Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásos emberek, hogy vagytok...

Vallásos emberek, hogy vagytok képesek hinni, ha csak az érem egyik oldalát ismeritek?

Figyelt kérdés
Hogy lehettek annyira önzőek, hogy azt mondjátok, hogy csak nektek lehet igazatok, úgy, hogy utána sem jártok az összes vallásnak, és a racianalizmust és mindent elítéltek? !

2012. nov. 14. 18:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/129 A kérdező kommentje:
Válaszolnék, az utolsó kérdésre, nagyon sokat foglalkoztam a keresztény vallással, gy időben az is voltam, de aztán ateista lettem, aztán elkezdtem azon is gondolkodni, hogy mivel lehetne magyarázható isten léte, és hasonlók, tehát eléggé tájékozott lettem, tehát okkal teszek fel kérdéseket... Az egyházat pedig rendkívül gyűlölöm, azt egy propagandának, és egy hatalomnak tartok, ami kétezer éve kínozza az embert, és pénzt szed el tőle, és elhitetik szegény emberekkel, hogy az a helyes, ha kínlódsz, és nem élsz ! A leg élettelenebb vallás a kereszténység, a lényege, hogy szenvedjél, azért, hogy megmutasd, hogy Jehováért mire vagy képes (pedig valójában a haláltól való félelem, és a menny miatt teszik ezt az emberek) és végigkinlódnak egy életet... Továbbá rendkívül tetszenek a keresztény hatalomnak köszönhetően elkövetett kínzások, és boszorkány égetések, gondolom nektek is fölöttébb érdekes, és vígan csatlakoztok ehhez a hazug népbutító eszméhez... Inkább lennék spirituális sátánista, amely az élet élvezéséről, és az ember lelki, és testi fejlődéséről szól, és a lelki egyensúlyról, és az egyéniségről, mint hogy a többi valláshoz csatlakozzak, mert itt legalább elmagyarázzák racionálisan is, hogy hogyan működnek pontosan a leírtak... Hozzáteszem még itt is szkeptikus vagyok, tehát ehez az ághoz sem tartozom, de ez az egyetlen vallás, amiben idáig nem találtam olyan dolgot, amit meg tudok cáfolni ! Remélem érdemleges választ kapok, értelmes személyektől, akik más megvilágításban látják a dolgokat !
2012. nov. 15. 06:13
 22/129 feketepeter ***** válasza:
100%
Én utánajártam sok vallásnak, és egyiket sem ítélem el. Alapos megfontolás után a buddhizmust választottam, mert ez segített nekem az életben, és mert ennek a tanításai feleltek meg legjobban a tapasztalataimnak. De ez csak az én utam, mások felőlem követhetnek más tanítót, és nem ítélem el őket. Mivel évekig foglalkoztam vallásfilozófiával (igaz, csak hobbi szinten) szívesen vitatkozok bárkivel bármelyik vallásról. Akkor?...
2012. nov. 15. 07:56
 23/129 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, délután meló után válaszolok a felvetett dolgaidra....bár úgy nehéz, ha minden vita elől elzárod magad és már eleve "gyűlölömmel" indulsz neki....
2012. nov. 15. 08:30
 24/129 anonim ***** válasza:

Úgy gondoltam, belefolyok a vitába, de a kérdező hsz-eit olvasva elzárkózom ettől, mert sületlenségeket ír. Te voltál keresztény? Ha lettél volna, akkor az lennél most is.Ebből is látszik, hogy semmit sem tudsz a kereszténységről.Egyet kívánok neked. Világosodj meg apám és Isten bocsássa meg a káromlásaidat.

Ja, és ne telefonálj sokat az ezo tv-be, mert csak a pénzedet szedik el.Többet, mint az egyház a híveitől.

