Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem abszurd abban (a mesében)...

Nem abszurd abban (a mesében) hinni, hogy az élet véletlenül jött létre? Mit gondoltok erről a videóról? (angol nyelvű)

Figyelt kérdés
[link]
2012. jan. 12. 15:32
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Az Afrikaiak két éhhalál között biztosan imádkoznak. Isten jó, nem igaz? Az Amerikai kontinensen biztosan sok embernek volt lehetősége megtérni, ők még csak meg sem tudhatták, hogy mi miatt halnak meg, a bibliát ha akarták volna se olvashatták volna. Ez igen! Az Egyiptomi fáraónak a gyerekeivel és a népével kellett fizetnie a semmiért, még a bibliában is benne van, hogy megkeményíti a fáraó szívét, ezért nem engedi el a zsidókat.
2012. jan. 13. 19:22
 32/36 anonim ***** válasza:

28-as! Miért mennyi idős?

Megmondom neked. Körűlbelűl 4400 éves.

2012. jan. 13. 20:13
 33/36 anonim ***** válasza:
41%

"Te is hagyod meghalni. Ha van gyermeked meg fog halni. És te nem tudsz csinálni semmit ellene. Akkor neked is a börtönben a helyed?"

Nem, én nem hagyom meghalni. A halál mindenképpen bekövetkezik, de én nem hagyom. Az más kérdés, hogy megakadályozni nem tudom, de legalább megpróbálnám késleltetni, te viszont mosolyogva küldenéd a halálba 10 évesen, csak azért, mert az orvosok gonoszak.

"Te melyik evolúcióról beszélsz? Van az univerzumi, materiális evolúció, ebben nem hiszek. Van a makróevolúció,, miszerint egy fajból újabbak lesznek, ez a klasszikus evolúcióelmélet, ebben nem hiszek.

Illetve amit te most felhoztál, az a mikroevolúció, azaz hosszúszőrű kutya nemzhet rövidszőrű kutyát, de attól még a kutya kutya marad. Barna szemű asszonynak lehet zöld szemű gyereke. Noé nem látott soha csivavát, sem németjuhászt. Kezdetben megteremtette Isten az állatokat, minden fajtából. Teremtett kutyát, egy úgynevezett prototípust, melyből leszármazott a prérikutya, a németjuhász, a farkas és még megannyi több száz típusú kutyaféle. Ez nem evolúció, hanem egy Isten által teremtet nagyon fejlett genetikával rendelkező típuból való szétágazódás. De a kutya kutya maradt és marad is."

Na jó, te tényleg nem tanultál genetikát. Ezt pedig már középiskolában is tanítják. Bár jobbat átnézve a "gondolkodásmódod" te nem nagyon rendelkezhetsz 2 agysejtnél többel és sajnos mind a kettő foglalt jelen pillanatban.

"Nem, a C14 nem működik. Hogyan lehet ugyan azon mammut bőre és csontja között több ezer év különbség."

Nincs ilyen probléma, maximum beképzeled.

"Nagyon sok példát lehet sorolni, hogy mi a probléma a C14 meghatározással."

Kár, hogy egyet sem mondasz.

"Az özönvíz előtt merőben más volt a klíma. A Föld körűl a mennyezet felett víz volt, valószínű jég formájában, mely nagymértékben megszőrte azon sugárzásokat, melyek felelősek a Nitrogén szén izotóppá alakításához."

Mennyezet a Föld felett??!?!?!?!?!? Mi van?!?!?!?!

"A keletkező C14 éves "termelése" évi 9,5 kg az egész földön. Viszont ez még mindig több, mint ami lebomlik. Az egyensúlyi állapot eléréséhez hozzávetőlegesen 30000 év kell. Hogyhogy nem érte ezt még el."

Természetesen megint semmilyen forrás. Azt ne akard bemesélni, hogy az éves szénképződés bent van a Bibliában.

"A Kálium argonos vizsgálat problémájának ideje utánnanázned. Ennek a kőzetvizsgálati módszernek a hátulütője, hogy csak a vulkanikus kőzetek esetén ildomos vizsgálódni, mivel a kálium bomlása során keletkező argon gáz halmazállapotú. Viszont hogyan lehet egy több milliárd éves tofu, azaz hamuból lett kőzet alatt emberi csontozat? A káliumot egy erős vízáztatás kimossa rövid idő alatt a kálium 80 %-át.

Ez a kormeghatározás is merő csalás, mint a C14."

No comment.

"Mégegyszer. Számold magad vissza, hogy mikor lehetett ez a Hold távolodásának ismeretében.

A Föld nem lehet 4,6 milliárd éves e szerint."

