Nem abszurd abban (a mesében) hinni, hogy az élet véletlenül jött létre? Mit gondoltok erről a videóról? (angol nyelvű)
Vidiripi
Peruccsia valahol elvesztheted a fonalat.
Nem árvízről van szó hanem az özönvízről. Nem ugyan az a kettő.
"Remelem, ha rakos lesz a kisgyereked meg veletlenul se viszed orvoshoz, mert ott is csak a csunya rossz tudomany eredmenyeivel probalnak meggyogyitani. Minek azt?! Lehet imadkozni is! Legfeljebb, ha nem segit, akkor isten biztos igy akarta! Meg kulonben is, isten utjai kifurkezhetetlenek...."
Telitalálat! Nem is fogom az orvosokra bízni a gyermekem, akiket már nem egyszer kezeltek félre. És eltaláltad, magamat sem. Amikor gyermekedet a hazáért a frontra küldenéd, az rendben van, hogy halomra ölje az embertársakat és onnan soha vissza ne jöjjön, hősi halott legyen belőle, de ha én az egy élő igaz Istenre bízom magam és a családom, akkor egy "@llat" vagyok.
Vidiripi
Tábori lelkész. "Megáldja" a katonákat s azok mennek embert ölni. Vagy ott a másik véglet azért végzik ki mert megtagadja hogy embert öljön.
"Mert az evolúcióra hipotézisek vannak, és nincs egyetlen egy bizonyíték sem. Nincs olyan fosszília, mely nem a teremtést és aaz özönvizet bizonyítaná, hanem az evolúciót."
Az evolúciót bizonyítja többek között a genetika. Az evolúció gyakorlati bizonyítéka pedig az állattenyésztés és növénynemesítés. Ehhez mit szólsz?
"Nem, nekem ahhoz nincs jogom, hogy téged minősítselek. Viszont jogom van megítélni eszközökről dolgokról a milyenségét, éppúgy, ahogy bárki másnak is. Nem azt hangoztattam, hogy én jó dolgokat használok. Nem az a probléma a számítógéppel, hogy mivel megy, hanem az, hogy a világ nem lett könnyebb tőle, pusztán rosszabb. És ez több évtizedes megfogyelésen alapul :)))"
Nem lett a számítógéptől a világ jobb? Ugyan már, akkor mi a fenéért használod? Viszont az inkvizíció, a máshogy gondolkodok tömeggyilkossága az csak jót tett a világnak, megkockáztatom, évszázadokkal vetett minket vissza.
"De, felmerűlt benne, ezért nincs köze a realitáshoz a C14 vizsgálat, mely szintén a szigorú monotonitás és az axiómarendszerhez kötött."
Az izotópos vizsgálat pont működik, beletrafáltál rendesen. Látom te nem jártál iskolába.
"Változnak a hipotézisek. Mikor még ovodás voltam, azt hangoztatták, hogy az olvadt földből vált ki, ma azt, hogy befogott kisbolygó. Nehéz lehet úgy befogni valamit, hogy távolodik..."
Egy bolygóból nem váll ki semmi csak úgy magától. Becsapódás után szakadt le egy rész a Földből, ez lett a Hold. Kőzetvizsgálatokkal már alátámasztották. Le vagy maradva.
"A Föld korát 4,6 milliárd évre datálják. Azaz, a föld lehűlt 4,6 milliárd éve. Hiába csapódnak bele rahedli kövek, ez az állapot nem változtatja meg a forgási sebességét annyira, mivel ekkor minimum pályamódosításnak kellett volna bekövetkezni."
Voltak pályamódosítások nyilvánvalóan. Ki mondta, hogy nem?
"Nézz utánna. Nézz utánna magad, hogy melyik az a sivatag, mely állandó széliránnyal rendelkezik és milyen terjedési sebessége van ma. Nem millió évekről beszélhetünk, hanem pusztán pár ezer évről."
Nézz utána, hogy lükeséget beszélsz. Wikipédia: "A Szahara a Föld legnagyobb sivataga. Az Észak-Afrikában elterülő sivatag területe több mint kilencmillió négyzetkilométer, kora mintegy 2,5 millió év. A „szahara” név az arab „sivatag” szóval egyezik meg, némileg eltérő kiejtéssel." Ennyit rólad.
"Szintén azt tudom tanácsolni, hogy nézz utánna magad, meglepően kevés van a többi foszíliához képest. Ha megnézed az evolúció elmélet alapján az emberiség korát, nagyjából kiszámítható, hogy hány ezer milliárd embernek kellett már itt a földön lennie. Egyetlen biliárdasztalon elférnek az emberi fosszíliák."
