Az ateisták vagy a hívők, akik jobban meg akarják győzni az embereket a nézeteikről?
Hívők.
Ateista vagyok, baromira nem érdekel, hogy ki miben hisz, jár-e templomba. Viszont a hívők rendszeresen téríteni, meggyőzni akarnak. Aztán ha engem nem is sikerül, mindig azzal jönnek, hogy a gyerekeimtől elveszek valamit ha nem járhatnak hittanra meg jajdrogosk.rvák lesznek így.
Hívők.
Az ateisták csak elutasítanak, a hívők rábeszélnek.
Én ateista vagyok, szerintem az egyik leggyakrabban elhangzott mondatom: "Nézd, én nem hiszek semmi ilyesmiben". Ez még nem jelenti azt, hogy nincs isten, csak én hiszem, ha látom :D
Persze,de a suliba nem úgy tanítják a föld keletkezését,hogy isten teremtette.
Tehát,ha mondjuk valamilyen vallás szerint tanítanák a "tudományokat",akkor előfordulna,hogy tudósok győzködnék az embereket,hogy nem úgy van?
"de a suliba nem úgy tanítják a föld keletkezését,hogy isten teremtette. "
Mert arra bizonyíték nincs, azon kívül hogy elhiszed-e vagy sem. A Föld keletkezéséről sincsenek egyértelmű bizonyítékok - de sok van és a megfigyelésekre is alapozhatunk -, de a tudósok nem is akarnak senkit máglyán elégetni ha nem vagy a feltétlen híve az elméletüknek, továbbá attól még nem tartanak téged erkölcstelennek.
Én hívő vagyok. Eszembe nem jutott téríteni. Ha valaki kérdez a nézeteimről annak elmondom. Ennyi. De szerintem ezzel a hívők nagyrésze és az ateisták is így vannak.
Azzal egyetértek, hogy rettentően zavaró ha valakire "rá akarják traktálni" a vallást. A nézeteihez és a vallásához mindenkinek joga van. Tiszteletbe kellene tartani.
A hívők azok akik többet és erőszakosabban térítenek. Az ateisták inkább a tudományos tények elfogadásáért szállnak vitába, nem pedig valamelyik isten megtagadásáért. Nem állítanak meg az utcán szórólapokat osztogatva, hogy térj ki és nem hívnak előadókat iskolákba, hogy magyarázzák el miért nincs(enek) teremtő(k).
Legalábbis ilyen még csak poén szintjén merült fel:
http://www.youtube.com/watch?v=v-bWz74h518&feature=my_favori..
(köszi BW :D)
"Persze,de a suliba nem úgy tanítják a föld keletkezését,hogy isten teremtette."
A tudomány mellett sok egyéb mást is taníthatnának. Alkímiát a kémia helyett, asztrológiát az asztronómia mellett, mert azok is álláspontok, és nagy tudósok is foglalkoztak velük, még ha nyilvánvalóan hülyeség is mindkettő.
Szia!
Ez nem vallásosság kérdése, hanem az emberi természet és mentalitás kérdése. Engem például itt a fórumon az ateisták sokkal inkább meg akarnak győzni az igazukról, mint a másképp gondolkodó hívők...
Üdv. Péter
Aham.. A hívők... :) Tehát gyakorlatilag az világ egyik fele egyfolytában győzködi a másikat és ez a fél a hívők fele. :))))
Nem a hívők, vagy az ateisták győzködnek bakker, hanem az egyik ember, vagy a másik ember... Nem csoportok....vágod...Hanem emberek.
Mellesleg ha már itt tartunk az ateisták iskolában oktatják a nézeteiket fizika, biológia, történelem és földraj óra kereteiben...Áááááezek szerint az ateisták egyáltalán nem akarnak meggyőzni semmiről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!