Miért ennyire rosszindulatúak az emberek?
Azt veszem észre, hogy egyre kevesebb jóindulat és empátia van az emberekben. Állandóan csak ítélkeznek mások felett, osztják az észt jobbra-balra, de saját magukba nem nézek bele. Miért? Megértem én, hogy kilátástalanság van, nagy a stressz, de könyörgöm lehetnének toleránsabbak egymással.
Leginkább a gyerekvállalás témakört nézem de napról napra jobban megbotránkozom, hogy az anyukák is mennyire tapintatlanok és gonoszak egymással?
Fog ez még változni? Annyira elkeserítő ezt látni.
Nem általánosítottam. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki rosszindulatú. Ha magadra vetted, bocsáss meg, nem gondoltam, hogy úgy értelmezed, hogy az összes létező embert gonosznak tartom. Csupán ezt tapasztalom. Hogy rengetegen (Tisztelet a kivételnek:) ) abszolút figyelmetlenek, önzőek.
Természetes kedves emberekkel is találkozom, örülök is nekik.
2/3-as vagyok:
köszönöm a bocsánatkérésed, mert jó emberre vall - de nem vettem magamra semmit..hisz egész életemben empatikus és jóindulatú szerettem volna lenni. Értem a rossz érzésedet, mert tapasztalom magam is, amit a tapintatlanokról, gonoszokról írtál. Elszomorítanak - de sokkal többen vannak a megvígasztalók. Remélem, Te is, én is egyre többel futunk majd össze közülük..
Nem mindegy, hogy miért?
Ez van, ilyen a világ, ebben kell élni, úgy ahogy sikerül.
Nem fog változni.
Ennek az emberi civilizációnak már vége van, csak még nem vették észre az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!