Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásos emberek, hogy vagytok...

Vallásos emberek, hogy vagytok képesek hinni, ha csak az érem egyik oldalát ismeritek?

Figyelt kérdés
Hogy lehettek annyira önzőek, hogy azt mondjátok, hogy csak nektek lehet igazatok, úgy, hogy utána sem jártok az összes vallásnak, és a racianalizmust és mindent elítéltek? !

2012. nov. 14. 18:16
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/129 anonim ***** válasza:
46%

Én pl. több vallást is ismerek és nem az elsőnél ragadtam le.

De ha az első háznál Isten súg, hogy ezt válaszd, akkor azt választanám. És akkor kérdhetnéd miért az elsőt. És én hiába mondanám, hogy Isten súgta, nem hinnéd...

Ugyanez van a ládáknál is, a belsejét nem ismered, de Istennek elhiszed, hogy úgy van és az van benne, mert Ő az igaz.

2012. dec. 4. 10:57
 122/129 A kérdező kommentje:
-.-" Ez megint ilyen középkori felfogás... Hogy van merszed azt állítani, hogy neked van igazad, és mindenki más hazudik ? Neki meg Allah mondta a szívén belül, hogy Allah az igaz...
2012. dec. 11. 18:38
 123/129 Salx Narval ***** válasza:
Az is lehet, hogy Istennek több vallás tanítása is megfelelő, hiszen a megkérdezettek mind állítják, hogy érezték Isten jelenlétét, azért választották az adott vallást. Ha viszont így van, akkor, hogy lehetséges az, hogy valaki az egyiknél érzi, a másiknál nem, mások pedig fordítva?
2012. dec. 12. 02:52
 124/129 anonim ***** válasza:
68%

Úgy, hogy Isten hív a vele való közösségre, a sátán meg eltávolít Istentől. Ezen harc, és hogy te kinek hiszel, bedőlsz-e a sátánnak, ezek azok amik a sokféle vallást létrehozzák.

Egyébként sok minden van, ami nem számít nagy különbségnek, tehát szerintem Istennek tetsző vallások (tehát ezek gyakorlásával közel kerülhetsz Istenhez): gyakorlatilag ilyen az össze ökumenikus keresztény egyház (katolikusok, ortodoxok, reformátusok, evangélikusok stb.) és talán még ezeken kívül is vannak. Ugyanis egy egyetemes igazság van, és azt keresik a keresztény vallások (már amit nem a hívők (átvertek) kizsákmányolására hoztak létre).

Minden egyház, ami az ökumené részét képezi, beismeri, hogy vallása nem tökéletes, de vallja, hogy az áll legközelebb az egyetemes igazsághoz.

2012. dec. 12. 21:35
 125/129 A kérdező kommentje:

Vitázhatnánk, hogyha igaz a biblia, és Jehova az isten, akkor helyesek-e a kérései... De ha már itt tartunk mi van Allahhal, Enkivel, Zeusszal, Apollónnal, és sorolhatnám ?

Kereszténység szerint az önzőség bűn... Mégis olyan önzőek a keresztények, hogy képesek embereket téríteni, hogy higgyenek nekik, és minden más vallásra azt mondják, hogy hülyeség...

2013. márc. 5. 16:02
 126/129 anonim ***** válasza:
100%

Az önzőség nem azt jelenti, hogy magunkban tartjuk az Istent, nehogy másnak jó legyen? Mi önzetlenül szeretnénk, hogy mindenki megismerje az egy Igaz Istent.

Pl. önző szoktam lenni: Az étteremben olyan finom kaját készítenek, hogy szándékosan nem hirdetem, nehogy másnak is jó legyen és a végén a tömeg miatt nekem sem jut étel...

2013. márc. 6. 16:20
 127/129 A kérdező kommentje:
Önzőség, hogy azt hiszitek, hogy csak nektek lehet igazatok, (mert ugye csak akkor hírdet valaki valamit, ha úgy gondolja, hogy neki van igaza) tehát magasabb rendűnek hiszitek magatokat, mert ugye nektek van igazatok szerintetek, ezért hírdetitek, mint a plakátos, aki rád akarja sózni a plakátját ! A kérdésre még mindig nem kaptam választ, mi van Alahhal, Enki-vel, és a többi istennel ? Ők mind hazugságok akkor ? Mivel támasztod alá, hogy neked van igazad, és nem nekik ?
2013. márc. 6. 16:54
 128/129 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem a vallás,filozófia maga egy szubjektív látásmód. De mivel az emberek nincsenek szellemileg egy szinten, így ez nyugodtan megbocsájtható, mert idővel úgy is rájön az enyén, amit pl. ez az idézet is mondat, hogy "Nem könnyű dolog a sok [filozófiai, vallási] rendszerből kiválasztani a helyeset; az egyik ezt választja, a másik azt, a bölcs - egyiket sem."

Úgy vélem, hogy ne más életét éljük, hiszen az már nem is élet! Igazán normális ember, inkább önmagadra támaszkodás útját tanítja. Lehet itt spekulálni azzal, hogy van e köv. élet, vagy volt e előző, de ha őszintén józanul, objektívan átgondoljuk, akkor rájöhetünk, hogy nem tudunk semmit! Úgy vélem, hogy a vallás, filozófia is azért van, hogy értelmet, célt adjon az ember életének, hiszen ha nincs cél ,nincs élet.... Egy biztos, hogy nem szabad senkit elítélni.......Tiszteletben kell tartani más életét! Minden jót kívánok!

2013. aug. 12. 09:49
 129/129 A kérdező kommentje:
Én nem tartom tiszteletben, mert buta az az ember, aki úgy képes hinni valamiben, hogy mellette rengeteg más vallást kétségbe von ezzel.
2013. aug. 12. 20:52
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!