Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásos emberek, hogy vagytok...

Vallásos emberek, hogy vagytok képesek hinni, ha csak az érem egyik oldalát ismeritek?

Figyelt kérdés
Hogy lehettek annyira önzőek, hogy azt mondjátok, hogy csak nektek lehet igazatok, úgy, hogy utána sem jártok az összes vallásnak, és a racianalizmust és mindent elítéltek? !

2012. nov. 14. 18:16
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/129 anonim ***** válasza:
25%

A történeted ezt sugalja,amit írtam, de a végén, az "amikor csak magunkra gondolunk..." alatt a hitet érted, akkor sántít a tanulság.

A bajtársiasság, emberiesség példáját hoztad fel, amiben az ateisták élen járnak...

2012. nov. 21. 18:53
 92/129 anonim ***** válasza:
0%

Meddugi története nagyon jó.

Tzolko írásához hozzátenném, hogy ez már egy másik kérdés. Ez már az a kérdés, hogy ki üdvözül. Ha akarja valaki a választ írjon egy külön kérdést erre, azt is megválaszolom.

2012. nov. 21. 19:03
 93/129 anonim ***** válasza:
77%
Továbbá a logikus gondolkodás példája volt a sztori.
2012. nov. 21. 19:12
 94/129 anonim ***** válasza:
70%
Kb.a majom van ilyen szinten, amit a vicc írt
2012. nov. 21. 19:15
 95/129 Salx Narval ***** válasza:
Ha ez a kis tanmese a valóságot tükrözné, már rég megtértem volna. Sajnos a valóságban nem ezt látjuk. Nyilván sokunknak elég bizonyíték lenne isten létére, ha azt látnánk, hogy a megtért emberekkel csakis jó dolgok történnek az életükben, másokkal viszont nem. Ha itt a földön is megtapasztalhatnánk azt,hogy jó dolgok történnek a jókkal és rossz dolgok a rosszakkal, akkor szerintem az emberek nem kételkednének és keresnék azt az istent aki ezt megadja nekünk, ha őt elfogadjuk. Egymás megsegítése és az önzetlenség, nem vallásfüggő dolog, hanem emberi tulajdonság, vagy megvan bennünk, vagy nincs, ugyan úgy mint az önzés, vagy a gonoszság.Nekem is tetszik a történet, de nem igazán kapcsolható a témához és mint már, mások is írták, isten nélkül is működhet, működik ez a példázat.
2012. nov. 22. 04:45
 96/129 Salx Narval ***** válasza:
Az előző témához: Akkor viszont azt mondhatjuk, hogy a "rossz és gonosz" választásának lehetőségét teremtette meg az isten azzal, hogy szabad akaratot adott a teremtményeinek, vagyis nem konkrétan tőle származik. Azt mondjátok, hogy isten egy valamire képtelen, a "rosszra" az-az gonoszságra, hazugságra, igazságtalanságra, stb. Mondhatjuk, hogy ő egy tökéletes, jóságos, mindent tudó, lény. Ha ő képtelen a rosszra, akkor mi az ami miatt lucifer és mi többiek, emberek, angyalok, nem? Esetleg neki magának nincs szabad akarata, mivel nem tud "rosszat" tenni? Nem kérem, hogy megválaszoljátok, hiszen bizonyára ezt nem tudhatja senki, de ő igen. Ha nem kitaláció az egész történet, akkor nyilvánvaló akarata volt, hogy megtörténjen a bűnbeesés, de vajon mi lehetett a célja. Már a megteremtésük előtt tudnia kellett, hogy kik fognak lázadni ellene és kik nem, akkor viszont miért nem hagyta ki ezeket a lényeket a teremtésből. Ha viszont ennek ellenére megteremtette őket, én emberként nem tudom hibáztatni ezeket a szerencsétleneket, mondhatnám a halálra teremtettek. Vajon mi késztetett erre, egy igazságos, szerető istent?
2012. nov. 22. 05:32
 97/129 A kérdező kommentje:

Igen ezt a kérdést már én is felvetettem ! Egyébként ha a biblia minden parancsát betartom, de spirituális sátánista vagyok, és beszélgetek démonokkal, látom az aurát, látom a szellemeket, és képes vagyok bizonyos dolgokra (gyógyítás, gyilkosság energiával, és még rengeteg mindent) Akkor szerintetek keresztények, nem is kerülnék a mennybe? Ha mindenben megfelelek, de ezekben nem, már egyből ki lennék zárva, hiába vagyok jó ember? HA ez így van, nem kérek az istenetekből ! Jaa tényleg egy második kérdés:

Jehova teremtett, tehát ha nem követeim a parancsait, az a saját hibája, mert nem olyan lénynek teremtett meg, aki csak úgy engedelmeskedik, tehát a saját hibája...