Kötve hiszem, hogy értenéd, hogy mit beszélsz. Leírom, hogy te is megértsd: A Főd nem lehet csak 4 ezer éves! Régebbi időkből is vannak naptárak, már csak ezért is röhejes ez a pár ezer éves Föld elmélet.

"A szahara a terjedési sebességét ismerve nem lehet több 5000 évesnél."

Attól, hogy te ezt gondolod még több.

"Néhány éve a szahara volt a tudomány szerint a legöregebb sivataga. Akkor 4000 évesnek datálták. Jó gyorsan örgszik."

Forrás?

"Ja, azt tudtad, hogy 1870-ben a föld korát 80000 évesnek gondolták? 1940-ben már 1-2 milliárd évesnek, 1980-as években 3,5 milliárd, mára már 4,6 milliárd évesnek vélik? Évente több százezer évvel öregszik a Föld."

Visszavonom, nincs neked két agysejted.... ahhoz mit szólsz, hogy régen azt gondolták, hogy a Föld lapos? Elég gyorsan kigömbölyödött, nemde?

"Nem tudom, hogy te ki vagy, de bizony ez elfér."

Jó, hogy telik négyzetkilométeres biliárdasztalra egyeseknek.

"Több keletkező csillagok megfigyeltek már. Pl egyenesen a csillagok bölcsőjének nevezik a Trifid-ködöt. Linkelek róla: "

"A köd, ami olyan, mint egy szupernova robbanás utáni porfelhő, soha senki csillag születését nem figyelte meg. Olyan csillagokat vélnek felfesezni a kkörnyékén, melyet több évtizeddel előtte nem táttak. Ez simán a technika fejlődésével magyarázható. De magát a jelenséget senki nem látta. Mint írtam, percenként kellene 19000 csillagnak születnie, amit meg kellene figyelnünk, de még egyetlen egyet sem láttak."

Most linkeltem forrást, ne köss már bele. Linkelj valami hihetőbbet. Nem tartalak szakembernek.

"Szívesen megtenném, de kérlek először szolgálj nekem bizonyítékként a te vallásodra."

Ateista vagyok, nincs vallásom.

"Ugyanis az enyémet nem oktatják ártatlan gyermekeknek világszerte, a tiedet bizonyíték hiánya mellett teszik meg tényként közölve velük."

Évekig kötelező volt járnom hittanra akaratom ellenére, annyit értek el, hogy megutáltam az egészet. Akikkel jártam mára mind ateisták. Pedig viszonylag normális pap volt, nem olyan elmeháborodott bigott fundamentalista mint te.

"Egyrészt nem alma volt, másrész nagyjából is 6000 éve történt mindez."

Most akkor már nem 4 ezer éves a Föld? Az előbb még annyi volt.

"A fáról azért szakított le és azért volt bűnös, mert megtagadta Isten parancsát, és ő maga akart Isten lenni. Mi meg ezt az átkot örököljük."

Lehet, hogy csak az én szövegértésemmel van gond, de a fáról a tudást kapta meg. Magyarul ezért nem vagyunk együgyű majmok a nagy könyved szerint.

"Mi magunk is megtagadjuk Isten parancsait, és magunk is Istenek akarunk lenni. Amiképpen Ádám büntetése halál volt ez miatt, így a mi zsoldunk szintén halál."

Magyarul kollektívan bünteti az egész emberiséget... ha él is az istened, üzenem neki, hogy kinyalhatja ott hátul.

2012. jan. 13. 23:45
 34/36 anonim ***** válasza:
9%
Ja és meg szeretném kérdezni: te végső soron melyik felekezet tagja vagy? Nyakamat teszem rá, hogy jehovás, vagy valami más humbug híve, mert a katolikus és a normális protestáns egyházak ilyeneket nem hirdetnek.
2012. jan. 13. 23:47
 35/36 anonim ***** válasza:
53%

Azok a valasi fanatikusok, akik atmreszkednek teriteni a tudomany topic-ba nem ennyire retardaltak.... bevallom nem gondoltam, ogy annal va lejjebb, de itt egeszen elkepeszto arcok vannak.

Azt jo lenne, ha mindenki megertene: azert, mert valakinek monda valamit a biblia, es azt valosagnak hiszi, az meg nem lesz az!! Es automatikusan minden tudos idiota, akik a velemenyevel ellentetes alasponton all. :-D

2012. jan. 14. 00:02
 36/36 anonim ***** válasza:

@döncike

Tényleg elég katasztrofális, de láttam már rosszabbat.

# 34

Nem érdemes vele vitatkozni. Annyira korlátolt, hogy az már túl megy minden határon. Egy ideig azt hittem ő tette fel a kérdést. Bár még mindig lehetett egy másik reg. alól.

2012. jan. 14. 08:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!