Ha Isten a szeretet, akkor, hogy lehet a Sátán az ő ellensége (Mert ez azt jelenti, hogy a Sátánt is szereti) egyáltalán, hogy haragudhat bárkire is, hogy pusztíthat el embereket?
"Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom. Lehet prófétálótehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat; hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom bár mindenemet a nélkülözők között, odaadhatom a testemet is égő áldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.
A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Megismerésünk most még töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, véget ér az, ami töredékes. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkoztam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyermek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek meg mindent, ahogy most engem ismernek.
Most még megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet.
(1Kor 12,30–13,13)"
11:45
Igen,sajnos Pesti vagyok....
Fejtsd már ki nekem légy szíves,hogy mibe kötöttem bele konkrétan? Ha kapok egy olyan választ,amiben szembetűnően abszurd dolgokat ír valaki,azt miért fogadjam el? Van egy tippem,azért,mert te azt mondod ugye? ne haragudj ez nevetséges.
De azért nyugodtan szólj csak a moderátoroknak,hogy szabályozzák a kategóriát...
Nos kedves kérdező.
19:12-es vagyok
Igen az isten szeretet.
De mint a példában hangsúlyoztam, nem kellene vissza élni evvel.
Ezért tarunk itt.
Sokan , mivel nem látják, és nem hiszik, hogy nem sokára véget vet a jelenlegi állapotoknak, ezért szabadon gonoszkodnak.S bizony sokszor megússzák.
Bizonyára te is hallottad már azt ha valakinek meghal valakije, és ezt mondja:
"Isten miért a jókat viszi el előbb, a gonoszok, meg élvezik az életet?"
Na persze a teremtő nem visz senkit sehova, a halál, jelenleg még a része minden napjainknak.
Ha megfigyeled a mondatot, maga az ember is szeretné, hogy a gonoszok tűnjenek el az életből.
A példában szereplő gyermek nem azért lett elzavarva, mert a szülő nem szerette.De véget kell vetni a gonoszságnak, vagy Te kedves kérdező, továbbra is szívesen élnél, ilyen mocsok körülmények között?
17:40
Igen értem,köszi a választ!
20:20
Értem amit írsz.Azért kérdeztem,hogy Isten a szeretet-e vagy nem,mert ha így igaz,amit most írtál,akkor a Biblia félrevezető dolgot ír Istenről(szeretet himnusza)
Nos nem mond ellent, csak emberileg gondolod így.
Vegyük Péter esetét. Bizonyára tudod, hogy Péter azt mondta Jézusnak, hogy kedvezzen magának, és ne akarjon meghalni.
Erre mit mondott Jézus?
(Máté 16:22, 23) . . .Péter ekkor félrevonta, és dorgálni kezdte őt,(Jézust) ezt mondva: „Kedvezz magadnak, Uram; semmiképpen sem lesz ez a sorsod.” 23 De ő hátat fordított, és ezt mondta Péternek: „Távozz tőlem, Sátán! Botláskő vagy nekem, mert nem az Isten gondolatai szerint gondolkozol, hanem az emberekéi szerint.
Sátán nem akar megváltozni, ezért nem lehet, hogy szenvedjünk, mert a teremtő a szeretet Istene.
Éppen ezért kell a szeretet fényében eltüntetni ezt a gonosz személyt, mert sok sok gyerek, ember szenved miatta.
Te megakarsz bocsátani neki?
Egyáltalán miért véded?
Mi lenne ha megkínozná, megölné a családodat?
A szeretet jegyében még meg is jutalmaznád?
Érthetetlen ez a gondolkozás.
Mi az,hogy emberileg gondolom így?:-)
Akkor a Szeretet himnuszát is emberi gondolkodással írták? Mert abban nem azt írják,hogy a szeretet haraggal,meg elpusztítással állítana félre bárkit is az útból,épp,hogy az ellenkezőjéről van szó.Az a vicces,hogy a Bibliával érvelsz,de nem veszed észre,hogy közben pont ellent mondasz neki.
S ha már Jézust hoztad fel példának:Ő nem bocsájtott meg a Sátánnak? azokban,akik megkínozták,és keresztre feszítették,nem épp a szeretet munkálkodott,hanem a gonoszság.Jézus elmenekülhetett volna,ellenszegülhetett volna,mégis vállalta a szenvedést,és vele együtt a megbocsájtást is.És ennek alapján te vagy az,aki emberileg gondolkozol,mert képtelen vagy megérteni(még a Biblia alapján sem),hogy az Isteni szeretetnek mi a lényege.
Nos nem az én feladatom az ítélkezés, de Sátán tökéletesen vétkezett, és ezzel sok embert gyermeket és azok szüleit gyötörte meg a lázadásával, mert Isten akart lenni.
Nincs mit szeretni ezen.
Sokan igy is a Teremtőt szidják, mert nem tudják, hogy a névtelenség leple alatt Sátán az aki az egész világot félrevezeti, háborúkat szít Isten nevében.
Ezen nincs mit sajnálni, pusztulnia kell, nem tudom miért kellene még életben tartani.
Mennyi gonoszságot kövessen még el az emberiség ellen, hogy rá gyere jogos a büntetése.