Ha ez neked elfér egy biliárdasztalon, akkor én egy kalapos katolikus ló vagyok.
"Az egyik becsült adat alapján (legalábbis amennyire például a hubble ellát) 200*10 a 18.-on csillagot becsülnek a csillagászok az égen.
Ha elosztjuk a 20 milliárd évnyi idővel, akkor pecenként kellene több, mint 19000 csillagnak születnie 20 milliárd éven keresztűl. Ahhoz képest egyetlen egy csillagszületést nem láttak."
Több keletkező csillagok megfigyeltek már. Pl egyenesen a csillagok bölcsőjének nevezik a Trifid-ködöt. Linkelek róla: [link]
Na most hogy bizonyítékokkal szétzusztam szánalmas elméleted végre úgy fogsz viselkedni mint egy érett felnőtt? Ha bármilyen bizonyítékod vagy forrásod van azokról a marhaságokról amiket linkeltél szeretettel várom, feltéve ha:
1.) Nem vallási fanatikus oldalról van.
2.) Nem 200 oldalas Bibliaidézetek.
3.) Nem áltudományos maszlag.
"Telitalálat! Nem is fogom az orvosokra bízni a gyermekem, akiket már nem egyszer kezeltek félre. És eltaláltad, magamat sem. Amikor gyermekedet a hazáért a frontra küldenéd, az rendben van, hogy halomra ölje az embertársakat és onnan soha vissza ne jöjjön, hősi halott legyen belőle, de ha én az egy élő igaz Istenre bízom magam és a családom, akkor egy "@llat" vagyok."
Na, én az ilyeneket mint te úgy vágnálak börtönbe kényszermunkára, hogy a lábad nem érné a földet, a gyerekedet meg sűrgősen elvenném tőled. Hagynád meghalni.
"Na, én az ilyeneket mint te úgy vágnálak börtönbe kényszermunkára, hogy a lábad nem érné a földet, a gyerekedet meg sűrgősen elvenném tőled. Hagynád meghalni."
Te is hagyod meghalni. Ha van gyermeked meg fog halni. És te nem tudsz csinálni semmit ellene. Akkor neked is a börtönben a helyed?
"Az evolúciót bizonyítja többek között a genetika. Az evolúció gyakorlati bizonyítéka pedig az állattenyésztés és növénynemesítés. Ehhez mit szólsz? Az evolúciót bizonyítja többek között a genetika. Az evolúció gyakorlati bizonyítéka pedig az állattenyésztés és növénynemesítés. Ehhez mit szólsz? "
Te melyik evolúcióról beszélsz? Van az univerzumi, materiális evolúció, ebben nem hiszek. Van a makróevolúció,, miszerint egy fajból újabbak lesznek, ez a klasszikus evolúcióelmélet, ebben nem hiszek.
Illetve amit te most felhoztál, az a mikroevolúció, azaz hosszúszőrű kutya nemzhet rövidszőrű kutyát, de attól még a kutya kutya marad. Barna szemű asszonynak lehet zöld szemű gyereke. Noé nem látott soha csivavát, sem németjuhászt. Kezdetben megteremtette Isten az állatokat, minden fajtából. Teremtett kutyát, egy úgynevezett prototípust, melyből leszármazott a prérikutya, a németjuhász, a farkas és még megannyi több száz típusú kutyaféle. Ez nem evolúció, hanem egy Isten által teremtet nagyon fejlett genetikával rendelkező típuból való szétágazódás. De a kutya kutya maradt és marad is.
"Az izotópos vizsgálat pont működik, beletrafáltál rendesen. Látom te nem jártál iskolába. "
Nem, a C14 nem működik. Hogyan lehet ugyan azon mammut bőre és csontja között több ezer év különbség. Nagyon sok példát lehet sorolni, hogy mi a probléma a C14 meghatározással. Minden gyakorlatilag. A földtörténeti korok besorolása 180 éves "tudomány". A fosszíliák kkormeghatározása 60 éves tudomány. A földtörténeti korokat a fosszíliák kormeghatározása bizonyítja, a fosszíliák korát bizonyítja, hogy mely rétegben találták a fosszíliát. Az A bizonyítja B-t, miután B bizonyította A-t.
Az özönvíz előtt merőben más volt a klíma. A Föld körűl a mennyezet felett víz volt, valószínű jég formájában, mely nagymértékben megszőrte azon sugárzásokat, melyek felelősek a Nitrogén szén izotóppá alakításához.
