Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » "Lezuhanó repülőn nincsenek...

"Lezuhanó repülőn nincsenek ateisták" Ezt az idézetet fejtegetném lentebb, írjátok le ti is a véleményeteket! (? )

Figyelt kérdés

Én magam cáfolnám ezt. Ugyan még nem voltam lezuhanó repülőn (szerencsére) de ha visszagondolok bármilyen krízis helyzetre, sose jutott eszembe semmilyen természetfeletti erő. Azért nem, mert nincsenek vele kapcsolatos érzéseim. Ateista családban nőttem fel, sosem volt tiltva tőlem a dolog, ha akartam járhattam volna hittanra, meg is lettem kérdezve, hogy akarok e? Meg mutatták hol a templom, mint a városunk egy szép építménye, ismerem a "híresebb" bibliai történeteket is, de annyit jelent nekem mindez, mint minden más vallás, vagy kultúra. Voltam már nagyon nehéz helyzetben, de még sosem jutott eszembe Isten. Nem rég akadtam rá erre az idézetre.

Ti mit gondoltok? Ha valakinek az ellenkezőjéről van személyes tapasztalata arra is nagyon kíváncsi vagyok.

2012. júl. 9. 19:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
27%
az ateisták csak kamuznak, májerkednek, lelkük mélyén sejtik, hogy a vesztükbe rohannak.
2012. júl. 10. 02:02
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönjük a kedves szavakat^^ de gondolom azért te elvárod, hogy mindenki tiszteletben tartsa a vallásod, világnézeted, és ne bántsanak érte.
2012. júl. 10. 02:22
 13/16 anonim ***** válasza:

Az en reszemrol nincs kemenykedes. En onmagam adom amennyire csak lehet a egy bunko vagyok ez teny de nem kemenykedek.

Ez amikor ez a mondat elsult egy teljesen remenytelen helyzet volt. Amikor tudod hogy valami olyan fog most tortenni ami nagyon fog fajni. Elegge extreme dolgokra kepes olyankor az ember. En anno tudtam hogy eszre fog venni es hogy a falnal ulok szal nem tudok elbujni semm. 20 evesen az ember mar realisan lattja a dolgok kovetkezmenyet. Viszont ennek ellenere nem kezdtem belul se imadkozni. Csak egy "Na b-ssza meg ha ezt meg uszom hivo leszek!" mondat hagyta el a szamat. Nemikepp azert is mert akkor mar valami oriasi csoda kellett volna a dolog elkerulesehez.

Egy zuhano repulon azon lennek hogy tubom megis meguszni. Ha berohanok a wcre? Valoszinuleg tulsagosan jarna az agyam ahhoz hogy az ima az eszembe jusson. Ha ima szeru valami lenne akkor az valoszinuleg ilyesmi lenne: "Csak ne imadkozon a pilota. Huzd fel! Ne imadkoz bazz huzd fel!" De valoszinuleg egy anyam segits is kijonne a szamon. De ez azt hiszem az emberi hierarhia miatt van. Mikor kicsik vagyunk ha azt mondjuk anya mindig kapunk segitseget. (Elnezest kerek attol akinek nem adatott meg az hogy legyen egy anyja.)

Talan ha meg kotoznenek es fegyvert fognanak a fejemhez hogy fejbe lonnek. Hisz ez esetbe semmi remeny. Bar valoszinuleg ez esetbe se ezen jarna a fejem. Pl azon mit ajanlhatok az eletemert. Vagy hogy tudok kiszabadulni. Esetleg tulsagosan lefoglalna a kerlek ne lojle szoveg. Nem tudom az teny hogy be lennek szarva.

Ebbe nincs szerintem semmi kemenykedes. Csak az hogy tudoom nincs se meny se pokol. Nincs jotevo istenke aki megment. Szamomra ertekesebbe teszi az egyetlen eletemmet, es en halas vagyok erte. Akkor is ha neha kegyetlen nehez.

Foxtrot Uniform

2012. júl. 10. 03:44
 14/16 anonim ***** válasza:

Plus mind a vesztunkbe rohannunk. Amint meg szulettunk csak egyre kozelebb kerulunk a sajat vegzetunkhoz.

Foxtrot Uniform

2012. júl. 10. 03:48
 15/16 anonim válasza:
nekem az a tapasztalatom, h általában azért szorult helyzetben mégiscsak Istenhez fordulnak a legtöbben. Persze nem mindenki, de azért sokan. Pl. az egyetemen rengetegszer hallom nehéz vizsgák előtt olyan évfolyamtársaktól, akik köszönőviszonyban sincsenek a hittel, h X tétel kihúzásáért imádkoznak napok óta. Persze lehet, h ez most hülyén hangzik, de vizsga előtt az ember nagyon szarul érzi magát, iszonyatosan megterhelő helyzet lelkileg és fizikailag is. Olyankor az embernek csak egyetlen egy dolgot akar, de nagyon: hogy menjen át valahogy azon a hülye vizsgán. Jó, persze nem egy repülős zuhanás, de mégis szorult helyzet. Szóval ilyenkor sok ateista imádkozik. Ami érdekes, hogy ha teljesül a kérésük, akkor valahogy nem Istennek tulajdonítják a sikert, hanem maguknak. Ha nem jön be, akkor természetesen Isten a hibás/Isten nem is létezik, hülyeség volt imádkozni.
2012. júl. 20. 22:46
 16/16 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy az egész egy hazugság.

Tudod, a zuhanó repülőn ma már 2 dolog is van: rádió és fekete doboz.

Ezek pedig elég egyértelműen megmutatják, hogy ott se lesz az összes ateistából hívő.

Sőt! Olyan hívő is van, amelyik ott tér ki!

2012. okt. 16. 03:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!