Ha az Isten imádata előbbre való az emberek szereteténél, akkor, hogyan lehet teljesíteni a szeretet parancsát?
Elképzelhető, hogy lehetnek olyan emberek, akikről te beszélsz, bár én még nem igen találkoztam konkrétan ilyen esettel, pedig keresztény értékrendet követő lévén én magam azért elég sok "megrögzött vallásost" ismerek...
Szerintem akinek a szívében Isten megkapta a neki kijáró helyet, akkor nem tud "nem szeretni"... A két "szeretet" nem választható el egymástól. Szerintem aki az általad leírt módon viselkedik, az nemes egyszerűséggel szólva nem keresztény, mert nem követi Krisztus tanítását. Nem attól lesz valaki keresztény, hogy annak vallja magát, hanem attól, hogy ez a cselekedetein látszik, a viselkedéséből lehet látni, hogy keresztényként él. Akiket te említesz, lehet, hogy vallásosak, lehet, hogy megrögzött fanatisták, de sajnos nem Krisztus tanítása szerint cselekednek, ergo a cselekedeteiken nem látszik, hogy keresztények lennének. Isten szeretetén keresztül tudjuk gyakorolni a Jézus által a nagyparancsolatban is "elrendelt" felhívást: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." De ennek természetesen az az előzménye, hogy "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből!" Aki Istent szereti, szinte "magától értetődően" szereti felebarátait is, kvázi minden embert, ez alól nincs kivétel. Ez a szeretet természetesen nem minden esetben egyezik az egymás nyakába ugrós szeretettel. :) Lényeg, hogy akikről te beszélsz, azok valószínűleg nem ismerik, vagy ha ismerik is, nem veszik figyelembe a nagyparancsolatot.
köszönöm a válaszokat.
Első,szeretnélek megkérni,hogy ez esetben minél előbb töröltesd a kérdésemet.
Szia!
Az Istent nem lehet imádni úgy, hogy az embereket nem szereted. Aki semmibe veszi a körülötte élő embereket, akinek fontosabb a szertartása, mint a másokért élés annak Isten nem fogadja el az imádatát.
Jézus több példázatában is megerősíti amit elmondtam. Ajánlom figyelmedbe, a juhok és kecskék példázatát Máté evangéliuma 25. fejezetéből. Ez pontosan arról szól, hogy Isten csak azokat fogadja el, akik másokért éltek, és nem azokat akik csak látszatkeresztények voltak.
Üdv. Péter
köszönöm a további válaszokat.
Péter,hasonlóan gondolom én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!