Az a baj, hogy túl egyszerűen gondolkodtok, és így fogjátok fel: Jó, rossz, de ilyen nincs ! Valamikor nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy bizonyos tettek jók, vagy rosszak-e... Vagy pl az is lehet, hogy semmi rosszat nem tesz valaki, de közben szadista, aki alig tudja megállni, hogy ne kínozzon meg egy kutyát... Ő mégis a mennybe kerül?...

Én meg aki mindent megtesz az igazságért, de nem hisz Jehovában, de képes vagyok gyógyítani, vagy látom az aurát, az nem, mert nem hisz a bibliában ? Kicsit igazságtalan ! :) Főleg hogy a Jehovátok teremtett eddig, aki a jövőt is látta, mivel isten, tehát direkt úgy teremtett, hogy tudta közben, hogy sosem fogok hinni a bibliában, és elpusztulok (azok mellett, hogy sosem tettem rosszat (tegyük fel) ) Tehát megint elpusztítja azt, amit elrontott... Mégsem olyan nagy hatalmú, ha képes elrontani valamit, és még gonosz is...

Szerencsére én tudom mi az igazság, de szívesen meghallgatom a másik oldalt is, ezért nyitottam ezt a kérdést is, mert én veletek ellentétben vagyok annyira inteligens, hogy meg akarom hallgatni az ellenség gondolatait is, és nem vagyok önző (ellentétben veletek, ami érdekes, mivel a ti parancsolataitokban van az önzőség tiltása, az enyémben ilyen nincs, mégis én vagyok az, aki meghallgat) ! Gondolom a két kérdés elől megint kifogtok térni ! :)

2012. nov. 22. 06:31
 98/129 anonim ***** válasza:

A Sátán is ismeri az igazságot ;)

"Ha ő képtelen a rosszra, akkor mi az ami miatt lucifer és mi többiek, emberek, angyalok, nem? Esetleg neki magának nincs szabad akarata, mivel nem tud "rosszat" tenni?"

Egyszerűen hiányzik belőle a rossz. Most azt a példát hoznám fel, hogy a gyermekeddel pont így vagy. Soha nem akarsz neki rosszat. (Most elsősorban jó szülőre gondolok, nem gonoszra.) Mindent megadsz neki, csak a jót akarod. Gondolsz-e akkor a rosszra, nem. Ugyanez van az igaz szerelemnél, amit sokan nem tudnak elképzelni, pedig létezik. Soha nem akarsz rosszat a másiknak, csak szereted, még ha rosszat is tesz veled. Erre utal Jézus tartsd oda másik orcádat mondata.

"Már a megteremtésük előtt tudnia kellett, hogy kik fognak lázadni ellene és kik nem, akkor viszont miért nem hagyta ki ezeket a lényeket a teremtésből."

Erre a válasz szintén benne van a Bibliában. Küldelek titeket a farkasok közé. Tehát ez így van megtervezve. Végülis mindenkit próbára tesz. Valakit jónak, valakit rossznak teremt. De a jó elromolhat, a rossz megjavulhat. Erre utal az elsőkből lesznek az utolsók, az utolsókból az elsők.

Vagy amit Jézus mondott az akkori embereknek, hogy igyekezzetek mert a paráznák, képmutatók megelőznek benneteket Isten országában!

Isten egy "vicces ember" :)

A másik, hogy én szeretnék örök életet. Megadatott nekem, hogy megismerjem mi is a hosszan tartó szeretet érzés. Valamikor 2 napig tart nálam és minél tovább tart, annál jobban akarok még többet belőle, olyan mint a kimeríthetetlen kút. Tehát én az örökkévalóságban csak szeretni akarok, inkább szeretni, mint szeretetet kapni.

Istennel töltött "időben" vagyis az örökkévalóságban csak a szeretet lesz. NEM LESZ MÁS!

2012. nov. 22. 10:04
 99/129 A kérdező kommentje:

Tessék keresztények, ezért utállak titeket...

"A másik, hogy én szeretnék örök életet. Megadatott nekem, hogy megismerjem mi is a hosszan tartó szeretet érzés. Valamikor 2 napig tart nálam és minél tovább tart, annál jobban akarok még többet belőle, olyan mint a kimeríthetetlen kút. Tehát én az örökkévalóságban csak szeretni akarok, inkább szeretni, mint szeretetet kapni.

Istennel töltött "időben" vagyis az örökkévalóságban csak a szeretet lesz. NEM LESZ MÁS!"

Szeretnék örök életet, mert nem lesz más ! :) Látod, te is csak önérdekből szereted az istenedet, tehát a bibliai Sátánnak van igaza, mint JOB-nál ! Szerintem pont érdekből szeretni bűn... Adni valamit azért, hogy pl a te lelkivilágodnak jó legyen, az is önérdek, még ha kölcsönös is akkor is...

