Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten a szeretet, akkor,...

Ha Isten a szeretet, akkor, hogy lehet a Sátán az ő ellensége (Mert ez azt jelenti, hogy a Sátánt is szereti) egyáltalán, hogy haragudhat bárkire is, hogy pusztíthat el embereket?

Figyelt kérdés

"Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom. Lehet prófétálótehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat; hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom bár mindenemet a nélkülözők között, odaadhatom a testemet is égő áldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.

A szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Megismerésünk most még töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, véget ér az, ami töredékes. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkoztam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyermek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek meg mindent, ahogy most engem ismernek.

Most még megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet.

(1Kor 12,30–13,13)"

2012. júl. 13. 13:53
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg ha meg bántottalak, de úgy tűnik, mintha sátánt védenéd.

Hogy miért nem pusztította el, ezt már rengetegszer és sokan elmondtuk más hasonló kérdés keretében, és lehet, hogy nem olvastad?

Nos az Éden kertjében két dolog merült fel.

Sátán megkérdő jelezte a teremtő jogos "uralkodási" jogát,és az emberek istenhez fűződő szeretetből fakadó engedelmességét.

Azt állította ez a lázadó, hogy a teremtő megfosztja az embereket a "jótól" és nem is jó "uralkodó", valamint azt állítja, hogy minden embert a maga oldalára tud állítani a teremtőt pedig elhagyják, mert ő jobb "uralkodó".

Az embereket minket pedig azzal vádol, hogy mi önző érdekekből vagyunk isten mellett, de ha valami kárt szenvednénk, vagy baj történne egyből hátat fordítanánk Istennek.

Nos a teremtő válasza erre, hogy engedi, bizonyítsa be a vádjait,hátha tényleg igaza van.

Mint egy bírósági tárgyaláson nem elpusztítják a vádat, hanem engedik bizonyítani, mert akkor hogyan derülne fény az igazságra?

Nos 6000 éve engedi ezt, így alapos lehetősége volt minden eszközt felhasználni hogy bizonyítson, nem mondhatja, hogy a teremtő nem adott elég időt neki.

Most már vesztésre áll, mert a vádjai sorra megdőlnek.

S mint írtam sokan haltak meg ezen állítás miatt, és sokukat sikerült a teremtőtől elfordítani, mert nem is tudják, vagy hiszik hogy ezek az állapotok miért is vannak.

Nos ezért, a tárgyalás hamarosan véget ér, és megfogja kapni a jogos büntetését, mert nem a szeretet mögé kell bújni, hogy szabadon gonoszkodhassunk.

Tisztelettel.

2012. júl. 16. 17:00
 22/33 A kérdező kommentje:

Nem bántottál meg,csak azt azért nem gondoltam,hogy "lesátánistázol":-)

Köszönöm a beszélgetést!

2012. júl. 16. 17:44
 23/33 anonim válasza:
Na megin a papok gyülekezete
2012. júl. 17. 00:02
 24/33 anonim ***** válasza:
Szóltál, vagy csak fúj a szél?:)
2012. júl. 17. 00:38
 25/33 anonim ***** válasza:

Ha tudod mi a gonoszság nem biztos hogy te is gonosz vagy.De attól még a gonosz létezik.Ezért nem kerülnek olyanok a mennybe ,akik nem bánják meg bűneiket.Isten nem pusztít el senkit ,mert örök életünk van...A választás megadatott.

Jézus az út az Igazság felé ,amely az örök paradicsomba vezet...

2012. júl. 17. 17:31
 26/33 anonim ***** válasza:
Remélem ezek csak elvi kérdések és válaszok votlak! Senki sem gondolja igazából hogy létezik bármiféle erő ami irányítja az életünket. Max a bankok ez a legnagyobb erő. Imádkozhat minden szegény igaz szívvel istenhez akármeddig akkor sem fog történni semmi. Nem véletlenül mondják hogy segíts magadon az isten is megsegít. Senki se várjon semmit akármilyen vallásban hisz. Hiszen 2000 éve volt rá hogy csináljon valamit, mit is tett? Sok sok háború? Magyarország, Lenygelolrszág régen és még most is nagyon vallásos országok. Mi lett velük 1000 év háború tatár török osztrák orosz most meg válság. Ideje lenne félretenni a nézeteket és talán magunkból erőt meríteni!
2012. júl. 17. 20:32
 27/33 anonim ***** válasza:

26/kedves

Ha körülnézel és magad is bevallod körbe vesz a káosz amely a gonoszság uralmában van.Hol van az erő?Ki tesz itt Igazságot?Mi gyengék és sebezhetőek vagyunk és ez az Isteni hit nem kitaláció .Nem vagy egyedül de mégis úgy érzed,mert nincs összetartás és nincs hit..

