Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért térítenek a hívők, és...

Miért térítenek a hívők, és miért nem az ateisták?

Figyelt kérdés
Én hívő ember vagyok,nem tartozom ahhoz a csoporthoz amely az utcán próbálja dogmáit másokra erőltetni. Viszont hiszek Istenben elfogadtam Jézust mint megváltómat,és ki állok mellette ha szakad ha törik. Ezt a kérdést azért tettem fel mert kíváncsi vagyok,hogy milyen elméletek vannak ezzel kapcsolatban. Nem vitatkozni akarok,csak véleményeket szeretnék olvasni. Köszönöm...
2012. aug. 2. 13:56
 141/196 A kérdező kommentje:
Sajnálom,hogy ennyire elfajultak itt a dolgok és csak csépeljük itt egymást mindenféle érvekkel meg ellen érvekkel. Igen biztos vagyok benne,hogy az ókorban is éltek okos emberek. És pont ez a lényeg az egészben. az egyikük pl pontosan Mozes volt. Isten a prófétáit szerinted milyen alapon választotta ki? Ma egy vezérigazgató milyen alapon válassza ki mérnökeit,néha nem elég csak a diploma ahhoz,hogy egy megbizható személy legyél.,attol,hogy okos vagy lehetsz csaló,hanyag stb. Nem?
2012. aug. 4. 07:43
 142/196 Salx Narval ***** válasza:
77%
Hű, ezt nem volt semmi végigolvasni, de tetszett, főleg faldöngetések, mindkét oldalról, bár a vége felé már semmi köze sem volt az eredeti kérdéshez.:D Én sem konkrétan a kérdéssel kapcsolatban írnék. Van nekünk egy szép kis mondatunk " a semmiből, nem lesz semmi ". Ebből ugye nem lehet kiindulni, tehát valaminek lennie kellett, mindegy, hogy mi, de kell egy kiinduló pont ez a pont a teremtéselmélet alapján Isten. Most már van egy fix alap, amitől minden származhat, mivel ez még nem ad magyarázatot minden kérdésre, azt mondjuk, arra amit még ennek ellenére sem tudunk,hogy midig is létezett. Na, erre már lehet építkezni. Most nézzük az anyagelvű világot, sajna itt sem jobb a kezdet, hiszen a semmiből itt sem lesz semmi.:D Itt még durvább a kezdet, hiszen nem akarjuk azt mondani, hogy hiszünk, így simán nem foglalkozunk a tátongó réssel és elindítjuk a világegyetem és az élet kialakulását az ősrobbanással. Aki ebbe belegondolt, egy kicsit is annak számára nyilvánvaló, hogy az, hogy valaminek lennie kellett ahhoz, hogy szétrobbanhasson. Tehát itt is kiindulásnak oda kell tenni valamit, csak az a gond, hogy itt sem lehet mással magyarázni, mint, hogy ez a valami, mindig is volt. Ha kimondjuk, ha nem, ez van.:D Tehát nem tudjuk, viszont mindkét elmélet,( hogy ne sértsem a vallásos embereket, meggyőződés ) a hozzá adott kiindulási pontoktól kis képzelőerő és hit hozzáadásával már magyarázható. Ha figyelmen kívül, hagyjuk ezeket a dolgokat, akkor vitatkozhatunk, de alapjaiba véve semmi értelme, azon kívül, hogy esetleg megismerhetjük, mármint ha akarjuk, mások nézőpontjait, mert van ám mit tanulnunk egymástól, ha nem dugjuk homokba a fejünket.
2012. aug. 4. 08:22
 143/196 Salx Narval ***** válasza:
55%
Bocs az elírásért.:D " hogy, az hogy " :D
2012. aug. 4. 08:25
 144/196 A kérdező kommentje:
142 ha végig olvastad az elejétől akkor látnod kellett volna,hogy majdnem ugyan azt irtam én is csak picit másképp megfogalmazva.. Isten és anyag,én mint keresztény nem tudom megmagyarázni a Isten munkáját,mint ahogy a tul oldal sem tudja megmagyarázni ugyan azt.,tehát mindkét fél érvelése,elmélete HITEN alapul. Na és most logikusan gondolkodva,melyikünk áll közelebb a valósághoz. Isten aki Élő és Személyes,vagy peddig egy anyag amely élettelen és személytelen.. Tehát itt mindenkinek a hite a döntö.
2012. aug. 4. 08:56
 145/196 anonim ***** válasza:
23%

"Hm de egy kérdésem van még akkor: Mit gondolsz Ádám és Éva történetéről?

