Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten és az angyalai miért...

Zsizsik666 kérdése:

Isten és az angyalai miért ilyen rosszindulatúak?

Figyelt kérdés
˝Hasonló a mennyek országa a tengerbe kivetett kerítőhálóhoz is, amely mindenféle halfajtát összegyűjt. Amikor megtelik, kivonják a partra, és leülve a jókat edényekbe gyűjtik, a hitványakat pedig kidobják. Így lesz a világ végén is: eljönnek az angyalok, és kiválogatják a gonoszokat az igazak közül, és a tüzes kemencébe dobják őket, ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás.˝ (Mt 13,47-50)."

2012. okt. 24. 20:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:

Kedves K.Gy!

Természetesen létezik az "alvilág", ahol a démonok laknak. Ha megfigyeled a Károli fordítást itt a "mélység" szót használja. Ugyanezt a szót találjuk pl. II.Pt. 2:4-ben, vagy a Jelenések 9. fejezetében. A mélység (alvilág -görög abüsszosz) a démoni erők birodalma, illetve tartózkodási helye a mennyből való kivettetés után. Nem keverendő össze a "pokollal" (héber seol, görög hádész), mely az emberek tartózkodási helye a halál után.

Üdv. Péter

2012. okt. 26. 12:55
 72/86 anonim ***** válasza:

Kedves Péter!

Az alvilág az Ördögé,és a pokol tüze amely soha ki nem alszik a kárhozat helye.Ebben azok az emberek lelkei gyötrődnek amelyek nem az Igazságban voltak .Jézus az Igazság ....

Sajnos sokan mennek a kárhozatba ,de ha a Jézusban vagy a pokol kapui sem vesznek rajtad erőt.A mennyek kulcsa pedig Péternél van...Jézus az út ,de elég szűk amely oda vezet...Én azon szeretnék menni.: )

(K.Gy)

2012. okt. 27. 20:34
 73/86 A kérdező kommentje:
Szűk út jobb mint a széles út, ezt el kell ismerni, azt kell mindenképp választani. Széles tágas ösvények nem élvezetesek.
2012. okt. 27. 20:48
 74/86 anonim ***** válasza:
45%

Nem olvastam el a sok ostobaságot, néhány elég volt.

Meg kell állapítanom, az ember jobb mint az Isten.

Halálbüntetés a normális országokban már nincs, a büntetések is személyre szabottak, van aki csak felfüggesztettet kap.

Kínhalál már régen tilos és ha valaki szadista, azt mindenki megveti.

Béke és tolerancia honol a világ legtöbb részén, ma már Krisztust sem feszítenék keresztre.

Itt az ideje, hogy az Istenetek elvesse kétezer éves őrült tanait és tanuljon az embertől.

Megbocsátást, szeretetet és bűnökhöz mért büntetést.

Kegyelmet, megértést.

Jóságot

2012. okt. 27. 20:49
 75/86 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

tzolko: szép meglátás, én egyet értek vele...

2012. okt. 27. 21:07
 76/86 anonim ***** válasza:

Kedves tzolko!

Az Isten tanuljon az embertől?

Ha csak egy mákszemnyi szeretet lenne az emberben mint Jézusban e világ nem ilyen volna...

Áldás ,békesség !

2012. nov. 4. 21:32
 77/86 A kérdező kommentje:
Kikérem magunknak, a jó emberek nevében, hogy tudunk szeretni!
2012. nov. 7. 14:38
 78/86 anonim ***** válasza:

Vigyázz, Zsizsik, mert ha kikéred, akkor lehet, hogy ki is kapod. :P

Tréfát félretéve: persze, valamilyen szinten / mértékben mindenki tud "szeretni"; kérdés, hogy egyáltalán mit értünk a szó jelentése alatt, továbbá hogy mennyire és milyen motivációból szeretünk... Sokszor kiderül, hogy az a szeretetnek hitt valami mégsem az igazi... Például ha önzés van mögötte, félelem a másik ember szeretetének elveszítésétől, megfelelési kényszer, elismerésvágy, kapcsolat- vagy érzelemfüggőség, dicsőségvágy stb. Erről a témáról könyveket lehetne írni (írtak is :D ), úgyhogy inkább megmutatom az ún. Szeretethimnuszt a Bibliából (1. Korintus 13.); gondolkodjatok el ezeken:

1 Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom.

2 És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok.

3 És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból.

4 A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.

5 Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat.

6 Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal.

7 Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.

8 A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni.

9 Mert töredékes az ismeretünk, és töredékes a prófétálásunk.

10 Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes.

11 Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat.

12 Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten.

13 Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

-------

@ tzolko:

Nincs neked elég ismereted ilyesfajta megállapítások megtételéhez, úgyhogy szerintem nem kellene elhamarkodott következtetéseket tenned.

Bár nem tudhatom pontosan, mikre gondoltál, mert nem részletezted, de amennyi üzenet így átjön, arra reagálok:

1. Az ember nem jobb, mint Isten. Csak azt hiszi magáról, bizonyos eszmék, elképzelések, felfogások, gondolkodásmódok miatt (pl. a humanizmus).

2. Igazi béke és tolerancia nagyon kevés helyen van a világon.

3. "Az Istenünk" pontosan a megbocsátásról, a szeretetről, az igazságról, a kegyelemről, a jóságról és a megértésről "híres" (és még további pozitív tulajdonságairól). Ennek felismeréséhez természetesen az egész Bibliát kell nézni, nem csak egyes kiemelt részeket. Plusz meg kell tapasztalni. :)

Nem tudhatom, mennyire ismered a Bibliát, de javaslom, mindenképp olvasd el János (vagy Lukács) evangéliumát figyelmesen, gondolkodva, nyitott szívvel és elmével. Ha nincs Bibliád, tessék:

[link]

[Ez egy magyar nyelvű új fordítás, de ha másikat szeretnél, a megfelelő fület lenyitva találsz Károlit is, továbbá - egyebek közt - 5 német és 33 angol nyelvű fordítást. Utóbbiak közül én az Amplified Bible-t kedvelem leginkább.]

Üdv. :)

2012. nov. 9. 12:23
 79/86 anonim ***** válasza:

Kedves Berta!

Elnézést az éles hangú beszólásomért, a korábbi kommentek bosszantottak fel.

Van Bibliám otthon, de jelenleg nincs nálam, mert februárban egy táskányi holmival kijöttem Németországba dolgozni, ahol azóta is vagyok.

Ebben a táskában csak egy nyelvkönyv, szótár és egy csillagászati könyvecske kapott helyet.

Most időm sincs olvasgatni, még a Computer újságokat is csak részben futom át, de ha azt állítod, hogy a Biblia szép részei ezek, amiket javasolsz, akkor feltétlenül sort fogok rá keríteni.

Túlzásba vittem, de azért az ember sem mindíg és nem olyan rossz, ahogy tűnik.

üdv. :-)

2012. nov. 10. 00:55
 80/86 anonim ***** válasza:

Visszaolvastam néhány beszólást és megint kötözködni való kedvem támadt.

Amerikai cowboy filmre hasonlítanak az érveitek, ahol a jók a film végén jóságosan lemészárolják a gonoszokat.

Annyi alapja van a a gonoszságuknak, hogy ők tettek is valami rosszat, de nektek az is elég, ha az ember nem hisz el mindent és akkor már pokolravaló...

2012. nov. 10. 01:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!