Vallásos emberek, hogy vagytok képesek hinni, ha csak az érem egyik oldalát ismeritek?
Kedves kérdező, ha csöndben maradtál volna, akkor bölcsebb maradtál volna.... Van egy ilyen mondás.
Ha valóban érdekel valami és kérdezel, arra természetesen nem vonatkozik. Hisz utána rajtad áll, hogy bölcsebb leszel vagy belső sötétségben (vakságban) maradsz.
"mert én veletek ellentétben vagyok annyira inteligens, hogy meg akarom hallgatni az ellenség gondolatait is"
Örülök, hogy ilyen intelligens vagy. Kár, hogy a társaid meg szóba sem állnak velünk. Biztos ők is intelligensek.
Csak nem értem, hogy akkor honnan ez a sok téveszme. Bár a sérült lélek sok mindenre képes....
Hidd el, mi meghallgatjuk a nézeteid. De attól még nem fogadjuk el, ha nem igaz.
"Egyébként ha a biblia minden parancsát betartom, de spirituális sátánista vagyok, és beszélgetek démonokkal, látom az aurát, látom a szellemeket, és képes vagyok bizonyos dolgokra (gyógyítás, gyilkosság energiával, és még rengeteg mindent) Akkor szerintetek keresztények, nem is kerülnék a mennybe?"
1. A biblia 6xx parancsát nem kell betartani
2. Ezek a spirituális dolgok nem léteznek.
Ha lenne is ilyen energiád, az alapján lennél megítélve, hogy mire használod.
De fölöslegesen vitatkozok veled. Csak megint rekordot akarsz dönteni. Hiszen leírtam már régebben, hogy mi alapján leszel ítélve a Biblia alapján. Egyébként akik a hitet tartják a legfontosabbnak ők sem a hiszékenységre gondolnak, hanem a bizalomra. De lemondom, leírtam már, hogy hogyan leszel ítélve.
"Jehova teremtett, tehát ha nem követeim a parancsait, az a saját hibája, mert nem olyan lénynek teremtett meg, aki csak úgy engedelmeskedik, tehát a saját hibája... "
1. JHVH.
2. A te hibád. Vállald a tetteid következményét, hiszen hatsz másokra is és magadra is.
"Én meg aki mindent megtesz az igazságért, de nem hisz Jehovában"
"Tessék keresztények, ezért utállak titeket... "
Ebből látszik, hogy általánosítól és nem vagy képes igazságos lenni. Mert az érzelmeid irányítanak.
"Főleg hogy a Jehovátok teremtett eddig, aki a jövőt is látta"
A jövő nem létezik.
"hinni a bibliában"
Nem ez alapján leszel ítélve, hanem hogy milyen ember vagy.
Aki viszont népet akar írtani, haragra tanít stb... az nem jó ember.
"Szeretnék örök életet, mert nem lesz más ! :) Látod, te is csak önérdekből szereted az istenedet, tehát a bibliai Sátánnak van igaza, mint JOB-nál ! Szerintem pont érdekből szeretni bűn... Adni valamit azért, hogy pl a te lelkivilágodnak jó legyen, az is önérdek, még ha kölcsönös is akkor is..."
Az igaz szeretet akkor szokott kiderülni, amikor az ember bajban van. Aki valóban szereti a másikat, az életét is odaadná érte.
Szerintem nem értetted meg a kedves válaszolót vagy irigységből írtál.
Semmivel sem logikusabb, normálisabb a te Sátánod, csak ő még káros is. Nem csak rád, hanem a társadalomra.
"Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.
Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni.
Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság.
Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem."
:)
Jah, a léyneg lemaradt....
"Jó, rossz, de ilyen nincs ! Valamikor nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy bizonyos tettek jók, vagy rosszak-e."
Mindig el lehet dönteni. Ha nem lehetne eldönteni, akkor ugyanaz a dolog lehetne jó is ugyanabban a helyzetben. Ezt már több helyen kifejtettem, most nem teszem.
