Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásos emberek, hogy vagytok...

Vallásos emberek, hogy vagytok képesek hinni, ha csak az érem egyik oldalát ismeritek?

Figyelt kérdés
Hogy lehettek annyira önzőek, hogy azt mondjátok, hogy csak nektek lehet igazatok, úgy, hogy utána sem jártok az összes vallásnak, és a racianalizmust és mindent elítéltek? !

2012. nov. 14. 18:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/129 anonim ***** válasza:
0%
A Teremtéstörténetben az első mondat: "Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet". Az égre, ami az egész Univerzum többi része, 1 napot szánt, ezalatt teremtette meg, akár ősrobbanással, ez sincs kizárva. Isten mindig is volt, van, lesz. A Mindenséget, annak mennyiségeit, törvényeit és így az időt is Ő hozta létre.
2012. nov. 15. 20:42
 32/129 anonim ***** válasza:
0%
A halálból még Keleten sem tudtak senkit feltámasztani abban az időben, Jézus pedig tudott.
2012. nov. 15. 20:43
 33/129 anonim ***** válasza:
0%
Nem Ő teremt olyannak, hogy kételkedj benne. Az ember az eredő bűn miatt bűnbe születik, tehát senki sem születik kereszténynek a bűnbe esés óta. De mindenkiből lehet keresztény ha kéri Istent hogy az lehessen, eljár templomba minden vasárnap és ünnepeken, olvassa a Bibliát. Én sem teszek többet, mégis minden kérdésre tudom a választ amit itt a gyk-n feltesznek a témával kapcsolatban. Havonta egyszer tesznek fel olyat aminek utána kell járjak. Akkor kerülsz be a mennyországba ha be akarsz kerülni, Isten nem kényszerít rá. Nem ő pusztít el, te nem akarsz örök életet.
2012. nov. 15. 20:55
 34/129 Salx Narval ***** válasza:
76%
És ezzel el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amin túl, csak a képzeletünkre hagyatkozhatunk, mert érteni, megismerni, egyhamar nem fogjuk. Az ősrobbanás ugyan magyarázat lehet a világegyetem kialakulására (istennel vagy nélküle) mert a táguló világ erre utal, de arra már nem utal, hogy miből ,miért, és mi, vagy ki, által. Vagy azt mondjuk, hogy isten mindig is létezett, vagy azt, hogy az anyag és az egyetemes energia mindig is létezett, sajnos egyenlőre jobbat nem tudunk, legfeljebb ezeket összemossuk, kicifrázzuk, attól függően, hogy mennyire élénk a fantáziánk. A kérdés mindkét esetben ugyanaz, hogy lett a semmiből valami? Ha viszont volt valami, akkor az honnan származik...? :D Én itt azt mondom, hogy fogalmam sincs és még csak elképzelni sem tudom, egy hívő ember viszont az örök istent helyezi a kiinduló pontba és így nem kérdez tovább, megelégszik azzal, hogy ő mindig is volt. Persze, hogy sok tudós arra a megállapításra jutott, hogy valaminek lennie kell a dolgok mögött, hiszen bármennyire okosak, az ő értelmük is kevés a megértéshez. Itt szerintem, nem a biblia és más vallások isteneit képzelték a dolgok mögé, hanem inkább egy megmagyarázhatatlan, intelligens energiát, ami, vagy aki, valamilyen módon anyagot teremtett magából.Nem hiszem, hogy ezt a határt feszegetve, bárki idiótának nevezheti a másikat, nézete, hite által, hiszen a legbölcsebbek sem tudnak többet erről, mint egy takarítónő, legfeljebb többet tudnak beszélni róla.:D Nem állítom én sem, hogy teljességgel kizárt a teremtett világ, csak azt, hogy nem az emberek képzeletében megálmodott isten, istenek, teremtették, és pláne nem, a leírtak szerint. A jelentősebb nézetkülönbségek itt vannak köztünk és erről már vitatkozni érvelni is tudunk, ki-ki saját meggyőződése alapján. Hogy érdemes e, abban már nem vagyok biztos.:D
2012. nov. 16. 04:09
 35/129 A kérdező kommentje:

Igen, az utolsó hozzászólóval egyet értek !

Ja igen lenne egy elméleti kérdésem ! :) Mivel Jehova két ember bűnért bünteti az egész emberiséget, tehát azért is büntet, amit én nem követtem el, hanem csak az egyik ősöm, ilyen alapon a faji ideológia is lehet helyes, ha pl egy meglopott, büntetem az összest ugye? Ebből ez következik pedig... A kereszténység pedig a leg élettelenebb vallás, mait ismerek, ezért is elítélem, itt minden érzelmet magatokba kell folytani, minden visszafogott... Most mennem kell, nem fejtegetek jobban ! Sziasztok, délután 3 óra körül leszek !

2012. nov. 16. 06:13
 36/129 anonim ***** válasza:
22%

Ez a lényege a vallásnak. Nem látjuk de tudjuk, hogy így van (vagy legalábbis hiszünk benne). Miért kellene hosszasan tanulmányozni a többi vallást ha már tudjuk, hogy miben hiszünk???

Én nem ítélem el a többi vallást de attól én még hihetem azt, hogy nekünk, keresztényeknek van igazunk.

2012. nov. 16. 21:26
 37/129 anonim ***** válasza:
15%

"Jehovát is megkelett teremteni, olyan nincs, hogy mindig is volt és mindig is lesz, ennyi erővel spontán is kirobbanhatott a világegyetem..."

Az, hogy ki mit tart itt elképzelhetőbbnek az egyénfüggő.

