Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyülekezetesek, kérhetem...

Hit gyülekezetesek, kérhetem a véleményeteket? (Harcművészet)

Figyelt kérdés
Nem régen megtért gyülekezeti tag vagyok, elég sokat kell még tanulmányoznom a Bibliát, nincs még sok tapasztalatom, tudásom e téren... Rendőri pályára készülök, kinéztem magamnak a Shotokan karatét, szükségem lenne rá, hiszen rendőrnővel könnyű kikezdeni... tipikusan a Shotokan karatéban van-e olyan nem tudom micsoda (valami szellemi dolog, vagy akármi is), ami Istennek nem tetsző dolog?? Lehet, hogy betöltekeznek az alapító szellemével?? Nem tudom, azért szeretném, hogy segítsetek, és előre is köszönöm!! :D
2011. nov. 29. 21:41
1 2
 1/20 eric_one ***** válasza:
84%

Szia! Egy -Linda- már elég volt az országnak :-D

Tréfát félretéve a karaténak van egy filozófiai, szellemi lényege is, hitvallói szerint egy életforma is tulajdonképpen. A keleti misztikumokhoz köthető. Egyébként megkérdezném hogy ismered-e a Krav-Magát?

A Krav Maga (héberül: közelharc) egy gyakorlati tapasztalatokra épített taktikai és önvédelmi rendszer. Elsődleges célja, hogy felkészítse az embert az erőszakos helyzetek felismerésére és azok nagyon gyors, megfelelő kezelésére. A Krav Maga a több ellenfél elleni küzdelemre, késes, botos, lő- és más fegyveres támadások elleni védekezésre, valamint a pusztakezes harcra készíti fel a tanulókat.

Szerintem ezt a munkádban jobban tudnád hasznosítani.

Olvass róla bővebben itt:

[link]

2011. nov. 29. 21:55
 2/20 anonim ***** válasza:
22%

Plusz a Krav Maga az izraeli hadsereg hivatalos közelharci rendszere... ezek szerint nincs ellene hitbéli kifogás...

Bár számomra furcsa, hogy egy hívő olyan pályát választ, ami erőszakkal járhat.

2011. nov. 29. 22:03
 3/20 anonim ***** válasza:
70%
szerintem meg több hívő rendőrre lenne szükség. Ja, és a biznisz világa lényegesen erőszakosabb, csak azt öltönyben csinálják és önző célból.
2011. nov. 29. 22:32
 4/20 Ozmium42 ***** válasza:
25%
Bocsánat az OFF-ért, de megrökönyödésemet kell kifejeznem, miszerint héberül verekedni jobb az Isten szemében, mint japánul, legalábbis a hitgyüli szerint. Érthetetlen...
2011. nov. 30. 00:12
 5/20 anonim ***** válasza:
0%

Nem hiszem, hogy az alapító szellemével töltekeznél be, legfeljebb a Szent Szellemmel, s ez által tudsz összpontosítani.

Bár a Shotokan karatét nem ismerem, de a hagyományőrző keleti harcművészetek gyakorlói nem hinném, hogy nem Istentől való erő hatására képesek szinte már természetfelettinek nevezhető mutatványokra - lévén nem magamutogatásra, vagy hódításra használták képességeiket, hanem a legnagyobb alázattal országuk, vagy templomaik megvédésére.

2011. nov. 30. 02:57
 6/20 eric_one ***** válasza:
81%

Ozmium42 válasza:!

-Mesteri módon fogatod ki a szavakat, szégyeld magadat!

Mivel a keleti vallás hatja át a szóban forgó harcművészetet, és vannak olyan motívumok benne mint a meditáció, ezért felmerül valóban a kérdés hogy hasznos-e ebben elmerülni? A Krav-Maga csupán egy technika, amit meg tud tanulni bárki kortól, nemtől, testalkattól függetlenül.

2011. nov. 30. 16:54
 7/20 Peruccsia ***** válasza:
16%

Kérdező, hagyd ott a Hitgyülit!

Esetleg gondjaid lehetnek, ha tényleg erre a pályára szánod magad. Nemzetbiztonsági kockázatot fogsz jelenteni.

2011. nov. 30. 17:31
 8/20 anonim ***** válasza:
19%

Én nem vagyok hitgyülis (sőt!).

De a karatét (shotokant sem) így sem ajánlanám erre a célra.

Szerintem nagyobb hasznát vennéd egy sambo stílusú küzdősportnak, de valamit ott is fognak tanítani. Az unokaöcsém is ezt a pályát választotta.

Másrészt egyet értek Peruccsia-val.

2011. nov. 30. 23:01
 9/20 anonim ***** válasza:
81%

Kedves Kérdező!

Az aikidó, a judó, a kung-fu, és a karate szellemi gyökerei, a Buddhizmusban és a Taoizmusban vannak. A jin és jang közötti harmóniát és a csí erejét használják. Azért mondják rájuk hogy okkult, mert misztikus erőt, hitet, technikákat, és filozófiákat alkalmaznak. Nekem van egy nemrég megtért volt karateedző testvérem, aki országos és európabajnok karatésokat is edzett, de elfordult már a harcműveszettől.

A shotokanról ezt találtam:

"A karatét megelőző korokat idéző és a shotokan fejlődésére meghatározó hatással bíró elv és kifejezés az ikken hissatsu, mely talán a legjobban tömöríti és fejezi ki a karate lényegét, és egyben a karate technikák fejlődését leginkább determinálja. Az "egy ütéssel ölni" elve ugyan szerencsére ma már sehol nem alkalmazott, ma már csak jelképes, azonban a kifejezés által sugallt hozzáállás, szellemi megközelítés, a mögötte rejlő tartalmi követelmények átitatják a mai karate teljes egészét."

2011. dec. 1. 11:30
 10/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, szívem szerint thai boxolnék, de az nincs a városomban, itt Kalocsán... hát, hogy otthagyjam-e a gyülekezetet, köszönöm eldöntöm én azt ;D én a harcművészetben kérném a tanácsot, mert elég baj, hogy nem kezdhetek lehet neki mondjuk a shotokan karaténak... simán lennék rendőr, simán foglalkoznék börtöntöltelék, szociálisan is elszigetelődött akárkikkel, vadállatokkal... amúgy kezdetben lenne ez, én feljebb tanulnék egyetemre, igen jó lenne hadnagyi rangot elérni... :D
2011. dec. 2. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!