Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért térítenek a hívők, és...

Miért térítenek a hívők, és miért nem az ateisták?

Figyelt kérdés
Én hívő ember vagyok,nem tartozom ahhoz a csoporthoz amely az utcán próbálja dogmáit másokra erőltetni. Viszont hiszek Istenben elfogadtam Jézust mint megváltómat,és ki állok mellette ha szakad ha törik. Ezt a kérdést azért tettem fel mert kíváncsi vagyok,hogy milyen elméletek vannak ezzel kapcsolatban. Nem vitatkozni akarok,csak véleményeket szeretnék olvasni. Köszönöm...
2012. aug. 2. 13:56
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/196 anonim ***** válasza:
100%
Igen :) tudom. Olvastam Igen tudományosan cáfoltad mindegyiket. Ezért nem is említettem mert úgy találtam ezeken nem találnék fogást úgysem.
2012. aug. 3. 23:07
 122/196 anonim ***** válasza:
23%

"Nem. Valóban én nem a Wikipédiából ismerem Galilei életét és munkásságát. Nagyon sajnálom :(

"

bevallhatod, sehonnan sem ismered.

egy komolyan vehető mű sem állítja, hogy máglyahalálra szánták.

2012. aug. 3. 23:08
 123/196 anonim ***** válasza:
76%

"az egész európai tudomány annak köszönhető, hogy volt kereszténység... minden régi egyetem keresztény alapítású... tulajdonképpen ez az egy világvallás vallja, hogy Isten teremtése a világ szemléléséből megismerhető... ez az eszme vezetett Európa tudományos kiemelkedéséhez."

Oh. Én mindig azt hittem, hogy mint a legtöbb Monoteista vallás kisajátította magának az emberek oktatását, mivel a tudás az egyik legnagyobb hatalom, és ezáltal irányította sokáig a "világot", nagyobb hatalmat gyakorolva sokszor mint az egyes uralkodók. De persze nem éltem akkor, szóval nem tudhatom. Lehet hogy máshogy volt

2012. aug. 3. 23:10
 124/196 anonim ***** válasza:
23%

"Igen :) tudom. Olvastam Igen tudományosan cáfoltad mindegyiket. Ezért nem is említettem mert úgy találtam ezeken nem találnék fogást úgysem."

:)

2012. aug. 3. 23:10
 125/196 anonim ***** válasza:
23%

"Oh. Én mindig azt hittem, hogy mint a legtöbb Monoteista vallás kisajátította magának az emberek oktatását, mivel a tudás az egyik legnagyobb hatalom, és ezáltal irányította sokáig a "világot", nagyobb hatalmat gyakorolva sokszor mint az egyes uralkodók. De persze nem éltem akkor, szóval nem tudhatom. Lehet hogy máshogy volt

"

megint nem nézel utána semminek, csak írogatsz.

2012. aug. 3. 23:12
 126/196 anonim ***** válasza:
100%

Hmm. Mintha csak a professzoromat hallanám :P Csak vele komolyabb téma okán. Na írd le gyorsan mit találtál a kereszténységről a www.kereszténységnekmindigigazavan.hu vagy a wikipédia ide vágó részéről had művelődjünk :)

És mivel ez kezd kötözködéssé fajulni ha nem haragszol én itt leállok. Ne haragudj kérdező ránk. Ha teheted kérlek válaszold meg amit tőled kérdeztem mert a te véleményed érdekel, hogy valóban elhiszed e hogy a Bibliát, amit az ókorban írtak, ókori nagy gondolkodók és amiben összegyűjtötték valószínűleg az akkori világ egy adott civilizációjának összes morális és egyéb tudományos vívmányát, elegendő egyedül követni ahhoz hogy boldog legyél.

Nem inkább az abban leírt tanácsok megértése és magadban elhelyezése az ami közelebb visz? Vagyis a saját magad gondolatai az életedről és arról, hogy hogyan érdemes. Nem pedig egy könyv szó szerinti követése

2012. aug. 3. 23:22
 127/196 anonim ***** válasza:
23%

ahogy elfogynak az érvek, jön az irónia... az azért jó, mert arra nincs válasz és még bizonyosszemszögből nézve jófejnek is tűnhetsz.

és csakhogy értsd... itt nem a földi boldogságról van szó, hanem az örök életről.

két vélemény ütközik:

A Biblia ókori emberek akkori ismereteit, tudását tartalmazó írások gyűjteménye.

A Biblia Isten egyik kinyilatkoztatása.

te az egyik véleményen vagy, én a másikon.

2012. aug. 3. 23:28
 128/196 anonim ***** válasza:
81%
Ha a kereszténység olyan jól hatott a tudományra , akkor miért kellett az Alexandriai könyvtár elpusztulása után ismét évszázadokat várni arra hogy a gömbölyű Föld elképzelés váljon elfogadottá?Arisztarkhosz már időszámításunk előtt kb.200 évvel azt hirdette hogy a Föld a Nap körül kering.Aztán jött a hipi szupi kereszténység és az időszámításunk utáni első pár században elpusztították a tekercsek,könyvek jelentős részét.Az ókori rómaiak és görögök már nagyon komoly fogaskerékrendszereket,hidraulikai eszközöket ismertek.Ezek mind eltűntek a kereszténység jóvoltából.
2012. aug. 3. 23:30
 129/196 anonim ***** válasza:
23%
Áruld már el, hogy az Alexandriai könyvtár elpusztításához mi köze volt a kereszténységnek?
2012. aug. 3. 23:34
 130/196 anonim ***** válasza:
51%

mellesleg:

[link]

2012. aug. 3. 23:35
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!