"Az sem igaz, hogy kezdetben megteremtette az embert, hisz a dínókra nem ad a biblia magyarázatot..."

Erre olvasd el a kommentjeimet a "Isten és az evolúció miért zárja ki egymást?" kérdésre. A Biblia azért nem magyarázza a dínókat mert akkor még nem tudtak a dínókról. De például a dinamika alapegyenletét sem magyarázza, mert nem tudományos könyv.

"A dínók életének eleve mi értelme volt, ha nem volt még ember?"

Volt értelme, nem tudjuk mi, talán az hogy így utólag gyönyörködjünk bennük.

"Minek ekkora világegyetem, ha csak az ember létezik ?"

Azért mindenképp, hogy gyönyörködjünk benne. Egyébként nem biztos, hogy csak mi vagyunk a világegyetemben, Jézus mondja "vannak más juhaim is".

"MI történik a halott hangyákkal, a halott madarakkal, a halott kutyákkal, a vírusokkal ? Az állatok túl alacsonyrendűek ahhoz, hogy gondolkodni tudjanak, nincsenek érzelmeik, akkor mégis hová kerülnek ? És mégis a hangyák menyországa hogy néz ki? :) A kutyáknak vannak érzelmeik, de nicsn oylan, hogy jó vagy rossz kutya... ők hová kerülnek?"

Nincsenek érzelmeik, tehát azt is kérdezhetnéd, mi lesz egy házzal ha meghal (összedől). Válasz: semmi. Ők nem támadnak fel.

Várom a 10/3 kérdéseket.

2012. nov. 16. 21:41
 38/129 anonim ***** válasza:
18%

"Mivel Jehova két ember bűnért bünteti az egész emberiséget, tehát azért is büntet, amit én nem követtem el, hanem csak az egyik ősöm, ilyen alapon a faji ideológia is lehet helyes, ha pl egy meglopott, büntetem az összest ugye?"

Nem, mi csak beleszületünk ebbe a bűnös világba, a bűn azonnal befertőz minket. Azért nem büntet, amit nem te követsz el, az csak rossz irányba terel téged és esetleg elkövetsz olyan dolgokat amiket ha nem bánsz meg büntetést "nyersz". A faji ideológiát pedig az összes ökumenikus egyház totális tévútnak tartja, szenvedtek is emiatt. Ha egy lop, az a többire is hatással lehet de ha ők nem lopnak akkor nem szabad őket büntetnünk.

2012. nov. 16. 21:47
 39/129 A kérdező kommentje:
Akkor Ádám és Éva miatt jogtalanul nem élhetek örök életet ! Engem is büntet miattuk, tehát ennyi erővel ha engem meglop egy török, megverhetem az összeset ! Az előtted szólónak pedig mondanám: Az állatoknak ha nincs érzelmeik, akkor miért ne kínozzak álatokat? Egy kutyának sokkal több érzelme van, mint sok embernek, mi az, hogy halálom után a kutya akit szeretek, mert szinte családtagom nem születhet újjá ? Eleve relatív, hogy mi számít érző lénynek, és mi az ami nem... A többi választ részben elfogadom ! Azt nem értem viszont, hogy mi értelme vakon hinni valamiben ? Elég nagy butaság hinni, ha nem jársz utána... Aki vakon visz valamit, az egy bírka, akit a vágóhídra lehet terelni ! Most iszonyatosan fáradt vagyok, szóval nem fejtem ki tovább, de felfogok nehezebb kérdéseket is tenni ! Csak pont amikor érvelni akarok kakor nem jut eszembe egy kérdés sem...
2012. nov. 17. 00:02
 40/129 Salx Narval ***** válasza:
100%
Akkor ha megengeded, kérdezek helyetted.:D Vajon miért van az, hogy a Biblia szinte minden fontos eseménye csodára, emberfeletti dolgokra alapul, gondolok itt, a gondolat útján teremtett világra,angyalokra, démonokra, beszélő kígyóra, csipkebokorra, Jónásra és a nagy halra, Noé történetére, szivárványra, Bábel tornyára, halottak feltámadására stb. Szoktatok érvelni azzal kedves vallásos barátaim, hogy annyira precíz és összetett a világunk, hogy azt csakis egy értelmes tervező alkothatta meg. Nincs is ezzel semmi gond, csak nekem ép az ellenkezője következik ebből. Történetesen az, hogy egy csodákat tévő teremtő,vajon miért teremt olyan világot ahol mindennek oka, következménye, törvénye van? Konkrétabban, hogy egyértelmű legyen a kérdésem, vajon miért van a földnek mágneses erőtere, miért egy égő gázgömb világít és melegít nekünk, miért nincsenek csak úgy spontán a fizika, kémia, biológia, törvényeivel nem törődő dolgok a világban, miért van mindennek oka és következménye, ha csodákra épült? Miért nincs pl olyan fa, ami csak úgy gyökér nélkül áll, nincs szüksége semmire az élethez, csak isten akaratára? Ha lennének ilyen dolgok, én is azt mondanám, hogy ezt csakis egy értelmes lény alkothatta, de ezekről a dolgokról csak egy könyvben olvashatunk, a világ ugyan csodálatos, de nem csodákra, hanem összefüggésekre, törvényekre épül. Erre általában azt mondjátok, hogy ő teremtette a törvényszerűségeket is, lehet, de akkor miért nem olvashatunk ezekről a bibliában, miért nem tanít ezekre a dolgokra is, miért csak a csodákat hozza fel példázatul?
2012. nov. 17. 05:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!