Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyülekezetesek, kérhetem...

Hit gyülekezetesek, kérhetem a véleményeteket? (Harcművészet)

Figyelt kérdés
Nem régen megtért gyülekezeti tag vagyok, elég sokat kell még tanulmányoznom a Bibliát, nincs még sok tapasztalatom, tudásom e téren... Rendőri pályára készülök, kinéztem magamnak a Shotokan karatét, szükségem lenne rá, hiszen rendőrnővel könnyű kikezdeni... tipikusan a Shotokan karatéban van-e olyan nem tudom micsoda (valami szellemi dolog, vagy akármi is), ami Istennek nem tetsző dolog?? Lehet, hogy betöltekeznek az alapító szellemével?? Nem tudom, azért szeretném, hogy segítsetek, és előre is köszönöm!! :D
2011. nov. 29. 21:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%

A harcművészet az ölés művészete az élet halál harcot gyakorolja függetlenül stílustól. A Japán harcművészetek szellemi alapja a bushidó (a harcos útja), hogy a hakagurét idézem a bushidó a halálban gyökerezik. A filozófiában való elmélyedés nélkül harcművészetet gyakorolni nem érdemes, mert a technikák mellett lényegi részét képezik ezeknek a rendszereknek és elengedhetetlenek annak a kibillenthetetlen tudatállapotnak az elérésére ahol valóban tudott alkalmazni a megszerzett tudást.

Az, hogy a hitgyülekezetének tagja vagy ne legyen kizáró ok (bár nem ismerem őket), légy nyitott.

Még egy idézet a hagakure-bol:

"Határtalan a szív mélysége. Mindenkinek jut benne hely."

(Tudnék pár érvet mondani mi a baj a krav magával.)

2011. dec. 8. 09:51
 12/20 eric_one ***** válasza:

(Tudnék pár érvet mondani mi a baj a krav magával.)

Engem őszintén érdekelne, mivel én ajánlottam mint önvédelmi technikát szellemi háttér nélkül.

2011. dec. 8. 20:37
 13/20 Dorkás ***** válasza:
68%

Ezek a küzdősportok, keleti vallási alapról indultak és az a szellem van bennük most is (nem vagyok hit gyülis, csak keresztény).

Ez egy nagyon jó könyv:BILL SUBRITZKY

SZABADULÁS A DÉMONOKTÓL

link: [link]

A 75.oldalon külön tárgyalja a harcművészetet.

2011. dec. 10. 11:42
 14/20 anonim ***** válasza:
Na ebből látszik, hogy semmi köze ne volt ennek az embernek a harcművészetekhez. Nem hinném, hogy élőben találkozott harcművésszel. A krav magáról meg majd írok amint lesz egy kis időm.
2011. dec. 10. 13:35
 15/20 anonim ***** válasza:

1. Ne aggódj, nem fogsz nemzetbiztonsági kockázat lenni, ha hites vagy. A lényeg, hogy ne titkold, erkölcsösen élj, és tartsd be a szabályzatot.

2. Elsőre én is a krav-magát ajánlanám, még akkor is, ha ez egyesek szerint nem elég hatékony. Elvileg ez olyan harcművészet, amit bárki, bármilyen testalkattal el tud sajátítani.

3. Az iskolában is lesz küzdősport oktatás, így elegendő azokat a fogásokat ismerned, és tudnod.

4. Ismertem keresztényt, akinek vizsgáznia kellett közelharcból, így ájkidózott, (tudom, nem így írják), de mondta a tanárnak, hogy a közös meditálásban nem vesz részt, és a falon lévő képnek sem köszön. Lehet így is, és Jézus vérének oltalmát kérni közben... De nem lesz egyszerű dolgod.

Akik pedig nem ismernék a Bibliát, azoknak leírnám, hogy a Biblia a rendőröket Isten szolgáinak nevezi...

2012. jan. 9. 17:30
 16/20 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, elkezdek MMA-ra járni... próbálok semmiféle meditációba, meg szellemi dologba nem belemerülni, bár szerintem ott nincs is annyira ilyen, mondjuk keleti harcokból áll az is igaz, de majdcsak jó lesz. Köszönöm! :)
2012. ápr. 19. 22:56
 17/20 anonim ***** válasza:
Az MMA egy szabályrendszer amiben különböző több évnyi álló harc és földharc tapasztalattal rendelkező emberek mérkőzhetnek meg egymással.
2012. ápr. 20. 08:40
 18/20 anonim ***** válasza:
66%
Krav-Maga vagy sima Box vagy olyan dolgokban gondolkodj amiben nincs semmi hokuszpókusz belső erő természetfeletti kapcsolat csí meditáció relaxálás.... Ezek Isten szemében nem kedvesek. Minden más ami "natur" önvédelem vagy harc tehát csak testi dolgokról szól az mehet. (egy Hit Gyülis)
2012. ápr. 20. 18:24
 19/20 anonim ***** válasza:
24%
A keleti "misztikumokon" -ahogy az egyik válaszoló nevezte-, tehát a keleti VALLÁS-okon alapuló harcművészet, filozófia ezerszer többet ér, mint a mi nyugati szellemiségünk porladozó roncsai
2012. ápr. 25. 15:59
 20/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Teljesen tisztán látsz a kérdésben. Megtérésem előtt én is és még sokan ,foglalkoztunk harcművészetekkel.A shotokan is ebbe a kategóriába tartozik. Személy szerint én is a Krav Magát [link] ajánlom. Egy magyarországon született ember alapította, mielőtt az egész világon elterjedt a rendvédelmi és katonai szerveknél. A leghatékonyabb önvédelmi és leszerelő technikák. Minden démonikus befolyástól mentes.Ha ez esetleg elérhetetlen lenne talán még a kick box szóba jöhet. De ezt azért alaposabban meg vizsgálnám. Meghát még véletlenül sem egy kategória. Biztos időben eléd hozza az Úr a megfelelő oktatást.Sok sikert a munkádhoz!

2014. febr. 2. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!