"

konkrétan mire vagy kiváncsi?

hogy Ádám és Éva története hogy összeegyeztethető Isten jóságával?

2012. aug. 4. 09:44
 146/196 Salx Narval ***** válasza:
100%
Mint már az elején is írtam, én ezt nem tudom. Én már csak ilyen hitetlen Tamás vagyok. Igen olvastam, mindent amit írtál, a többiekét is.
2012. aug. 4. 09:45
 147/196 Salx Narval ***** válasza:
100%
Ha azt mondom, hogy öröktől fogva létezik az élet és az anyag is, sajna ez sem több, mint egy feltételezés és akkor még ott van az örök fogalma, amit ugyan gyakran használunk, de felfogni nem nagyon tudunk.
2012. aug. 4. 09:55
 148/196 anonim ***** válasza:
23%

"Ha azt mondom, hogy öröktől fogva létezik az élet és az anyag is, "

az anyag nem létezhet öröktől fogva, így az anyagi élet sem.

az anyag (és világunkban bárminek) alapvető attributuma a változás.

ha az anyag, a változás öröktől fogva létezne, az azt jelenti nem indult el, akkor nem juthattunk volna el a jelenbe.

ha látsz egy guruló golyót, eszedbe sem jut, hogy az a golyó azért gurul, mert mindig is gurult... azt a golyót el kellett indítania valaminek.

2012. aug. 4. 10:00
 149/196 A kérdező kommentje:
Sajnos igaz,nagyon eltértünk a témától.Viszont lehet,hogy nem is baj,nem akartam szóvá tenni de végig olvasva néhány kritikát ami a Bibliát érinti,úgy gondolom,hogy érdemes róla még néhány mondatot megemlíteni. Szóval kedves olvasó szerinted a Biblia mese,igaz? És minden ami benne van csak mitológia meg össze vissza népek szájhagyománya. Nézzük csak mit mond az orvostudomány a Bibliáról.Idézem "A gyógyítás területén,évszázadokon át nagy tudatlanság uralkodott.Sőt egy mai orvosi könyv megjegyzi:sokan még ma is hisznek a külömböző babonákban,pl,hogy a nadrágzsebbe dugott vadgeszteny megoltalmaz a reumától,hogy a nyak köré tekert vörös flanel viselése meggyogyitja a torok fájást,meg stb stb. A Bibliában nem találunk ilyen állittásokat.Érdekes továbbá a multban alkalmazott kockázatos gyógymódok összehasonlítása a Biblia tanácsaival. Az un Ebers-tekercs,az ókori Egyiptom orvosi dokumentuma,ürülék alkalmazását irja elő külömböző állapotok kezelésére.Utasítást ad,hogy friss tejben elkavart emberi ürülékből rakjanak pakolást a var lehulása után a nem gyógyuló sebre.És még több hasonló állati meg emberi ürüléket tanácsol külömböző betegségek kezelésére.Ma már tudjuk,hogy az ilyen kezelési módszerek súlyos fertőzést idézhetnek elő.Az ókori Egyiptomi orvostudomány,ilyen szinten állott,Mózes ekkor élt,és szintén Egyiptomban nevelkedett,az Úr elhivására lett Istennek prófétája.Már az a tény,hogy sem a Mózes által írt bibliai könyvek sem más szerzők írt egyetlen egy bibliai könyv sem tartalmaz ilyen sötét orvoslást,már önmagában is figyelemre keltő.Azonban a Biblia nemhogy ilyeneket mond,hanem ennek az ellenkezőjét mondja.'LEGYEN VALAMI HELYED A TÁBORON KÍVÜL AHOVA FÉLRE MEHESS?ÉS LEGYEN FEGYVERED MELLETT ÁSÓ,HOGY MIKOR KINT LEÜLSZ,GÖDRÖT ÁSHASS AZZAL,ÉS AZUTÁN BETAKARHASD AZT,AMI ELMENT TŐLED'(Móz.V.23,13)Tehát a széklet biztonságos eltávolitását írja elő.Még a 20.sz elején ismeretlen volt a legyek számára a hozzáférhető ürülék veszélyessége.A Biblia azonban régtől tartalmazza az egyszerű eljárás leírását amit az izraeliták több mint 3000éve alkalmaztak.Ha Mózes tehát nem Istentől kapta ezt a törvényt,ami megkimélte Izraelt a járványok kialakulásától,akkor hogyan pattanhatott ki fejéből ez a tudomány? Az Egyiptomi Mózes,aki az Egyiptomiaktól az ürülék gyogymodban felhasználhatóságát tanulta,miért ír merőben mást?ELLENKEZŐT? Továbbá..az egyik New-Yorki kórházban végzett vizsgálatok során megállapitották ,hogy a zsidó nőknél viszonylag ritkán fordul elő méhrák.Meglepő eredmény!Dr.Ira Kapian kollégáival együtt figyelemmel kisérte ezt a nyomot.Mi lehet az oka,illetve mire vezethető vissza ez a jelenség?A rákkutatók nyiltan bevalják,hogy ez a zsidó férfiak körűlmetéltségére vezethető vissza.Arra a rendelkezésre,melyet Ábrahám,Isten parancsára,4000 évvel ezelött honositott meg. 'Nyolc napos korban metéljetek körül minden fiúgyermeket'(Móz.I.17,12)és miért pont nyolc napos korban. És ime itt a válasz.Az orvos tudomány fényt deritett arra,hogy a véralvadás egyik faktora,a K-vitamin csak erre az időpontra ér el megfelelő szintet.A véralvadás másik fontos tényezője a protrombin pedig a születés utáni nyolcadik napon éri el a gyermek életében a legmagasabb értéket.Erre a tényre támaszkodva Dr.S.I McMillen igy kővetkeztetett.A nyolcadik nap a leg alkalmasabb a körűlmetélésre.Véletlen egybe esés csupán?Mert ha mondjuk a Biblia nem Isten szava hanem egy mese könyv mit ahogyan ezt itt páran feltételezik,akkor honnan tudta Ábrahám és késöbb Mózes,azt,hogy a csecsemőknél a 8nap az amikor a kicsi nem vérzik el,sőt semmi károsodást nem szenved.Nem valoszínű,hogy csecsemők tömegeit gyilkolták le,hogy ezt a 8napot kikisérletezzék! Én itt csak két bizonyitékot hoztam fel ami a Biblia hitelességét bizonyitja,de jóval több található benne.Ha az emberek a csillagok megfigyelése helyett az idejüket a Biblia tanulmányzására fordítanák akkor lenne még részük pár meglepetésben. A Biblia nem az a könyv ami minden jótól meg akar téged fosztani kedves olvasó,hanem a Biblia az a könyv ami megtanít az életre és nem csak.Mert Isten szava!
2012. aug. 4. 10:49
 150/196 anonim ***** válasza:
100%

