Miért gondolják? Akik ebben a témában írnak és bizonyos bűnök elfogadják magukban és másokban azzal magyarázva Isten a szeretet és Ő jó ezért még a bűnös is bejut a mennybe szentségtelen, tisztátalan állapotban?
Konkrétan a homoszexualitásra gondolok.
Ez ellent mond az Isten kinyilatkoztatott végzésének a Bibliának.
"Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,
Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát."
Ez van.
ragadozók: (harpax), jelentése: - rabló, ragadozó
Értsd rabló, ki zsákmányára ragadozik.
Szia!
Én nem gondolom, hogy bárki elfogadná a homoszexuális bűnöket. A lényeg, hogy szét tudd választani az embert és a bűnét. Isten a homoszexuálisoknak is megbocsát, ha megbánják a bűneiket, és szentté, tisztává tudja őket tenni.
Üdv. Péter
Miért kell ezt a témát feszegetni állandóan? Ha egy homoszexuális tegyük fel élete kockáztatásával megmenti egy kisgyerek életét, adakozik a szegényeknek, és a szívében igaz szeretet van embertársai felé, azt szerinted Isten nem fogja megszentelni?
Szerintem meg azoknak a vallásos embereknek van mitől tartania, akik a biblia mögé bújva megítélik embertársaikat, még pedig tudatlanul. (a homoszexualitás nem szabadon választott perverzió ugyanis.)
Tehát csakis Jézus szavaival válaszolhatok neked: Előbb vesd ki a gerendát a saját szemedből, aztán próbálkozz a szálka kivételével más szeméből.
A Bhagavd Gítá így ír erről:
"Még ha valaki a legszörnyűbb tettet is követi el, ha odaadó szolgálatot végez, szentnek kell tekinteni, mert a helyes utat járja. (31)Hamarosan tisztességessé válik, és maradandó békét ér el. Ó, Kaunteja, hirdesd bátran, az én hívem nem vész el soha!"
Az utolsó két hozzászólónak, vagy Isten hazudik
vagy ti tévedtek melyik ?
Ha muszáj a két lehetőség közül választani,akkor nyilván én tévedek.
Ne keverd össze az emberi igazságszolgáltatást az istenivel.Itt arról van szó,ha bármilyen bűnt is követtél is el,ha megbánod Isten előtt,és elkezded az Ő útját járni,üdvözülhetsz.
"Ez a lelki és isteni élet útja, melyhez eljutva az ember megtéveszthetetlenné válik. Még ha a halál órájában lépett is rá, képes Isten birodalmába hatolni.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!