Szerintetek az embereket, hogy lehet bekábítani a hitgyülivel?
akkora egy marhaság, ha józan ésszel belegondolunk, hogy nagyon nagy. de még is annyi embert bevonz, meg elhülyít, már csak ha a vidám vasárnapot megnézzük, a semmiről beszél hétről, hétre...
a legjobban azt birom mikor szidnak más vallást hogy az sátáni, egyedül a hitgyülinek van köze Istenhez...
12:05
Igen, de valójában mindenhol különböző mértékekben, nem kell túlmisztifikálni, az is egyfajta hipnózis, hogy különbnek tartjuk magunkat az állatoknál.
Különbséget képezek más csoportokkal,összegyűjtöm az összes közelembe eső "embert",aki hajlamos magát mások felé helyezni vallási alapon (a legegyszerűbb,mert faji alapon ciki és bünti). Elkezdek imádtatni egy közel-keleti népet,mert az trendi,olyan mint ha az ember kezében lenne mind a 4 Ász.Napi,heti,havi szinten csak azt engedem,hogy hallgassa,ami az én értékrendemnek,céljaimnak megfelel.
Miután eleget hallgatta,el is hitte amit mondtam neki.Innentől tudom irányítani a "gyülis" és a magánéletben.
Bekábítás nagyjából véget is ért.
Ismerek olyat,aki mielőtt "megtért" náluk előtte ,egy évvel korábban felgyújtotta volna az összeset,most akármit mondasz neki,olyan bibliai idézeteket dobál,hogy a haja égnek mered mindenkinek aki ismerte.
Külön világ lett,mint egy elmeosztály.
Kár érte.
Nem volt rossz tag.
A Hit Gyülekezete nem valami új irányt,vallást talált ki, hanem vissza ment egy 2000 éves mozgalom gyökereihez, amit úgy hívnak, hogy kereszténység. Tessék elolvasni az evangéliumokat és az apostolok cselekedeteit és mutass olyan dolgot a Hit Gyüliben, ami ellent mond az eredeti kereszténységnek.
"a legjobban azt birom mikor szidnak más vallást hogy az sátáni, egyedül a hitgyülinek van köze Istenhez.."
Kedves kérdező. Azt pedig nem állítjuk, hogy a hit gyülekezete tökéletes, sem az hogy minden más felekezetek
rossz. Nem önmagában a hitgyüli vagy akármely más felekezet visz közelebb istenhez, hanem a személyes megtérés és Istennel való kapcsolat rendezése. Ha sokaknak a hitgyüli ad helyet a hitük gyakorlásához, akkor miért ne tehetnék.
Egy hitgyülis
"Azt pedig nem állítjuk, hogy a hit gyülekezete tökéletes, sem az hogy minden más felekezetek rossz"
Azért ezzel vitatkoznék. Én találkoztam már fanatikus pünkösdi-karizmatikus keresztényekkel, akik szilárdan megvoltak győződve róla, hogy más felelekzetek rosszak, és amit ők tanítanak az a helyes. Jómagam például Hitgyüli tanításaival abszolút nem tudok azonosulni. Maradjunk inkább annyiban, hogy vannak a Hitgyüliben is normális emberek, de nem egyetemes, hogy nem állítják hogy más gyülekezet rossz!
A felesleges gyűlölködést nem csak a hit gyülisek nem tolerálják. A hibás, átgondolatlan információk közlését sem. Én nem vagyok hit gyülis, de ismerek jó párat, teljesen normális emberek.
A fizetés tizedét szokták beadni (nem kötelező, senki sem kéri számon, sehova nem írják fel, zárt borítékban adod. ) ez a Bibliából van, és semmi baj vele, hiszen egy egyháznak addig van létjogosultsága amíg vannak hívek, akik fenntartják.
azon persze senki nem akad ki, ha egy családapa alkoholra, cigarettára költi a fizetése tizedét.
Nem kell mindennel egyet érteni, igen, bírálják a katolikus egyház egyes törvényeit, dogmáit (Luther is ezt tette) de egyetlen gyülis sem állítja, hogy a gyüli lenne az egyedül üdvözítő egyház.
Én inkább azt kérdezném, az embereket hogy lehet bekábítani a cigarettával, futball meccsekkel, valóság show műsorokkal,számítógépes játékokkal. A hit gyüli legalább Isten szavát hirdeti. (a maga módján. nem mindenkinek szimpatikus.)