2012. nov. 15. 09:08
 25/129 Salx Narval ***** válasza:
Köszönöm, hogy válaszoltál, bár én inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy magadra miért nem tartod érvényesnek a vallásosaknak szegezett kérdésedet, mármint,azt hogy "Hogy lehettek annyira önzőek, hogy..." Örülök, hogy van önbizalmad és tájékozottnak érzed magad, valamikor régen, én is ezt hittem magamról. Nos, mivel én materialista beállítottságú vagyok, másokkal kell vitatkoznod.Hidd el a harag és kérkedés, nem beszélgetéshez, hanem veszekedéshez vezet. Kíváncsian várom mi értelmeset hozol ki ebből a kérdésből.
2012. nov. 15. 11:17
 26/129 A kérdező kommentje:
Pontosan, az életem nem véletlenül csőd, de ez a téma nem rólam szól, hanem arról, hogy miért képes valaki vakon hinni valamiben, utánna járás nélkül ? Engem szó szerint felbosszant, ha megtudom, hogy valaki keresztény ! Azért, mert tudom, hogy egy hatalomnak a "bírkája" akit megvezetnek, és ez a biblia nevezetű könyv az irányító eszköz ! A spirituális sátánizmusba nem másztam bele száz százalékosan, de ez a legelfogadhatóbb vallás, ha kötelező lenne választanom ! De mivel gondolkodó ember vagyok, így mindent átrágok, átgondolok, tehát nem hiszek el vakon valamit ! És nem is értem, hogy hogy vagytok képesek vakon hinni, ez az ami bosszant, a sok buta ember, akik nem képesek gondolkodni kicsit, csak hisznek vakon, és várják a menyországot... A feltett kérdéseimre pedig még mindig nem kaptam választ, amit ez előtt írtam ! Számomra nem baj, ha valaki hisz valamiben, de támassza alá érvekkel, és hogy mi az oka annak, hogy csak neki lehet igaza ! Hozzáteszem, a bolygón élő legokosabb ember, akit Hawking professzornak hívnak, úgy gondolja, hogy nincs isten, és ahogy észrevettem a legokosabb emberek cáfolják isten létezését ! És mindig az okosabb embernek van igaza, tehát nem hiszem, hogy a 80-100 IQ-val rendelkező keresztényeknek van igazuk, ha az ateisták IQ-ja átlagosan 130-140... Aki buta, az hisz az ezo tv-ben, és hogy lehet csontokból jósolni, és minden hülyeséget elhisz, mint pl a Noé bárkája mesét is, és azt is, hogy a mennyben fognak majd éldegélni boldogan, csak jó emberekkel (ne röhögtessenek már...) Aki racionálisan gondolkodik, az rájön, hogy ez eleve lehetetlen, egyébként is a bibliát egyre jobban cáfolják tudományosan !
2012. nov. 15. 13:34
 27/129 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként a vita tárgya helyett a vita indítóját támadni, és így előnyhöz próbálni jutni gusztustalan! :) "

Nem támadtalak, Raimhol. Segíteni szerettem volna azzal, hogy rámutatok a viselkedésed + az élet- és gondolkodásmódod, ill. a saját magad által leírt problémáid közötti összefüggésekre. Plusz javaslatot tettem egyes változtatásokra, ill. a régebbi kérdéseidre kapott válaszokban leírt tanácsok megfogadására a folyamatos kibújás és önsajnálat helyett.

Ugyanis - mint az egyik kérdésedhez is írták többen is - a folyamatos nyavalygástól nem lesz jobb neked.

Szerintem inkább az gusztustalan, hogy ilyen kérdéseket írsz ki, amiknek megválaszolásával sok ember teljesen feleslegesen pocsékolja az idejét, mert téged nem is érdekelnek a válaszok igazából. Ez a te hibád és a te sarad.

És pontosan TE vagy képtelen önállóan utánajárni dolgoknak, ez világosan látszik a sántistás :D kérdéseidből. Mint írtam, ott sem érdemi vitát folytattál, nem mutattál fel bizonyítékokat a saját álláspontod mellett, nem cáfoltad meg rendesen az eltérő álláspontokat, nem írtál érdemi választ a felvetésekre stb. Így amit művelsz, az csak hőbörgés, feszültséglevezetés, unaloműzés, frusztrációcsökkentés.

Bizonyítsd be végre, hogy igaz, amit írtál: mindent átrágsz, átgondolsz, tehát nem hiszel el vakon valamit; tehát reagálj érdemben a régebbi kérdéseid válaszolóinak.

És még egy dolog gusztustalan a mostani kommentedben is: Bármiféle alap nélkül állítasz h.lyeségeket. Tessék, mutass forrást / bizonyítékot az állításaidra:

- Hawking a bolygón élő legokosabb ember;

- A legokosabb emberek meg tudták cáfolni Isten létezését;

- Mindig az okosabb embernek van igaza;

- A keresztények IQ-ja 80 és 100 között van;

- Az ateistáké átlagosan 130-140.

Még egyszer: FORRÁST és BIZONYÍTÉKOKAT mutass, ne csak szövegelj. Mert én például konkrétan tudom, hogy mindez vegytiszta marhaság; de kíváncsi lennék, honnan szedted össze ezt a sok sületlenséget.

A normál IQ-szint 90 - 110; ekkora vagy ennél magasabb IQ-val normál vitára is képesnek kellene lenned...

