Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » "Lezuhanó repülőn nincsenek...

"Lezuhanó repülőn nincsenek ateisták" Ezt az idézetet fejtegetném lentebb, írjátok le ti is a véleményeteket! (? )

Figyelt kérdés

Én magam cáfolnám ezt. Ugyan még nem voltam lezuhanó repülőn (szerencsére) de ha visszagondolok bármilyen krízis helyzetre, sose jutott eszembe semmilyen természetfeletti erő. Azért nem, mert nincsenek vele kapcsolatos érzéseim. Ateista családban nőttem fel, sosem volt tiltva tőlem a dolog, ha akartam járhattam volna hittanra, meg is lettem kérdezve, hogy akarok e? Meg mutatták hol a templom, mint a városunk egy szép építménye, ismerem a "híresebb" bibliai történeteket is, de annyit jelent nekem mindez, mint minden más vallás, vagy kultúra. Voltam már nagyon nehéz helyzetben, de még sosem jutott eszembe Isten. Nem rég akadtam rá erre az idézetre.

Ti mit gondoltok? Ha valakinek az ellenkezőjéről van személyes tapasztalata arra is nagyon kíváncsi vagyok.

2012. júl. 9. 19:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%

Jaj, szívem, te mindent ilyen véresen komolyan veszel? :D

Szerintem ez az idézet inkább olyasmire utal, hogy ha krízishelyzetbe kerül az ember, akkor azért kicsúszik a száján, hogy "jaj Istenem, segíts". Nem hiszem, hogy a megtérésre céloz.

Bár én is azt mondom, hogy amíg nem vagy benne, nem tudhatod. Azért más egy lezuhanó repülőn lenni, mint mondjuk a matekdoga fölött izzadni.

2012. júl. 9. 19:42
 2/16 A kérdező kommentje:
Egy idézetet lehet többféleképpen is értelmezni. Az is helytálló, amit te írtál, csak az első bunkó megnyilvánulást, legközelebb hagyd el.
2012. júl. 9. 19:45
 3/16 anonim ***** válasza:
9%
Neked tényleg nincs semmi humorérzéked...
2012. júl. 9. 19:56
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hiszem, hogy a zuhanó repülőn ülő emberek kellően szakrális kontextusban emlegetnék Istent...
2012. júl. 9. 20:04
 5/16 A kérdező kommentje:
miért?
2012. júl. 9. 20:19
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezt az idézetet úgy vettem észre, hogy főleg hívők mondják előszeretettel. Na most én ugyan még nem voltam zuhanó repülőn (ők se szerintem :) ), de ez az idézet valószínűleg arra utalhat, hogy amikor valami váratlan dolog következik be az életünkben (pl. egy kedves ismerősünk életveszélyes állapotba kerül), akkor hirtelen összetesszük a kezünket és elkezdünk fohászkodni. Azaz teszünk valami irracionálisat, hogy bekövetkezzen valami, ami az esetek döntő részében valószínűtlen. Minél valószínűtlenebb, annál jobban fohászkodunk. Szerintem erre utalhat ez az idézet, mondjuk én nem értek vele egyet, de ettől függetlenül megpróbáltam értelmezni :)
2012. júl. 9. 20:27
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ennek az idézetnek a valóságtartalmát csak zuhanó repülőn ülő ateisták tudják elvetni vagy bizonyítani.
2012. júl. 9. 20:36
 8/16 anonim ***** válasza:
76%

Atheista vagyok. Volt mar olyan hogy azt mondtam ha ezt meguszom hivo leszek. De ezt nem gondoltam komolyan. Raadasul nem is usztam meg. De haat ne tarts ket not egyszerre ez tanulsag.

Foxtrot Uniform

2012. júl. 9. 22:29
 9/16 anonim ***** válasza:
30%

Én is mondtam már olyat,hogy ha ezt megúszom,elmegyek a templomba.Vagy ha tényleg nagyon féltem,kicsúszott a számom egy JajIstenem Segíts is.

De nem gondoltam komolyan.Nem mentem templomba,és akkor ott,nem isten segített.

2012. júl. 10. 00:25
 10/16 anonim ***** válasza:
69%

Voltam már igen közel a megfulladáshoz. Mégsem lettem hívő.

Édesanyám egy évnyi szenvedését néztük végig mire meghalt, de ekkor sem fordult meg a fejemben, hogy bármilyen istenhez imádkozzak, pedig rajtam kívül a családban ezt sokan megtették.

Ha egy zuhanó repülőn ülnék, akkor sem jutna eszembe hívővé válni és imádkozni.

2012. júl. 10. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!