Honnan van ez a sok gyűlölet a világban, ha "Isten szeretet"?
Jó kérdés.. Szerintem Isten elment borért:)
Itt a fórumon olvastam már egy nagyon érdekes hozzászolást is. Bemásolom ide, remélem nem haragszik meg a szerzője:)
"Isten amkior szabad akaratot adott az embernek, nem csak szabad cselekvést és szabad gondolatot adott, hanem azt is vállalta, hogy nem szól bele abba mit is csinálunk. Ha megtenné, akkor nem lenne szabad az akaratunk.
Szerintem az élet úgy néz ki, hogy Isten teremtett egy játszóteret. Teremtett bele játékokat és veszélyeket, meg teremtett minket, a játékosokat. És természetesen teremtett játékszabályokat is. Ennek a játéknak azonban nem az a célja, hogy elérj valamit, hanem az, hogy be tudod-e tartani a szabályokat. Egyáltalán nem kötelező, sőt mi több, talán kicsit könnyebb is a játék (néha sokkal), ha nem tertod be a szabályokat. Maga a jéték szabadon folyik, a játékosok teljesen véletlenszerűen kapnak segítséget és feladatokat.
Aztán amikor vége van a játéknak (jön a végitélet) akkor Isten csak azt nézi, hogy ki mennyi szabályt szegett meg, vagy tartott be. Minden más lényegtelen. Szerintem még az is, hogy hitte-e Isten, a szabályok, a játék, vagy bármi létezését."
Gondolkodj el rajta! Szerintem ez van legközelebb az igazsághoz:)
Sok féle magyarázat létezik, de a remény hal meg utoljára.
Talán a szeretet mégis csak győzedelmeskedni fog.
Az biztosan "isteni" csoda lenne.
Az emberfaj sárkányfog-vetemény
Nincsen remény,nincsen remény
Vörösmarty Mihály
ha nem lenne egyáltalán semmilyen rossz tulajdonság, akkor nem tudnánk a jót mihez viszonyítani, nem tudnánk miből tanulni, hogy bölcsebbek és jobbak legyünk. egyébként a cél pedig az önmegvalósulás.
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!