a tudás fája ? Ha belegondolunk hülyeség az egész... A másik: Minden Jehovából ered, akkor a gonosz is belőle ered ! Tovább nem fejtegetem, de szerintem rájöttetek már mire akarok kilyukadni ezzel !"

Te senki se vagy hogy kétségbe vond Őt. Te nem érted hogy mi a tudás fája de attól még nem hülyeség, a relativitáselméletet sem biztos hogy érted de attól még az nem lesz hülyeség. A gonoszság pedig nem Jehovától hanem a sátántól ered.

Írásod helyesírási és nyelvtani hibák tömkelege is, nem csak teológiaiaké. Nem bántásból mondom, csak kérlek hogy változtass ezen.

2012. nov. 17. 13:06
 47/129 Salx Narval ***** válasza:
Létezik olyan Biblia, ahol fel van tüntetve, hogy mit kell képletesen érteni és mit szó szerint? És ha igen, akkor azt minden keresztény úgy hiszi, vagy minden felekezetnek saját elképzelése van a képletes dolgokról? Esetleg olyan, amelyik könnyebb megértés miatt, eleve így íródott? Érdekelne, mik a vitatott részek? Gondolom azért nincs olyan sok és nagy különbség, keresztény és keresztény értelmezés között.
2012. nov. 17. 13:34
 48/129 A kérdező kommentje:

A spirituális sátánizmus például azt mondja, hogy fejlődj spirituálisa,, fizikailag, tanulj, erősödj, okosodj, legyél boldog, és fejlődj minden téren, légy egyéni, és tedd azt amit jónak látsz ! Védd a növényeket és az állatokat ! Nem értem, ez miért rosszabb, mint pl a kereszténység ? A kereszténységnek eleve nem látom értelmét, mivel olyan szabályokat ír le, ami minden normális értékrenddel élő embernek egyértelmű viselkedésmód ! HA megütnek tartsd oda a másik orcádat is ? Ez megint arra tanít, hogy hagyd magad, és hagyd, hogy uraljanak azok, akik kitalálták az egyházat, és pénzt keressenek a hitedből... HA megütnek, üss vissza teljes erőből, hogy nehogy még egyszer packázni merjen veled bárki is, és akkor élhetsz békében ! Nem akkor, ha a másik orcádat is odatartod, mert akkor életed végéig ütni fognak ! Jaa igen írtad, hogy a Sátántól ered a gonoszság... Öhm... A sátánt Jehova teremtette, és amit jehova teremtett, azt saját magából teremtette, tehát a gonosz jehovából ered, mint maga a Sátán is... Ha látta a jövőt, akkor attól még mert szabad akaratot adott, attól még látta a jövőt, és akkor nem teremtett volna olyan embereket, akik rosszat fognak csinálni, vagy ha igen akkor szadista... Gyűlölöm a sok keresztény hazugságot egyébként, és ez az álszentség... A gyűlöletet ki kell adni, nem magadba folytani, hogy felemésszen... Természetesen nem azt mondom, hogy rombolj le egy várost, és árts másoknak, csak azt, hogy élj tisztességes ember módjára, de ne úgy, hogy hiszel egy kitalált vallásban mint a kereszténység, ahol az istenük teremtett mindent, ezek szerint a sok kínt és fájdalmat is, és legyél jó a világban, és hagyd hogy bántsanak, hogy majd halál után a mennyben randalírozhass... Ahol szerintetek a kutyám sem lesz ott pl, mert ő állat, és nincsenek érzései... Többre tartom a kutyámat, mint sok emberi lényt... Ő mégsem lehet velem ? De mint mondtam, eleve relatív, hogy mi az emi embernek számít, mi az ami nem... PL kr.e 4000be még embernek számított a homo sapiens sapiens, előtte 2000 évvel még nem számítottak embernek? Vagy már az őshalak is embernek számítottak? (De ők állatok, nincsenek érzéseik... Akkor most hogy van ez?) Egyébként hogy kicsit megismerjétek azt, amelyik vallásban látok lehetséges igazságot:

[link]

2012. nov. 17. 19:38
 49/129 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem értem a logikádat.

Hogyan hihetsz a sátánban, ha nem hiszel Istenben?

Vagy csak valamiféle szójáték hited van?

Csillagászati ismereteid pontosítom:

A tejútrendszerben 150 milliárd csillag van és galaktikából is kb. annyit látunk manapság.

Van a kezemben egy csillagászati könyvecske, a kedvedért még le is ellenőriztem, jól emlékszem e.

Szóval nem minden galaxis egyforma, de vegyük ezt átlagnak.

Akkor 150 milliárd * 150 millárd csillag van, ameddig manapság ellátunk.

225 000 000 000 000 000 000 00 db

húsz nulla a végén.

Ami a sátánt illeti, nem valami nagy legény.

Tudsz talán konkrét esetet a számlájára írni?

Nézd csak meg a komcsikat, a fasisztákat.

Azok nem voltak kisstílűek.

Ha megérkezett valahová a cseka kivégző különítménye, nem sírásót kerestek, hanem exkavátort. (Szolzsenyicin írta)

Vagy vegyük Timur Lenket, aki állítólag egymillió koponyából rakatott gúlát.

Sátán olyan kis gonosz, mint Shakespeare III. Richardja.

Néhány áldozat, aztán csak a szöveg, hogy Ő ilyen, meg olyan gonosz.

Ugyan már, az is valami?

Még egy laza atombombára sem képes.

Einstein, aki állítólag vallásos volt, Istenhívő, tett bele egy téglával. Meg további hívők, ateisták vegyesen.

Azt ne mondd, hogy Lenin maga volt az ördög, nem, csak ember volt, de volt ideológiája.

Valószínűleg gonosz sem volt, ahogy a fasiszta, kommunista hóhérok többsége sem.

Sátán?

Smafu...

2012. nov. 17. 22:05
 50/129 A kérdező kommentje:
Látszik, hogy nem néztél utána annak amit küldtem... Addig felesleges írnom is, hogy mit gondolok Sátánról...
2012. nov. 17. 22:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!