Vallásos emberek, hogy vagytok képesek hinni, ha csak az érem egyik oldalát ismeritek?
Úgy gondoltam, belefolyok a vitába, de a kérdező hsz-eit olvasva elzárkózom ettől, mert sületlenségeket ír. Te voltál keresztény? Ha lettél volna, akkor az lennél most is.Ebből is látszik, hogy semmit sem tudsz a kereszténységről.Egyet kívánok neked. Világosodj meg apám és Isten bocsássa meg a káromlásaidat.
Ja, és ne telefonálj sokat az ezo tv-be, mert csak a pénzedet szedik el.Többet, mint az egyház a híveitől.
"Egyébként a vita tárgya helyett a vita indítóját támadni, és így előnyhöz próbálni jutni gusztustalan! :) "
Nem támadtalak, Raimhol. Segíteni szerettem volna azzal, hogy rámutatok a viselkedésed + az élet- és gondolkodásmódod, ill. a saját magad által leírt problémáid közötti összefüggésekre. Plusz javaslatot tettem egyes változtatásokra, ill. a régebbi kérdéseidre kapott válaszokban leírt tanácsok megfogadására a folyamatos kibújás és önsajnálat helyett.
Ugyanis - mint az egyik kérdésedhez is írták többen is - a folyamatos nyavalygástól nem lesz jobb neked.
Szerintem inkább az gusztustalan, hogy ilyen kérdéseket írsz ki, amiknek megválaszolásával sok ember teljesen feleslegesen pocsékolja az idejét, mert téged nem is érdekelnek a válaszok igazából. Ez a te hibád és a te sarad.
És pontosan TE vagy képtelen önállóan utánajárni dolgoknak, ez világosan látszik a sántistás :D kérdéseidből. Mint írtam, ott sem érdemi vitát folytattál, nem mutattál fel bizonyítékokat a saját álláspontod mellett, nem cáfoltad meg rendesen az eltérő álláspontokat, nem írtál érdemi választ a felvetésekre stb. Így amit művelsz, az csak hőbörgés, feszültséglevezetés, unaloműzés, frusztrációcsökkentés.
Bizonyítsd be végre, hogy igaz, amit írtál: mindent átrágsz, átgondolsz, tehát nem hiszel el vakon valamit; tehát reagálj érdemben a régebbi kérdéseid válaszolóinak.
És még egy dolog gusztustalan a mostani kommentedben is: Bármiféle alap nélkül állítasz h.lyeségeket. Tessék, mutass forrást / bizonyítékot az állításaidra:
- Hawking a bolygón élő legokosabb ember;
- A legokosabb emberek meg tudták cáfolni Isten létezését;
- Mindig az okosabb embernek van igaza;
- A keresztények IQ-ja 80 és 100 között van;
- Az ateistáké átlagosan 130-140.
Még egyszer: FORRÁST és BIZONYÍTÉKOKAT mutass, ne csak szövegelj. Mert én például konkrétan tudom, hogy mindez vegytiszta marhaság; de kíváncsi lennék, honnan szedted össze ezt a sok sületlenséget.
A normál IQ-szint 90 - 110; ekkora vagy ennél magasabb IQ-val normál vitára is képesnek kellene lenned...
Abbból, hogy valaki vallásos - legyen a vallás bármi - nem következik, hogy semi mást nem ismer. Még akkor sem, ha "belenõtt", mert idõközben megismerhetett sok mást.
Megismerte és azzal együtt úgy találta, hogy neki az felel meg legjobban.
Pl magam ismerek nénány vallást, vamennyit tudok a természetrôl is, ráadásul lelkes ifjú koromban hívõ materialista voltam, mindezzel együtt ma nem látok okot arra, hogy ne felelne meg nekem, ami õseimnek az utóbi kb 4000 év során tökéletesen bevált. :)
Ami pedig a "csakot" illeti, nos "igazhitüeknek" a muszlimok mondják magukat, jelezve ezzel, hogy a többit tévedésnek, "hitetlenségnek" tartják ( a Korán kifejezetten írja a zsidó és keresztényekrõl, hogy csak mondják, de nem hisznek ).
A katolikus ( katholycos ) azt jelenti: egyetemes.
DE ami a hétköznapi teékenységet illeti, szerncsére ezt illetõen a legtöbb vallás ugyanazt írja elõ, vagy ajánlja.
"örökké lesz egy isten, ami teremt, nem hangzik jobban"
1) I-ten nem "ami", hanem Aki.
2) Igazad van. egyiket sem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni. Ezért HIT a hit. :)
"Jehova"
Ez teljesen helytelen megnevezés, akkor is, ha egy egész szekta használja. A héber nyelvbe nem fér bele.
"ha tökéletes, nem tudott volna hibás ... teremteni"
Gottfried Wilhelm Leibniz elég jól elmagyarázta: mivel tökéletes, ezért ez a világ az összes LEHETSÉGES világok legtökéletesebbike.
"HA létezik Isten mi a feladata? köztudott, hogy az egyetem működéséhez nincs szükség magasabb rendű uralkodóhoz, aki irányít"
... mondja a maerializmus.
Az I-tenit viszont azt mondja, hogy a termtés folyamatos, I-ten minden pillanatban újrateremti mid a 10 mird * 10 mird csillag - benne az embererek, köztük Te - minden atomját.
Természetesen nem ötletszerûen, hanem "elõre eltervezett" módon, amit mi emberek természettörvénekként ismerünk meg - utólag. :)
Huhhh! A legfontosabbat majdnem elfeledtem:
"Az elsô korty a természttudomány serlegébôl ateistává tesz, a serleg alján azonban I-ten vár." ( Werner Heisenberg ( Nobel -díjas fizikus, a kvantummechanika megalkotásáért kapta 1933-ban ) - ha vki, ô igazán ismerhette a "serleg" teljes tartalmát :) )
A tudomány nem 200 éves. A tudomány és a kereszténység nem ellentétei hanem kiegészítői egymásnak. A serleges példa nagyon tetszik, azt jelzi hogy minél jobban ismeri vki a világot annál egyértelműbb hogy nem jöhetett létre egy kontrollálatlan robbanásból.
A Biblia utasít a tudományok művelésére, tehát az h az ateisták a keresztényeket a tudomány ellenségének hiszik teljesen alaptalan. Csak mi tudjuk hogy a tudomány is tévedhet.
Egyébként én az érem minden oldalát ismerem annyira hogy tudjam hogy a kereszténység igaz.
1. Az, hogy 1db mindenható lény mindig is volt sokkal logikusabb mint egy kontrollálatlan robbanásból létrejövő világ. A robbanás is logikus lenne ha egy mindenható lény idézné elő és irányítaná.
2. Már eljutottunk a monoteizmushoz. Allah végtelenül távoli, a zsidó hit pedig a valóság rossz értelmezése, mint azt Jézus bizonyította. Arra pedig rengeteg bizonyíték van hogy Jézus nem hazudott. (gyógyítások, feltámadás, hatalmas bölcsesség stb.)
3. A kereszténységen belül pedig egyedül a katolikusoknál és az ortodoxoknál van meg az hogy minden pap felszentelőjének a felszentelőjének a ... valamelyik apostol.
Ezekre alapozom az igazamat. De a hit leginkább Isten ajándéka. Köszönöm neki és kívánom hogy nektek is megadasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!