Nem abszurd abban (a mesében) hinni, hogy az élet véletlenül jött létre? Mit gondoltok erről a videóról? (angol nyelvű)
Nekem tetszik a videó :))
Én nem szállnék vitába, hogy abszurd-e vagy sem, meg hogy véletlenül jött létre vagy sem, de abban biztos vagyok, hogy a vallásnak ehhez semmi köze...
Viszont ha a vallásnak ehhez semmi köze, akkor a vallásnak értlme sincs :D
Szeretem az ilyen tudományos jellegű filmeket. Bár kicsit baj, hogy nincs magyarul, mert habár a 80-90%-a így is érthető, némelyik szavak igen csak meghaladják angol tudásom :D
(a hang alapjáni feliratról amit youtube készít ne is beszéljünk... az még angolul sem írja le helyes azt amit mond a csávó, vagy nem is azt írja amit mond a csávó. innentől kezdve a magyar felirat fars.)
A te hited, hogy kezdetben volt a por, melyet nem tudod, hogy hogyan lett.
Az én hitem, hogy kezdetben volt az Isten, mely mindig volt, de nem tudok részleteket.
A te hited, hogy minden ebből a porból lett.
Az én hitem, hogy mindent Isten teremtett.
A te hited, hogy ez a por felrobbant, és kialakult hosszú időn keresztűl a világ.
Az én hitem, hogy Isten hat nap alatt megteremtett mindent.
A teremtésben hinni kell.
Az materialista világteremtésben hinni kell.
Itt nem a tudomány helyezkedik szemben a vallással, hanem két vallás áll szemben egymással.
17:29:
Derék maszlag. Csak én nem hiszek. Vagy tudok valamit vagy nem.
Fogalmam sincs, hogyan alakult ki a világ. De azért mert nem tudok valamit, nem rakok mögé szükség szerűen valami agymosostt baromságot, hogy fel tudjam fogni létezésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!