Miért hiszik azt a hívők, hogy az ateisták és nem keresztények egytől egyik züllött, agresszív, szeretetre képtelen emberek?
Szia!
Én sem hiszem azt, nekem is vannak ateista ismerőseim, és elég jól megvagyok velük. Én úgy gondolom, hogy a kérdést meg is lehetne fordítani:
"Miért hiszik azt a bizonyos ateisták hogy a hívő emberek egytől egyik züllött, agresszív, szeretetre képtelen emberek?"
Én úgy gondolom, hogy mind az olyan hívők, mind az olyan ateisták esetében egy probléma merül fel, akikre illik a fenti kérdés: a fanatizmus.
Minden jót!
Ateista vagyok, az elvakult, értelmetlen hívőket nem szeretem.
Gyakrabban találkozok azzal, hogy egy hívő próbálja szinte erőszakosan elmagyarázni az igazát, nekem meg se fordulna a fejemben eltéríteni valakit a hitétől, ugyanezt várom el én is.
Valamiért viszont mindig kapom a lepontozást, ha leírom, hogy ateista vagyok..
Előző!
Engem is lepontoztak, pedig én katolikus vagyok, nem is tagadom. Viszont rólam az ismerőseim közül csak az tudja, hogy vallásos vagyok, akikkel a templomban találkozom. Soha nem próbáltam meg senkit meggyőzni a magam igazáról, elfogadom, ha valaki nem hivő, ahogy a más vallásúakat is. Nagyon sokan vagyunk így, a te ismerőseid között is valószínűleg többen vannak, csak nem tudsz róla. Álalánosítani mindig a kisebb, feltűnő, erőszakos, magamutogatók miatt szoktak. Én azért is fodítottam vissza a kérdést, mert pl. itt is az ateisták "osztják" a vallásosokat, különösen a katolikusokat. Gondolom ők sem a nagytöbbség, csak a hangadók. Békén kéne hagyni egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!