"konkrétan mire vagy kiváncsi? "

Hogy mit gondolsz Ádám és Éva történetéről?

"ha látsz egy guruló golyót, eszedbe sem jut, hogy az a golyó azért gurul, mert mindig is gurult... azt a golyót el kellett indítania valaminek."

Briliáns példa arra hogy az örökkévalóságot cáfold és hogy a világ keletkezésére a teremtés válaszát megadd. Ezen megint nem lehet fogást találni.

Volt idő amikor az atomot oszthatatlan részecskének, az anyag legkisebb alkotóelemének tartották. Ma már tudjuk (merem legalább is remélni) hogy ez nem így van. És könnyen lehet, hogy nem létezik olyan, hogy legkisebb vagy legnagyobb. Az, hogy a világot megismerjük egy csodálatos dolog és egyre többet tudunk meg róla.

Elég slendrián elintézése az ügynek ha csak odaveted: Azért mert csak és kész. Mert így lett megteremtve Papapapapaapapapapapa.

És mindez még mindig nem zárja ki Isten létét. De tényleg azonosíthatjuk e istent olyan célokkal amiket bármely önző ember akinek érdeke fűződik az anyagi javakhoz magáévá tehet bármikor? Tényleg azt hiszük Istent megérthetjük így? Az hogy a tízparancsolat jelentős része a tulajdonjoggal foglalkozik tényleg segít téged hogy a lelked felkészüljön egy másik síkon való életre?

Attól hogy hívő vagy még nem jelenti azt, hogy vaknak és süketnek is kell lenned a világ dolgaira.

2012. aug. 4. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!