2012. nov. 15. 14:43
 28/129 anonim ***** válasza:
83%

Abbból, hogy valaki vallásos - legyen a vallás bármi - nem következik, hogy semi mást nem ismer. Még akkor sem, ha "belenõtt", mert idõközben megismerhetett sok mást.

Megismerte és azzal együtt úgy találta, hogy neki az felel meg legjobban.

Pl magam ismerek nénány vallást, vamennyit tudok a természetrôl is, ráadásul lelkes ifjú koromban hívõ materialista voltam, mindezzel együtt ma nem látok okot arra, hogy ne felelne meg nekem, ami õseimnek az utóbi kb 4000 év során tökéletesen bevált. :)

Ami pedig a "csakot" illeti, nos "igazhitüeknek" a muszlimok mondják magukat, jelezve ezzel, hogy a többit tévedésnek, "hitetlenségnek" tartják ( a Korán kifejezetten írja a zsidó és keresztényekrõl, hogy csak mondják, de nem hisznek ).

A katolikus ( katholycos ) azt jelenti: egyetemes.

DE ami a hétköznapi teékenységet illeti, szerncsére ezt illetõen a legtöbb vallás ugyanazt írja elõ, vagy ajánlja.

"örökké lesz egy isten, ami teremt, nem hangzik jobban"

1) I-ten nem "ami", hanem Aki.

2) Igazad van. egyiket sem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni. Ezért HIT a hit. :)

"Jehova"

Ez teljesen helytelen megnevezés, akkor is, ha egy egész szekta használja. A héber nyelvbe nem fér bele.

"ha tökéletes, nem tudott volna hibás ... teremteni"

Gottfried Wilhelm Leibniz elég jól elmagyarázta: mivel tökéletes, ezért ez a világ az összes LEHETSÉGES világok legtökéletesebbike.

"HA létezik Isten mi a feladata? köztudott, hogy az egyetem működéséhez nincs szükség magasabb rendű uralkodóhoz, aki irányít"

... mondja a maerializmus.

Az I-tenit viszont azt mondja, hogy a termtés folyamatos, I-ten minden pillanatban újrateremti mid a 10 mird * 10 mird csillag - benne az embererek, köztük Te - minden atomját.

Természetesen nem ötletszerûen, hanem "elõre eltervezett" módon, amit mi emberek természettörvénekként ismerünk meg - utólag. :)

2012. nov. 15. 16:30
 29/129 anonim ***** válasza:
80%

Huhhh! A legfontosabbat majdnem elfeledtem:

"Az elsô korty a természttudomány serlegébôl ateistává tesz, a serleg alján azonban I-ten vár." ( Werner Heisenberg ( Nobel -díjas fizikus, a kvantummechanika megalkotásáért kapta 1933-ban ) - ha vki, ô igazán ismerhette a "serleg" teljes tartalmát :) )

2012. nov. 15. 16:32
 30/129 anonim ***** válasza:
27%

A tudomány nem 200 éves. A tudomány és a kereszténység nem ellentétei hanem kiegészítői egymásnak. A serleges példa nagyon tetszik, azt jelzi hogy minél jobban ismeri vki a világot annál egyértelműbb hogy nem jöhetett létre egy kontrollálatlan robbanásból.

A Biblia utasít a tudományok művelésére, tehát az h az ateisták a keresztényeket a tudomány ellenségének hiszik teljesen alaptalan. Csak mi tudjuk hogy a tudomány is tévedhet.

Egyébként én az érem minden oldalát ismerem annyira hogy tudjam hogy a kereszténység igaz.

1. Az, hogy 1db mindenható lény mindig is volt sokkal logikusabb mint egy kontrollálatlan robbanásból létrejövő világ. A robbanás is logikus lenne ha egy mindenható lény idézné elő és irányítaná.

2. Már eljutottunk a monoteizmushoz. Allah végtelenül távoli, a zsidó hit pedig a valóság rossz értelmezése, mint azt Jézus bizonyította. Arra pedig rengeteg bizonyíték van hogy Jézus nem hazudott. (gyógyítások, feltámadás, hatalmas bölcsesség stb.)

3. A kereszténységen belül pedig egyedül a katolikusoknál és az ortodoxoknál van meg az hogy minden pap felszentelőjének a felszentelőjének a ... valamelyik apostol.

Ezekre alapozom az igazamat. De a hit leginkább Isten ajándéka. Köszönöm neki és kívánom hogy nektek is megadasson.

2012. nov. 15. 18:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!