Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten a szeretet, akkor,...

Ha Isten a szeretet, akkor, hogy lehet a Sátán az ő ellensége (Mert ez azt jelenti, hogy a Sátánt is szereti) egyáltalán, hogy haragudhat bárkire is, hogy pusztíthat el embereket?

Figyelt kérdés

"Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom. Lehet prófétálótehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat; hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom bár mindenemet a nélkülözők között, odaadhatom a testemet is égő áldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.

A szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Megismerésünk most még töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, véget ér az, ami töredékes. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkoztam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyermek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek meg mindent, ahogy most engem ismernek.

Most még megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet.

(1Kor 12,30–13,13)"

2012. júl. 13. 13:53
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:

1. Attól még szerethetek valakit, hogyha haragszom rá. mert nem igaz?

2. A sátán fellázadt Isten ellen, ezért ő az ellensége. Tagadja a világ fontosságát, az élet értelmét és az emberiség létezését, vagyis mindent, amit az Úr alkotott. Ezért ellentétek ők.

Amúgy az idézet amit írtál, a szeretet himnusza, ezt énekeltük egyszer az énekkarral a templomban :) Olyan gyönyörű *.*

2012. júl. 13. 13:57
 2/33 anonim ***** válasza:
Az is meg van írva,hogy a bűnt gyűlölni kell.Senkit ne gyűlöljetek,de a bűnt magát gyűlöljétek.Aki szereti a bűnt,az hogy szerethet igazán?
2012. júl. 13. 14:08
 3/33 A kérdező kommentje:

"1. Attól még szerethetek valakit, hogyha haragszom rá. mert nem igaz?"

Ehhh...azt mégis,hogyan?

"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel."

Nem jön össze a kettő....

2." A sátán fellázadt Isten ellen, ezért ő az ellensége. Tagadja a világ fontosságát, az élet értelmét és az emberiség létezését, vagyis mindent, amit az Úr alkotott. Ezért ellentétek ők."

Én úgy tudtam,hogy pont itt a Földön kapott hatalmat....Akkor most,hogy van ez pontosan?

Egyébként,hogy lehet az ellensége,ha Isten sokkal hatalmasabb nála? Eleve nem lehet az ellensége,mert evidens,hogy fel sem veheti Istennel a versenyt.

"Amúgy az idézet amit írtál, a szeretet himnusza, ezt énekeltük egyszer az énekkarral a templomban :) Olyan gyönyörű *.*"

Ó,tényleg az? :) nekem is tetszik egyébként.

2012. júl. 13. 14:11
 4/33 A kérdező kommentje:

"Az is meg van írva,hogy a bűnt gyűlölni kell.Senkit ne gyűlöljetek,de a bűnt magát gyűlöljétek.Aki szereti a bűnt,az hogy szerethet igazán?"

Ez a bűn kerülését jelenti,ami egy más dolog.Mi értelme lenne gyűlölni,ha már maga a gyűlölet is mérgezi a lelket,testet?

2012. júl. 13. 14:25
 5/33 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Ha a szeretet nem megy ellene az őt támadó gonosznak, akkor megszűnik a szeretet. Ezért lesz egyszer Isten minden ellensége félreállítva az útból. A szeretet haragszik a szeretettel való ellenségeskedésre. Az embernek utat készített az ebből való megtérésre. A szeretet elpusztítja a gonoszt. Ezért szeretet. Ha nem pusztítaná el a szabott türelmi idő után, akkor legitimmé nyilvánítaná a gonoszt. És akkor már nem volna szeretet, hanem gonosz. Ezért ha az a kisebbik rossz, akkor a szeretet erélyesen fellép, hogy elkerülje a nagyobb rosszat.
2012. júl. 13. 17:02
 6/33 anonim ***** válasza:

Úgy lehet, hogy Isten bosszúálló isten, benne is van az Ószövetségben. De már a kánaánita vallásba is ilyen volt, szóval nem kell csodálkozni...

Amúgy meg - szerintem - ha szigorúan vesszük a Bibliát (elvégre Isten szó szerinti kinyilatkozása - ha nem akkor semmit sem ér), akkor a buddhistákkal, hindukkal, ateistákkal is végezni fog a jó öreg isten.

2012. júl. 13. 17:58
 7/33 anonim ***** válasza:

Nos az előttem szólók közül, már többen írták,hogy a szeretet himnuszát írtad, de ez nem egyenlő azzal hogy örökké el kell tűrni azt a szeretet címszó alatt, hogy az ártatlanok szenvedjenek.

Példa:

Van két gyermeked.

Az egyik folyton megveri a másikat, annyira, hogy folyamatosan kárt szenved az ártatlan gyermeked.

Mit tennél?

Nos egy idő után elzavarnád a háztól, hogy ne veszélyeztesse a másik gyermeked egészségét, bármennyire is fáj.

Nos ebben az esetben nem maradhat életben, mert sok sok ember élete veszett el miatta.

Bármennyire is fáj valakinek egy műtét, de az életét akkor tudják megmenteni, ha eltávolítanak egy szervet, vagy testrészt, és így élhet tovább.

2012. júl. 13. 19:12
 8/33 A kérdező kommentje:

17:02

Nagyokat pislogtam,mikor olvastam amiket írtál:)

Teljesen ellentétes,és abszurd dolgokat állítasz.Hogyan szűnne már meg a szeretet,ha a szeretet sokkal erősebb,mint a gonoszság??? Vagy megkérdőjelezed Isten hatalmát,és kétségesnek tartod,hogy Isten erősebb-e,vagy a Sátán? Ha Isten haraggal reagálna a vele való ellenszegülésre,és elpusztítaná a gonoszt,akkor nem lenne szeretet a szeretet! Akkor nem lenne különbség Isten és Sátán között.És akkor nemhogy "már nem volna szeretet, hanem gonosz"hanem pontosan a "szeretet"idézné elő a gonosz tovább burjánzását,vagy mondhatnám úgyis,hogy az egyik gonoszt behelyettesítené egy másikkal.

2012. júl. 13. 20:20
 9/33 A kérdező kommentje:

19:12

"Nos az előttem szólók közül, már többen írták,hogy a szeretet himnuszát írtad, de ez nem egyenlő azzal hogy örökké el kell tűrni azt a szeretet címszó alatt, hogy az ártatlanok szenvedjenek."

Isten a szeretet,vagy nem?

Ha igen,akkor a Szeretet himnusza Istenről szól.Ha nem,akkor mégis miről szól?

2012. júl. 13. 20:24
 10/33 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Hát eléggé kevered a tehenet a traktorral... és valószínűleg direkt. Megint csak nem választ keresel, mivel kaptál, jókat is, csak belekötsz. Szabályozni kéne már ezt az oldalt, hogy ne unatkozók piszkálódó helye legyen, hanem valódi kérdések legyenek...
2012. júl. 14. 11:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!