A keletkező C14 éves "termelése" évi 9,5 kg az egész földön. Viszont ez még mindig több, mint ami lebomlik. Az egyensúlyi állapot eléréséhez hozzávetőlegesen 30000 év kell. Hogyhogy nem érte ezt még el.
A Kálium argonos vizsgálat problémájának ideje utánnanázned. Ennek a kőzetvizsgálati módszernek a hátulütője, hogy csak a vulkanikus kőzetek esetén ildomos vizsgálódni, mivel a kálium bomlása során keletkező argon gáz halmazállapotú. Viszont hogyan lehet egy több milliárd éves tofu, azaz hamuból lett kőzet alatt emberi csontozat? A káliumot egy erős vízáztatás kimossa rövid idő alatt a kálium 80 %-át.
Ez a kormeghatározás is merő csalás, mint a C14.
"Egy bolygóból nem váll ki semmi csak úgy magától. Becsapódás után szakadt le egy rész a Földből, ez lett a Hold. Kőzetvizsgálatokkal már alátámasztották. Le vagy maradva. "
Mégegyszer. Számold magad vissza, hogy mikor lehetett ez a Hold távolodásának ismeretében.
A Föld nem lehet 4,6 milliárd éves e szerint.
"Wikipédia: "A Szahara a Föld legnagyobb sivataga. Az Észak-Afrikában elterülő sivatag területe több mint kilencmillió négyzetkilométer, kora mintegy 2,5 millió év. A „szahara” név az arab „sivatag” szóval egyezik meg, némileg eltérő kiejtéssel." Ennyit rólad. "
A szahara a terjedési sebességét ismerve nem lehet több 5000 évesnél. Néhány éve a szahara volt a tudomány szerint a legöregebb sivataga. Akkor 4000 évesnek datálták. Jó gyorsan örgszik.
Ja, azt tudtad, hogy 1870-ben a föld korát 80000 évesnek gondolták? 1940-ben már 1-2 milliárd évesnek, 1980-as években 3,5 milliárd, mára már 4,6 milliárd évesnek vélik? Évente több százezer évvel öregszik a Föld.
"Ha ez neked elfér egy biliárdasztalon, akkor én egy kalapos katolikus ló vagyok. "
Nem tudom, hogy te ki vagy, de bizony ez elfér.
"Több keletkező csillagok megfigyeltek már. Pl egyenesen a csillagok bölcsőjének nevezik a Trifid-ködöt. Linkelek róla: "
A köd, ami olyan, mint egy szupernova robbanás utáni porfelhő, soha senki csillag születését nem figyelte meg. Olyan csillagokat vélnek felfesezni a kkörnyékén, melyet több évtizeddel előtte nem táttak. Ez simán a technika fejlődésével magyarázható. De magát a jelenséget senki nem látta. Mint írtam, percenként kellene 19000 csillagnak születnie, amit meg kellene figyelnünk, de még egyetlen egyet sem láttak.
"Na most hogy bizonyítékokkal szétzusztam szánalmas elméleted végre úgy fogsz viselkedni mint egy érett felnőtt? Ha bármilyen bizonyítékod vagy forrásod van azokról a marhaságokról amiket linkeltél szeretettel várom"
Szívesen megtenném, de kérlek először szolgálj nekem bizonyítékként a te vallásodra. Ugyanis az enyémet nem oktatják ártatlan gyermekeknek világszerte, a tiedet bizonyíték hiánya mellett teszik meg tényként közölve velük.
"Engem meg örök kárhozatra ítélt az istened, mert szerintetek 4 ezer éve egy fószer leszakított egy almát egy fáról. Nem vicces?"
Egyrészt nem alma volt, másrész nagyjából is 6000 éve történt mindez. A fáról azért szakított le és azért volt bűnös, mert megtagadta Isten parancsát, és ő maga akart Isten lenni. Mi meg ezt az átkot örököljük. Mi magunk is megtagadjuk Isten parancsait, és magunk is Istenek akarunk lenni. Amiképpen Ádám büntetése halál volt ez miatt, így a mi zsoldunk szintén halál.
Remélem nem bánod, hogy hosszas bibliaidézetekkel nem "fárasztottalak", pedig legalább akkor életedben talán először hallhattál volna az igazságról is. Sajnálhatod-
Térj meg, nézz körűl, nézz fel az égre, minden hirdeti Isten teremtését, hatalmát. Keresd az igazságot, kérd tőle a szabadulást, hogy megláthasd szeretetét, mi abban mutatkozott meg, hogy egyszülött fiát küldte közénk, a világ királyát, és Urát.
Dicsőítse az ég és a föld és minden benne lévő teremtménye az Urat, az Istent és az ő bárányát, ki a királyi széknek közepette van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!