A gyilkost is jogosan ítélik el, nem ártatlanul, vagy te megbocsájtanál neki, és hagynád, hogy amennyit csak lehet, gyilkoljon meg minél több élőt, elszakítva a szeretteitől?
Szerintem Te egyike vagy a Sátánt imádóknak. De ha egy kedves barátodat, vagy családtagodat megöletné, nem tudom milyen ajándékot adnál még neki, áldozd fel magad is akkor a többieket meg hagyd élni.
A továbbiakban pedig csak annyit, hogy a teremtőnek joga van szabályokat felállítani, hogy ne legyen rossz dologgal tele az élet. Sátán behozta a rosszat, és meg kellett az embereknek tapasztalniuk azt ami nélkül nagyon is meglennénk.
Ez egy buta felfogás ami sátáni tanítás.
Minek kell azért meg tudni a rosszat, hogy értékeljük a jót?
S most jön a szöveg, hogy unalmas lenne az élet rossz nélkül.
Ha meg egy rossz történik akkor meg az emberek ki vannak akadva, és szidják a teremtőt, miért csinál rosszat?
Holott Ő nem csinált semmit, csak megengedi, hogy az emberek döntsék már el miért unalmas az élet a rossz nélkül?
Tulajdon képen semmi nem jó az embereknek. Érthetetlen.
"Ezen nincs mit sajnálni, pusztulnia kell, nem tudom miért kellene még életben tartani.
Mennyi gonoszságot kövessen még el az emberiség ellen, hogy rá gyere jogos a büntetése."
Amióta ember van a Földön,a gonoszság éli világát.Az ember szinte az összes gonoszságot megtette már,amit csak meg lehet.Akkor,hogy lehet az,hogy a teremtő nem pusztította el a Sátánt? Már a bűnbeesésnél megtehette volna,mert már ott kibontakozott,hogy mennyi gonoszságot fog okozni.logikátlan az egész,nem fogja elpusztítani.
"A gyilkost is jogosan ítélik el, nem ártatlanul, vagy te megbocsájtanál neki, és hagynád, hogy amennyit csak lehet, gyilkoljon meg minél több élőt, elszakítva a szeretteitől?"
Én nem vagyok benne biztos,hogy annyi szeretet lenne bennem,hogy elnézzem neki szó nélkül.De Istenre vonatkoztatva ez más értelmet nyer.De egyébként Jézus elítélte a saját gyilkosait? Akkor miről beszélünk?
Ezt is ő mondta:
"Szeressétek ellenségeiteket, jót tegyetek azokkal, akik gyűlölnek titeket. Áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik titeket háborgatnak. Aki egyik arcodat megüti, fordítsd néki a másikat is; és attól, aki felsőruhádat elveszi, ne vond meg ruhádat se. Mindennek pedig, aki tőled kér, adj; és attól, aki elveszi a tiédet, ne kérd vissza. És amint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is akképpen cselekedjetek azokkal."
"Szerintem Te egyike vagy a Sátánt imádóknak. De ha egy kedves barátodat, vagy családtagodat megöletné, nem tudom milyen ajándékot adnál még neki, áldozd fel magad is akkor a többieket meg hagyd élni."
Uhh ez durva volt....Eléggé félreértesz.
"A továbbiakban pedig csak annyit, hogy a teremtőnek joga van szabályokat felállítani, hogy ne legyen rossz dologgal tele az élet. Sátán behozta a rosszat, és meg kellett az embereknek tapasztalniuk azt ami nélkül nagyon is meglennénk.
Ez egy buta felfogás ami sátáni tanítás."
Bocsáss meg,de ismét nem veszed észre,hogy butaság amit állítasz:Ha a teremtő azt akarná,hogy ne legyenek rossz dolgok az életben,a Sátánt csírájában fojtotta volna el,sőt eleve nem is adott volna szabad akaratot neki,hiszen tudta előre a következményeit.
"Minek kell azért meg tudni a rosszat, hogy értékeljük a jót?
S most jön a szöveg, hogy unalmas lenne az élet rossz nélkül.
Ha meg egy rossz történik akkor meg az emberek ki vannak akadva, és szidják a teremtőt, miért csinál rosszat?"
Nem feltétlen az unalomról van szó,hanem arról,hogy fény nélkül nem lehet tudni,mi az az árnyék,és fordítva sem.Ha soha nem éreztél még hideget,honnan tudod mi az,hogy meleg? sehonnan,mert nem tudod semmihez sem viszonyítani.
Az abszolút létének önmagában véve nincs értelme.
Utolsó mondatod sokszor igaz,mert szidják a rossz miatt a teremtőt,aminek nincs sok értelme,azért azt hozzátenném,a Biblia nem rejti véka alá,amit Ésaiás 45:7-ben ír Istenről "én alkotom a fényt, én teremtem a sötétséget; én szerzek békét, és teremtek gonoszt: én, az Úr teszem mindezeket a dolgokat."
"Holott Ő nem csinált semmit, csak megengedi, hogy az emberek döntsék már el miért unalmas az élet a rossz nélkül?"
Akkor most az emberek a felelősek a rossz dolgokért,vagy a Sátán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!