2012. júl. 17. 21:26
 28/33 anonim ***** válasza:

Ahogy fejlődik a tudás úgy veszi hatalmába a gonosz ezt a világot.Mert a kapzsiság eluralkodott és tetőfokára hág a gazdasági összeomlás.A Prófécia beteljesedése közel és érezzük ennek hatását.Vannak akik megrendülnek hitükben és Istent hibáztatják.De mi emberek tettük azzá ami van.

Most még megmarad a hit , a remény és a szeretet...Ez az ami megtart...

2012. júl. 17. 21:44
 29/33 anonim ***** válasza:

De bizony létezik, Jézus határozottan leleplezte.

Ennek a gonosznak a kezében van a 3. fő mozgató rugó, amivel manipulálja az embereket, és Jézus és a tanítványai, egyikben sem vehetnek részt, mert e világhoz tartoznak, és e világnak, van istene.

(János 14:29, 30) . . .. 30 Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ uralkodója, és nincs felettem hatalma.

A 3 tényező pedig a politika a kereskedelem, és vallások, amik keresztényi színezetben tűnnek fel, de csak névleges keresztények.

Mert sok vallásban pogány rituális szertartásokat, bálvány imádatot, és egyebeket kevertek.

Ezért is mondja az írás, hogy az sátán is átváltoztatja magát a világosság angyalának, és keresztény berkeken belül, még jótékonynak látszó dolgokat is csinál, hogy ezekkel a feltűnő dolgokkal az embereket oda csalogassa.Jeleket csodákat, stb.

Nos valahol az emberek érzik, hogy baj van, de Noé idejéhez hasonlóan nem vesznek még sem semmit észre, mert nagyon belefolytak a mindennapi világi tevékenységbe annyira, hogy másra már nincs idejük.

Pedig Jézus erre is figyelmeztetett, hogy a túlzott evés, ivás és az élet aggodalmai, mint a munka nélküliség, pénztelenség élelem hiány, stb, elterelhetik a figyelmet az elmondott figyelmeztetésekről, és váratlanul történnek majd az események.

(Máté 6:25) 25 Ezért azt mondom nektek, hogy ne aggódjatok tovább a lelketek miatt, hogy mit fogtok enni, vagy mit fogtok inni, vagy a testetek miatt, hogy mit fogtok viselni. Hát nem jelent többet a lélek, mint az eledel, és a test, mint az öltözék?

(Máté 6:27) 27 Ki az közületek, aki aggódásával hozzá tud tenni egyetlen könyöknyit az élettartamához?

(Máté 6:31, 32) 31 Soha ne aggódjatok hát, és ne mondjátok: »Mit fogunk enni?«, vagy: »Mit fogunk inni?«, vagy: »Mit fogunk felvenni?« 32 Mert mindezekért a nemzetek törik magukat. Hisz tudja a ti égi Atyátok, hogy szükségetek van mindezekre.

(Máté 6:33, 34) 33 Így tehát továbbra is keressétek először a királyságot és az Ő igazságosságát, és ezek az egyéb dolgok mind megadatnak nektek ráadásként. 34 Soha ne aggódjatok hát a következő nap miatt, mert a következő napnak meglesznek a maga aggodalmai. Minden napnak elég a maga baja.

(Lukács 21:34, 35) 34 Ügyeljetek pedig magatokra, hogy szívetek soha ne nehezedjen el túlzott evéstől, mértéktelen ivástól meg az élet aggodalmaitól, és nehogy hirtelen, egy szempillantás alatt érjen el benneteket az a nap, 35 mint valami csapda. Mert eljön az mindazokra, akik az egész föld színén laknak.

2012. júl. 18. 21:12
 30/33 anonim ***** válasza:

Talán még annyit a kedves kérdezőnek.

A teremtő valóban a szeretet Istene. De nem a rosszat szereti, hanem a jót. A rosszat gyűlöli, és nekünk is ugyan azt kell éreznünk, Ha nem büntetné meg, vagy ha nem pusztítaná el, akkor végül is ráfoghatnánk az Istenre, hogy szereti a rosszat.

Azok, akik gyűlölik a rosszat, nem keresnek módokat arra, hogy elkövessék azt. Másrészt azok, akik nem gyűlölik a rosszat, esetleg fizikailag tartózkodnak tőle, elméjükben viszont azt kívánják, hogy részt vehessenek helytelen cselekedetekben. — 4/15. 21. oldal.

(Zsoltárok 97:10) 10 Ó, ti, akik szeretitek Jehovát, gyűlöljétek a rosszat! Megőrzi ő lojálisai lelkét, Megszabadítja őket a gonoszok kezéből.

2012. júl. 18. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!