2012. nov. 22. 10:24
 100/129 anonim ***** válasza:
53%

"Igen ezt a kérdést már én is felvetettem ! Egyébként ha a biblia minden parancsát betartom, de spirituális sátánista vagyok, és beszélgetek démonokkal, látom az aurát, látom a szellemeket, és képes vagyok bizonyos dolgokra (gyógyítás, gyilkosság energiával, és még rengeteg mindent) Akkor szerintetek keresztények, nem is kerülnék a mennybe? Ha mindenben megfelelek, de ezekben nem, már egyből ki lennék zárva, hiába vagyok jó ember? HA ez így van, nem kérek az istenetekből !"

Ellentmondás a feltevésed, hiszen a Biblia tiltja hogy démonokkal beszélgess tehát ha megteszed már nem tartasz be minden parancsot. De ez egyébként is lehetetlen, hiszen egyedül Jézus volt bűntelen, senki más.

" Jaa tényleg egy második kérdés:

Jehova teremtett, tehát ha nem követeim a parancsait, az a saját hibája, mert nem olyan lénynek teremtett meg, aki csak úgy engedelmeskedik, tehát a saját hibája..."

Ő lehetőséget adott rá, hogy ne cselekedd az akaratát, de ha megteszed nem az ő hibája, különben is mondta hogy ne tedd. Képzeld így: van egy szülő aki szereti a gyermekét. Megtiltja neki hogy csokit egyen. A gyerek mégis megeszi a csokit. Szerinted az anya hibája, hogy nem kötözte meg a gyereket és az mégis evett a csokiból? Szerintem nem.

"Az a baj, hogy túl egyszerűen gondolkodtok, és így fogjátok fel: Jó, rossz, de ilyen nincs ! Valamikor nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy bizonyos tettek jók, vagy rosszak-e... Vagy pl az is lehet, hogy semmi rosszat nem tesz valaki, de közben szadista, aki alig tudja megállni, hogy ne kínozzon meg egy kutyát... Ő mégis a mennybe kerül?..."

Ha megtartja a parancsokat, kéri Istent hogy űzze el belőle ezt a vágyat akkor ez a vágya el fog múlni és egy idő után nem akar majd kutyát kínozni. És így már szerinted is és az Úr szerint is méltó hogy bekerüljön a mennyországba.

"Én meg aki mindent megtesz az igazságért, de nem hisz Jehovában, de képes vagyok gyógyítani, vagy látom az aurát, az nem, mert nem hisz a bibliában ? Kicsit igazságtalan ! :)"

Ha nem hiszel Istenben de képes vagy természetfeletti erővel gyógyítani akkor az valamely démon segítségével történik, ami csak rosszat szül hosszútávon, bűnbe esel, gonosszá válsz, nem törekszel majd az igazságra vagy rosszul ítéled azt meg.

"Főleg hogy a Jehovátok teremtett eddig, aki a jövőt is látta, mivel isten, tehát direkt úgy teremtett, hogy tudta közben, hogy sosem fogok hinni a bibliában, és elpusztulok (azok mellett, hogy sosem tettem rosszat (tegyük fel) ) Tehát megint elpusztítja azt, amit elrontott... Mégsem olyan nagy hatalmú, ha képes elrontani valamit, és még gonosz is..."

Megadta a lehetőséget hogy higgy a Bibliában. De nincs olyan, hogy nem teszel rosszat. Illetve megint őt okolod, hogy az előbbi példával élve nem kötözött meg. Lehet, hogy látta hogy nem fogsz benne hinni de megadta a lehetőséget.

"Szerencsére én tudom mi az igazság, de szívesen meghallgatom a másik oldalt is, ezért nyitottam ezt a kérdést is, mert én veletek ellentétben vagyok annyira inteligens, hogy meg akarom hallgatni az ellenség gondolatait is, és nem vagyok önző (ellentétben veletek, ami érdekes, mivel a ti parancsolataitokban van az önzőség tiltása, az enyémben ilyen nincs, mégis én vagyok az, aki meghallgat) ! Gondolom a két kérdés elől megint kifogtok térni ! :)"

Mi is meghallgatunk téged, ezért olvassuk a kommenteket a gyk-n. És nem tértem ki a kérdések elől.

Olyan példákat hoztál, amik nem történnek meg a valóságban, hiszen nincsen bűntelen ember, csak Jézus. Ha az ateizmust nem vesszük bűnnek, akkor sincs bűnmentes ember, csak Jézus.

Felteszek egy külön kérdést, hogy mikor üdvözül az ember, és meg is válaszolom. Oda lehet majd kommentelni és kérdéseket feltenni.

2012. nov. 22. 19:16
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!