Ha "Isten szeretet", akkor kitől származnak a vallási háborúk napjainkban?
hol vannak ma vallásháborúk?
tisztán vallásháborúk sosem voltak, csak egyszerű mindenre ráhúzni, és lejáratni a vallást, istenhitet, kereszténységet
no hát a felsoroltak közül egyik sem vallásháború
a zsidóknak a földterület kell, el akarják űzni a palesztinokat
siíta-szunnita háború hol van?
a tálibok is afgánok, és ellenük Amerika meg a bérencei háborúznak
Jugoszláviában nemzetiségi ellentétek voltak, a szerbek igyekeztek minél jobb feltételeket kiharcolni (szó szerint) a kisebbségben maradt szerbeknek
Én keresztény vagyok, de szerintem ez a kérdés 2 oldalú.
Egyik oldalon van az, hogy Isten sok esetben indíttatot háborút a népével... és írtottak ki népeket. Isten maga is pusztított el népeket. Ezeknek célja általában a zsidó nép felszabadítása, vagy jogos földjének visszafoglalás, megvédése, avagy Isten büntetése a bűnökért, melyeket előre megígért és esélyt adott a bűbánatra.
A másik oldal, pedig a vallás köntöse alatt indított háború, ami a hatalomról, a pénzről, az élvezkedésről szól.
Ja az lemaradt, válaszul a kérdésedre, hogy mivel Isten viszonya az emberiséghez Jézus által új formát öltött, így továbbá nincs szükség háborúzásra "szent földekért" és népekért.
Így véleményem szerint a mai háborúk emberi találmányok, a pénzért és a hatalomért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!