Vallásos emberek, hogy vagytok képesek hinni, ha csak az érem egyik oldalát ismeritek?
Igen, az utolsó hozzászólóval egyet értek !
Ja igen lenne egy elméleti kérdésem ! :) Mivel Jehova két ember bűnért bünteti az egész emberiséget, tehát azért is büntet, amit én nem követtem el, hanem csak az egyik ősöm, ilyen alapon a faji ideológia is lehet helyes, ha pl egy meglopott, büntetem az összest ugye? Ebből ez következik pedig... A kereszténység pedig a leg élettelenebb vallás, mait ismerek, ezért is elítélem, itt minden érzelmet magatokba kell folytani, minden visszafogott... Most mennem kell, nem fejtegetek jobban ! Sziasztok, délután 3 óra körül leszek !
Ez a lényege a vallásnak. Nem látjuk de tudjuk, hogy így van (vagy legalábbis hiszünk benne). Miért kellene hosszasan tanulmányozni a többi vallást ha már tudjuk, hogy miben hiszünk???
Én nem ítélem el a többi vallást de attól én még hihetem azt, hogy nekünk, keresztényeknek van igazunk.
"Jehovát is megkelett teremteni, olyan nincs, hogy mindig is volt és mindig is lesz, ennyi erővel spontán is kirobbanhatott a világegyetem..."
Az, hogy ki mit tart itt elképzelhetőbbnek az egyénfüggő.
"Az sem igaz, hogy kezdetben megteremtette az embert, hisz a dínókra nem ad a biblia magyarázatot..."
Erre olvasd el a kommentjeimet a "Isten és az evolúció miért zárja ki egymást?" kérdésre. A Biblia azért nem magyarázza a dínókat mert akkor még nem tudtak a dínókról. De például a dinamika alapegyenletét sem magyarázza, mert nem tudományos könyv.
"A dínók életének eleve mi értelme volt, ha nem volt még ember?"
Volt értelme, nem tudjuk mi, talán az hogy így utólag gyönyörködjünk bennük.
"Minek ekkora világegyetem, ha csak az ember létezik ?"
Azért mindenképp, hogy gyönyörködjünk benne. Egyébként nem biztos, hogy csak mi vagyunk a világegyetemben, Jézus mondja "vannak más juhaim is".
"MI történik a halott hangyákkal, a halott madarakkal, a halott kutyákkal, a vírusokkal ? Az állatok túl alacsonyrendűek ahhoz, hogy gondolkodni tudjanak, nincsenek érzelmeik, akkor mégis hová kerülnek ? És mégis a hangyák menyországa hogy néz ki? :) A kutyáknak vannak érzelmeik, de nicsn oylan, hogy jó vagy rossz kutya... ők hová kerülnek?"
Nincsenek érzelmeik, tehát azt is kérdezhetnéd, mi lesz egy házzal ha meghal (összedől). Válasz: semmi. Ők nem támadnak fel.
Várom a 10/3 kérdéseket.
"Mivel Jehova két ember bűnért bünteti az egész emberiséget, tehát azért is büntet, amit én nem követtem el, hanem csak az egyik ősöm, ilyen alapon a faji ideológia is lehet helyes, ha pl egy meglopott, büntetem az összest ugye?"
Nem, mi csak beleszületünk ebbe a bűnös világba, a bűn azonnal befertőz minket. Azért nem büntet, amit nem te követsz el, az csak rossz irányba terel téged és esetleg elkövetsz olyan dolgokat amiket ha nem bánsz meg büntetést "nyersz". A faji ideológiát pedig az összes ökumenikus egyház totális tévútnak tartja, szenvedtek is emiatt. Ha egy lop, az a többire is hatással lehet de ha ők nem lopnak akkor nem szabad őket büntetnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!