Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten és az angyalai miért...

Zsizsik666 kérdése:

Isten és az angyalai miért ilyen rosszindulatúak?

Figyelt kérdés
˝Hasonló a mennyek országa a tengerbe kivetett kerítőhálóhoz is, amely mindenféle halfajtát összegyűjt. Amikor megtelik, kivonják a partra, és leülve a jókat edényekbe gyűjtik, a hitványakat pedig kidobják. Így lesz a világ végén is: eljönnek az angyalok, és kiválogatják a gonoszokat az igazak közül, és a tüzes kemencébe dobják őket, ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás.˝ (Mt 13,47-50)."

2012. okt. 24. 20:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/86 anonim ***** válasza:
57%

@ tzolko:

Ne idegeskedj a kommenteken, az nem tesz jót az egészségnek. :D

Keep calm, ahogy a franciák mondanák. :DDD

[Na, jó, mielőtt valamelyik tökfej beszólna: az angolok; csak poén akart lenni.]

Olvasgasd csak nyugodtan, amiket ajánlottam; ha még akarsz szép - vagy elgondolkodtató - részeket, akkor az evangéliumok után olvasd el a Példabeszédek könyvét, ill. a Zsoltárok könyvét.

"Túlzásba vittem, de azért az ember sem mindíg és nem olyan rossz, ahogy tűnik."

Nem gondollak rossznak. Kicsit szélsőségesnek igen, mert többnyire tök normális vagy, de néha meg kirúgsz a hámból. :P

(Ja, és "mindig", mindkét i rövid.)

Ha a 80-ast nekem írtad (bár nem hiszem), akkor legyél olyan kedves pontosan megjelölni, hogy én hol és mikor írtam azt, hogy ha valaki nem hisz el mindent, akkor pokolravaló.

Csak szólok, hogy az "ultraliberalizmusomról" vagyok híres (vagy hírhedt :D ) a GYK törzsközönségének köreiben; majd egyszer kifejtem bővebben (kb. öt mondat elég is), ha gondolod.

Üdv. :)

2012. nov. 11. 01:37
 82/86 anonim ***** válasza:

Kedves Berta, lenyugtattál, kösz!

Ruhe, mint a spanyol mondja.

Na jó nem spanyol, német. :)

Sajnos nem csak nyugalmat, hanem csendet is jelent.

Ha kiáltják, akkor kuss az értelme.

Remélem, Te halkan írtad...

Olvasgatok.

Már annyira haladtam, hogy feltételezem, isten angyalai végítéletkor lábujjhegyen, kedves mozdulattal, mondhatni, barátságosan fognak tűzbe vetni.

2012. nov. 11. 12:11
 83/86 A kérdező kommentje:

tzolko, nyugodj már meg, tuti jó ember vagy:)

Az Istenek, nem fognak csendben mosolyogva elégetni, angyalok-ördögök meg nem léteznek.

Am. tényleg így van, aki nem hisz a keresztények istenében, aki sokáig csak a zsidó nép személyes istene volt, az pokolra jut xD

2012. nov. 11. 14:55
 84/86 anonim ***** válasza:

Zsizsik, ezt most csak neked, csak itt, csak most:

[link]

Halkan, mert viszonylag ritkán szoktam ordibálni. :D

-------

Tzolko, majd írok a másik kérdésnél. Zsizsiknek pedig egy szavát se hidd el; pont ez az egyik közkeletű tévhit...

Üdv. :)

2012. nov. 14. 00:00
 85/86 A kérdező kommentje:
Mekkora hosszú sz@r lett belőle, ezt azért nem gondoltam volna!
2012. nov. 14. 15:54
 86/86 világvége1 ***** válasza:
Az nem rosszindulatból van, hanem igazságos, hogy a gonosz elnyeri méltó büntetését. Nemcsak a világvégén mennek a pokolba a gonoszok, hanem amióta világ a világ oda mentek a haláluk után. Angyalok nincsenek; és nincs tüzes kemence a pokolban.
2020. jún. 28. 14:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!