"akkora egy marhaság, ha józan ésszel belegondolunk, hogy nagyon nagy."
Ez nálad valamiféle érv akar lenni? Hú, szerintem a kérdésed akkora egy marhaság, ha józan ésszel belegondolok, hogy nagyon nagy, mégis annyi ember egyetértett veled... :D
Bocsi, nem bántásnak szántam ezt, de szerintem te valami más alapján gondolod ezt, nem a józan ész alapján. Ugyanis, bár talán ezzel nem ért egyet mindenki, de szerintem józan ész alapján belegondolva pont hogy az a logikus, hogy az emberek oda mennek, ahol jól érzik magukat. Ha megkérdezel egy hitgyülist (mondjuk engem), hogy hogy érzi ott magát, nagy valószínűséggel azt fogja mondani, hogy jól, vagy nagyszerűen. Miért marhaság olyan közösséghez tartozni, ahol jól érzed magad?
Eddig a tények. Ezután fel lehet tenni a kérdést: "miért?" Erre te azt válaszolod, hogy azért, mert "bekábítják" az embereket, tehát kvázi ugyanúgy járnak az emberek a hitgyülibe "jól érezni magukat", mint azok, akik a kocsmába járnak "jól érezni magukat", mert találtak valamilyen (ez esetben lelki) drogot, amire rákattantak, amitől jól vannak, és aminek a hiányában elvonási tüneteik lennének.
De azokat nem ítéled el, akik úgy kiütik magukat piával hétről hétre vagy akár egy héten többször, hogy rosszul vannak, hánynak tőle, 2 napig fáj a fejük, a kapcsolataik tönkremennek, pedig ez is mekkora bekábítás és mekkora marhaság már, ha józan ésszel belegondolunk! És ők még jóval többen is vannak, mint a hitgyülisek!
De nem, neked a hitgyülis a hülye, aki olyan elfoglaltsággal érzi jól magát, amivel senkinek, még magának sem árt, aminek nincsenek fájdalmas mellékhatásai, ellenben számos pozitív hatása van az életére, és saját tapasztalatból állítom, hogy a pénztárcájára is jobb hatással van, mint ha a kocsmába járna heti egyszer.
De nem, a hitgyülis az hülye, be van kábítva, igaz ő droggal nem él, de ő van bekábítva, nem ám az a többszázezer ember, aki hetente berúg alkohollal, és miért? Csak azért, mert olyan dologban hisz, amiben te nem, ami szerinted marhaság "józan ésszel" felmérve.
"de még is annyi embert bevonz, meg elhülyít, már csak ha a vidám vasárnapot megnézzük, a semmiről beszél hétről, hétre..."
Ez az egy biztos, hogy nem igaz, mert nem a semmiről beszélnek a keresztény prédikátorok. Nálunk legalábbis a Bibliáról beszélnek, és a Biblia nem "semmi", és nem is logikátlan, sőt rendkívül logikus felépítésű, annak ellenére, hogy több ezer éven keresztül, több tucat különböző szerző tollából származik.
Két dolgot lehet tenni a Bibliával: el lehet hinni, vagy el lehet utasítani. Megvetni, meg olyan vádakkal (be van kábítva, hipnózis alatt van stb.) illetni az embertársaidat bármilyen hitük miatt viszont akkor sem kellene, ha szerinted valami illúziót kergetnek, aminek számodra semmi értelme. Ha ennyire bosszant ez a jelenség téged, ajánlom figyelmedbe a világ több ezer különböző vallását és több milliárd valamilyen szinten hívő, vallásos emberét, akik ezek szerint "józan ésszel" nézve mind behülyültek és hipnotizáltak lettek a helyi némethsándorok által, mert nem úgy gondolkodnak, mint te, egy csomó hülyeségben hisznek. Tényleg jó a kérdésed: hogy a fenébe lehet így bekábítani mindenkit?! Hogy lehet az, hogy legföljebb csak néhány százmillió felvilágosult, tudományos világnézettel bíró, hozzád hasonló okos ember létezik a világon, akik mindezeket a vallásokat nézve "levágják a szitut", és megértették, hogy az összes vallás csupán illúzió, hitetés, tömeghipnózis? Hát mi vár így az emberiségre, te jó ég, ennyi hülyével?!
