Ha "Isten szeretet", akkor kitől származnak a vallási háborúk napjainkban?
Kérdező: az embereknek szükségük van valami ürügyre, amivel az igazságtalan tetteket mások előtt igazolni tudják. ennek egyik legalkalmasabb eszköze az emberek hitének kihasználása és megrontása.
Tehát amiket vallásháborúknak hívnak, azok valójában ugyanolyan földi javakért való hadakozás, mint a többi háború. Vallási okból történő háború olyan lenne, hogy teológiai kérdéseken (pl. mi az Isten neve, vagy van-e Szentháromság stb.) háborúznának. na az lenne vallásháború, de tudtommal ilyen háborúk nem folytak és nem is folynak.
A keresztes hadjáratok területekért folytak, az izraeli-palesztin konfliktus szintén, a siíta-szunnita ellentét a hatalomról szól, az Al-Kaida Izrael és a vele szövetséges nyugati államok befolyása ellen tevékenykedik, az angol-ír konfliktus szintén kultúrák függetlenségéről szól, nem a katolikus-protestáns különbségéről.
Igen Isten szeretet!
Mert eljött Jézus aki elvégezte az engesztelést,meghalt a bűneinkért és feltámadott a mi megigazulásunkra.
Ez tény én ebben hiszek,a a bibliában benne van:az egész világ a gonoszság alatt vesztegel ebben beletartoznak a háborúk is .
A következő részeket a bibliából másolom be,amit sokan nem szeretnek de Isten beszéde az megfelelő választ ad kérdésre.
1.És láttam, mikor a Bárány a pecsétekből egyet felnyitott, és hallom, hogy a négy lelkes állat közül egy monda, mintegy mennydörgésnek szavával: Jöjj és lásd.
2.És láttam, és íme egy fehér ló, és a rajta ülőnél íj vala; és adaték néki korona; és kijöve győzve, és hogy győzzön.
3.És mikor a második pecsétet felnyitotta, hallom, hogy a második lelkes állat ezt mondá: Jöjj és lásd.
4.És előjőve egy másik, veres ló, és a ki azon ül, megadatik annak, hogy a békességet elvegye a földről, és hogy az emberek egymást öljék; és adaték annak egy nagy kard.
5.És mikor felnyitotta a harmadik pecsétet, hallom, hogy a harmadik lelkes állat mondá: Jöjj és lásd. Láttam azért, és íme egy fekete ló; és annak, a ki azon ül, egy mérleg vala kezében.
6.És hallék a négy lelkes állat közt szózatot, a mely ezt mondja vala: A búzának mércéje egy dénár, és az árpának három mércéje egy dénár; de a bort és az olajt ne bántsd.
7.És mikor felnyitotta a negyedik pecsétet, hallom a negyedik lelkes állat szavát,a mely ezt mondja vala: Jöjj és lásd.
8.És láttam, és íme egy sárga színű ló; és a ki rajta ül, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel és éhséggel és halállal és a földnek fenevadai által.
Jézus eljött és győzött,(fehér lovas)de ezzel párhuzamosan a gonosz is kiküldte erősségeit a világban.(Mert megadatott nekik)
A lovon üllők gonosz angyalok akiket a sátán azért küldött ki,hogy ártsanak az embereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!