Hibátlan ember nincs és sokszor rákényszerül, hogy rossz dolgokat tegyünk. De Isten igazságosan fog ítélni.
Vannak tettek, amikben van jó is és rossz is. Ezek nem fogják egymást kioltani. Te attól még rosszat tettél.
Viszont vannak tettek, amiket el lehet nézni x helyzetben.
Ez a szükséges rossz, ami bár ne történt volna úgy ahogy.
Sokkal erősebbnek kell lenni ahhoz, hogy valakinek képes legyél megbocsátani, mint kegyetlenül bosszút állni.
Csak azt lehet megalázni, aki elhiszi, hogy őt megalázták vagy fáj neki az igazság.
A kereszténység nem tanít olyat, hogy ne védjed meg magad.
Csak azt, hogy ne ugroj neki a másiknak primitív módon, hanem legyen önkontrollod és próbáld normális módon megoldani a dolgokat, anélkül hogy valaki sérülne.
Persze nyugodtan lehetsz ösztönlény, ha neked ez tetszik.
De akkor nem szívesen leszek a barátod.
Jézus azt mondja, hogy képviseld az igazságod és legyél őszinte. Ha megbánt valaki, akkor nyugodtan elmondhatod az érzéseid. Sátán viszont azt mondja, hogy kegyetlenül állj bosszút.
Tudom te arra gondolsz, hogy mi van, ha valaki megöli a szeretted vagy uralkodni akar rajtad. A kereszténység nem tanít olyat, hogy rabszolga legyél.
Én önmagamért biztos nem állnék bosszút. A szeretteimért már inkább. De azt én inkább igazságszolgáltatásnak hívom, ami miatt ti káromoljátok az Istent.
Mindennnek van mértéke és határa. Nem szabad, hogy a gyűlölet irányítson.
Uralkodni kell érzelmeink felett, a rosszat elnyomni, békében kell élni. Kísértésekbe nem szabad esni, Jézus erre tanított.
A spiritualizmus a gonosz műve.
Az igazság fáj az embernek, a hazugságot viszont örömmel elfogadja. Jézus példabeszédeiből ez is kiolvasható.
A hit, remény, szeretet a legfontosabb. Isten országában csak a szeretet marad.
Pl. nem vetted észre milyen könnyű is haragudni, ordítozni, verekedni, bántalmazni, szitkozódni? De viszont ezeket úgy kezelni, hogy a békesség, szeretet, szerénység, alázat, megértés kerekedjen felül már nehéz!
Az igaz út keskeny!
Különben nagyon örülök neki hogy utálsz és gyűlölsz kérdező, mert Jézus megmondta, hogy nevemért sokan gyűlölni fognak benneteket.
Köszönöm neked, akkor olyat sikerült írnom, amiket Jézus is mondhatott akkor.
Kedves töftöftöf.
Teremthet, teremthet.
Látom elhessegeted a kérdést, de nem is csoda.
Azért már az is tiszteletre méltó, hogy egyáltalán gondolkodtál egy kissé. Nem sokan képesek rá, pedig akkor mi a büszke állítás alapja, hogy ti. nem a majmok rokonai vagyunk.
A sorok mögött is van tartalom.
Én sajnos a szovjet propagandán nevelkedtem, nem tátom el a számat némely egyszerű kijelentés hallatán. Lepereg.
A reklámok sem meggyőzőek számomra.
Azt elismerem, hogy a "jó bornak is kell a cégér", na de tessék vigyázni, ostobának nem kell tekinteni a vásárlót.
Mindebből sejtheted, hogy jobb kedvem van, ezért azt a példát hozom fel, hogy isten biztosan szeretne a pokol menyország kupadöntőre 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 db nézőt.
A beugró hasznából már akár egy új világmindenség teremtésére is futja.
Egyszer már volt valami ilyesmi, hogy Isten és a biznisz men...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!