Az igazság az, hogy nem tudod, mi az igazság. Senki nem tudja bebizonyítani, mi az igazság, olyan módon, hogy az minden ember számára elfogadható legyen, aminek köszönhetően megváltoztatja a gondolkodásmódját.
Ezért igazából kétféle megoldás közül választhatsz. Vagy elfogadod, hogy az emberek soha nem lehetnek egyformák, és elkezded tiszteletben tartani mindenkinek a meggyőződését, vagy továbbra is megmaradsz abban a hitben, hogy mindenki hülye, aki nem rendelkezik a te józan eszeddel, hogy belássa, mekkora marhaság a hitgyüli, vagy bármely más vallás.
Ha pedig érdekel a személyes válaszom a kérdésedre, én úgy gondolom, hogy azért fogékonyak az emberek arra, hogy a Hit Gyülekezetébe (illetve más keresztény felekezetekbe) járjanak, mert az igehirdetőkön keresztül Jézus Krisztus szól hozzájuk, meghallják a hívását, és engednek neki. Majd amikor ezt megteszik, találnak valami olyan lelki kincset, amit soha többé nem akarnak elveszíteni, még akkor sem, ha ehhez gyökeresen meg kell változtatniuk az életüket, és még akkor sem, ha emiatt az egész világ nevetsége tárgyává válnak is.
Kívülről nem tudhatod, hogy kinek van igaza.
Mint amikor egy ember kimegy egy mezőre, leás 1 méter mélyre, és egy hihetetlen értékű kincsesládát talál. Igaz, hogy van háza, autója, jól kereső állása, ruhái, de csak akkor lesz pénze ahhoz, hogy megvegye azt a földdarabot, ha mindezt eladja. Az egész világ, minden ismerőse röhögni fog rajta, hogy lehetett ekkora hülye, hogy adhatta el minden vagyonát azért a puszta földdarabért. De ha látnák, hogy micsoda kincs van ott elásva, azt gondolnák, hogy de kár, hogy nem én vettem meg azt a földet!
Ez nem a saját hasonlatom, hanem Jézusé, a Bibliából, ami szerinted "semmi". Szerintem meg ez az igazság. A kincs magát Jézust jelképezi. A jó hír az, hogy mindenki megtalálhatja ezt a kincset, mert Isten minden embernek a szántóföldjében elrejtette.
Te azt mondod, minek elkezdeni ásni egy átlagos szántóföldön, hiszen ránézésre nincs ott semmi. Én meg azt, hogy márpedig ott, ahol én elkezdtem ásni, kincset fogok találni. Neked ez hihetetlen, én hiszek benne. Az eredményt én már tudom, mert az én szántóföldemen már leástam, és az ásó csakhamar beleütközött egy hatalmas, arannyal teli ládába.
Te meg akkor tudhatod meg az eredményt, ha te is feltúrod a kertedet. Mindaddig, amíg ezt nem teszed meg, csak *hinni* fogod, hogy nincs ott semmi, az elrejtett kincs meg egy nagy kamu. Mindenesetre azt tudnod kell, hogy Isten nemcsak elrejtette a kincset a kertedben, hanem egy fémdetektort is adott hozzá, hogy már az ásás megkezdése előtt is tudjad, bizony van ott valami. Ez a "fémdetektor" a Biblia, amely világosan azt mutatja, hogy bizony hatalmas nagy aranymennyiség van a földedben. Nézd meg és ellenőrizd! Ha ezek után, hogy szinte visít az a fémdetektor, úgy érzed, nem érdemes elkezdeni ásni, az a te döntésed. De hadd mondjam a saját kifejezéseddel: "ha józan ésszel belegondolunk", ez elég nagy marhaság... ;)
És nem az a lényeg, hogy ki hitgyülis, meg hogy a hitgyüliben milyen formában élik meg az emberek a Jézusba vetett hitüket. Nekem aztán mindegy, hogy hányan akarnak hitgyülisek lenni. Annak viszont mindig örülök, ha az emberek legalább arra veszik a fáradságot, hogy a fémdetektort elővegyék! :) Mert akár a hitgyüliben, akár máshol, ezt a kincset valaki megtalálja és elfogadja, soha nem fogja elveszíteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!