Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem abszurd abban (a mesében)...

Nem abszurd abban (a mesében) hinni, hogy az élet véletlenül jött létre? Mit gondoltok erről a videóról? (angol nyelvű)

Figyelt kérdés
[link]
2012. jan. 12. 15:32
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
63%
Csak az első kérdésre tudok válaszolni: Nekem az abszurd, hogy egy ember képes JÓ és nem csak jó, de a LEGJOBBAN SZERETŐ Istenről beszélni, miközben hetente húszezren halnak éhen. Az éhhalál elég fájdalmas, a fulladás után a legjobban kerülendő halálnem legalábbis számomra.
2012. jan. 12. 15:41
 2/36 anonim ***** válasza:
53%
Pedig annyit illő volna tudnod hogy a mutáció véletlen nem is lehet más!
2012. jan. 12. 15:42
 3/36 A kérdező kommentje:
Látom, gyorsan megnéztétek a 44 perces videót :)
2012. jan. 12. 15:49
 4/36 A kérdező kommentje:
A videó kapcsolódik a kérdésemhez, úgyhogy nem sértettem meg a szabályzatot.
2012. jan. 12. 15:52
 5/36 anonim ***** válasza:
Én még írtam is, hogy csak az első kérdésre tudok válaszolni.
2012. jan. 12. 16:00
 6/36 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik a videó :))

Én nem szállnék vitába, hogy abszurd-e vagy sem, meg hogy véletlenül jött létre vagy sem, de abban biztos vagyok, hogy a vallásnak ehhez semmi köze...

Viszont ha a vallásnak ehhez semmi köze, akkor a vallásnak értlme sincs :D

Szeretem az ilyen tudományos jellegű filmeket. Bár kicsit baj, hogy nincs magyarul, mert habár a 80-90%-a így is érthető, némelyik szavak igen csak meghaladják angol tudásom :D

(a hang alapjáni feliratról amit youtube készít ne is beszéljünk... az még angolul sem írja le helyes azt amit mond a csávó, vagy nem is azt írja amit mond a csávó. innentől kezdve a magyar felirat fars.)

2012. jan. 12. 16:14
 7/36 anonim ***** válasza:
32%

A te hited, hogy kezdetben volt a por, melyet nem tudod, hogy hogyan lett.

Az én hitem, hogy kezdetben volt az Isten, mely mindig volt, de nem tudok részleteket.

A te hited, hogy minden ebből a porból lett.

Az én hitem, hogy mindent Isten teremtett.

A te hited, hogy ez a por felrobbant, és kialakult hosszú időn keresztűl a világ.

Az én hitem, hogy Isten hat nap alatt megteremtett mindent.

A teremtésben hinni kell.

Az materialista világteremtésben hinni kell.

Itt nem a tudomány helyezkedik szemben a vallással, hanem két vallás áll szemben egymással.

2012. jan. 12. 17:29
 8/36 anonim ***** válasza:
64%
Csak az egyikünk vallása kutatott és következtetett, fenntartja azt, hogy nem csalhatatlan, a másikunk pedig nem fogad el semmit azon kívül, amit egy olyan könyvben olvas, ami a saját igazát megmásíthatatlannak tartja.
2012. jan. 12. 17:39
 9/36 anonim ***** válasza:
86%

17:29:

Derék maszlag. Csak én nem hiszek. Vagy tudok valamit vagy nem.

Fogalmam sincs, hogyan alakult ki a világ. De azért mert nem tudok valamit, nem rakok mögé szükség szerűen valami agymosostt baromságot, hogy fel tudjam fogni létezésem.

2012. jan. 12. 17:43
 10/36 anonim ***** válasza:
72%
A tudomány nem vallás. A tudomány hozta létre mindazt amit használsz a napjaidban. A tudomány nélkül nincs tévé, nincs hanghordozás, nincs film, nincs internet, nincs modern közlekedés stb. És ezt nem hasraütés szerűen találták ki, hanem évekig tartó kutatások eredménye, komoly tudományos munka. A kereszténység adott valami konkrétat? Igazából semmit pár erkölcsi tanon kívül, amit millió egy vallás és (ateista vagy hívő) filozófus már rég a kereszténység előtt megfogalmazott. Semmi konkrét. Innentől nem hiteles számomra, ha a vallás szemszögéből kezdünk vizsgálni tudományos dolgokat.
2012. jan. 12. 17:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!