Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus létezése tény? Ateisták...

Jézus létezése tény? Ateisták hogyan álltok hozzá? Ki volt ő számotokra?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 7. 21:45
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
16%

Egy partusi profeta volt.Se tobb ,kevesebb.Bar en nagyon tisztelem.A biblia meg tortenelemkonyv.A mai tortenelemkonyvek pedig mesekonyvek,tortenelmi hamisitasokkal,a torikonyvek tartalmat allandoan valtoztatjak.

De az is lehet ufo volt...xDDD

A partusoknak volt kereszt-szimbolumok, ok hadban alltak a heberekkel...ugyhogy a kedvenc szimboluman kllett meghalnia...a kereszten.Ajanlom fiyelmedbe ezt az oldalt, lehet van benne igazsag.

[link]

2012. ápr. 7. 21:52
 2/42 anonim ***** válasza:
72%

Hát...valójában Ő nem egy olyan személy, akinek a nevével csak úgy dobálózni lehetne.

Bár nem vagyok sem ateista, sem vallásos, mert én karizmatikus hívő vagyok. Hiszem, hogy amit a Biblia ír, minden igaz, az utolsó vesszőig mindennek ott a helye, és soha el nem avulnak a benne lévő igazságok.

1.Jézus létezése tény, igen

2. nem vagyok ateista

3.Jézus a megváltóm. Mert Ő Isten egyszülött fia, aki eljött hozzánk a földre, aki szenvedett helyettem a golgotai kereszten, és elvette minden bűnömet, minden betegségemet, mert Ő annyira szeretett már akkor. Ő az engesztelő áldozat az Atya előtt, és csak Ő általa, Rajta keresztül juthatunk a Mennybe.

János Evangéliuma:14:6 !!

"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."

János Evangéliuma:1:10

"A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt."

2012. ápr. 7. 22:22
 3/42 anonim ***** válasza:
9%
Jezus egy olyan ember volt eredetileg akinek kinyilt a harmadik szeme, ezert kapcsolata lehetett a szellemvilaggal vagy ahogy nevezhetjuk meg Istennel es vilagaval.
2012. ápr. 7. 22:46
 4/42 anonim ***** válasza:
62%

AMI TÉNY AZ TÉNY! JÉZUS ÉL! :)

Nem (!) a Zsidók találták, ki hisz' a legtöbbjük, még mindig várja, hogy eljöjjön..

Meghalt ugyan a glogotán, de három nap múlva feltámadott és él! Él örökké!

[link]

Biblia

Károli Gáspár » A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 28. fejezet

1

A szombat végén pedig, a hét első napjára virradólag, kiméne Mária Magdaléna és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt.

2

És ímé nagy földindulás lőn; mert az Úrnak angyala leszállván a mennyből, és oda menvén, elhengeríté a követ a sír szájáról, és reá üle arra.

3

A tekintete pedig olyan volt, mint a villámlás, és a ruhája fehér, mint a hó.

4

Az őrizők pedig tőle való féltökben megrettenének, és olyanokká lőnek mint a holtak.

5

Az angyal pedig megszólalván, monda az asszonyoknak: Ti ne féljetek; mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek.

6

Nincsen itt, mert feltámadott, amint megmondotta volt. Jertek, lássátok a helyet, ahol feküdt vala az Úr.

7

És menjetek gyorsan és mondjátok meg az ő tanítványainak, hogy feltámadott a halálból; és ímé előttetek megy Galileába; ott meglátjátok őt, ímé megmondottam néktek.

8

És gyorsan eltávozván a sírtól félelemmel és nagy örömmel, futnak vala, hogy megmondják az ő tanítványainak.

9

Mikor pedig mennek vala, hogy megmondják az ő tanítványainak, ímé szembe jöve ő velök Jézus, mondván: Legyetek üdvözölve! Azok pedig hozzá járulván, megragadák az ő lábait, és leborulának előtte.

10

Akkor monda nékik Jézus: Ne féljetek; menjetek el, mondjátok meg az én atyámfiainak, hogy menjenek Galileába, és ott meglátnak engem.

11

A mialatt pedig ők mennek vala, ímé az őrségből némelyek bemenvén a városba, megjelentének a főpapoknak mindent ami történt.

12

És egybegyülekezvén a vénekkel együtt, és tanácsot tartván, sok pénzt adának a vitézeknek,

13

Ezt mondván: Mondjátok, hogy: Az ő tanítványai odajövén éjjel, ellopák őt, mikor mi aluvánk.

14

És ha ez a helytartó fülébe jut, mi elhitetjük őt, és kimentünk titeket a bajból.

15

Azok pedig fölvevén a pénzt, úgy cselekedének, amint megtanították őket. És elterjedt ez a hír a zsidók között mind e mai napig.

16

A tizenegy tanítvány pedig elméne Galileába, a hegyre, ahová Jézus rendelte vala őket.

17

És mikor megláták őt, leborulának előtte; némelyek pedig kételkedének.

18

És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

19

Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,

20

Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!

2012. ápr. 7. 23:10
 5/42 anonim ***** válasza:
63%
Nem akarok bunkó lenni, de engem már kissé idegesít, ha a Bibliából idézgetnek, és a Bibliával akarják meggyőzni a "hitetleneket".
2012. ápr. 7. 23:18
 6/42 anonim ***** válasza:
62%
Utolso! Nyugi, engem is.Mar faraszto, az osszes ilyen temaju kerdesben egy csomo penz es hatalomehes embernek a firkalmanyaval akarjak hitelesse "varazsolni" a Bibliat.pffff.Mikozben nagyon sok forrasbol utana lehet nezni ennek eredetere.Na de en csak egy hitetlen vagyok, es az ilyeneknek nem szamit h esetleg ugyanazokat az elveket vallom es ugy probalok elni, mint tegyuk fel Jezus v Buddha.szerintuk a pokolra kerulok, mert pogany vagyok.Ennyi baj legyen.Attol en meg boldog vagyok es nem felek barmely percben meghalni.:)Es legalabb egy hulye forumon megprobalhatnak gyenge jellemuket lekuzdeni es sajat ervekkel esetleg tapasztalatokkal(ezzel nagyot kertem , tudom.) meggyozni.Egy konyvre tamaszkodni egyszerubb es arra hivatkozni h mi ahhoz hulyek vagyunk , hogy megertsuk.Szerintem is....khm.
2012. ápr. 7. 23:28
 7/42 anonim ***** válasza:
18%

Tény.

A teremtő mesterségesen megtermékenyítette Máriát és ebből született meg Jézus. A zsidók megváltóként soha nem ismerték el, mert nekik nem ezt az embert jósolták meg.

A keresztényeknek kellett egy kiinduló pont, amivel a hitüket meg akarták erősíteni és ehhez választották Jézust. Lehet, hogy rendelkezett olyan tudással, amellyel azokat a "csodákat" meg tudta csinálni, amit a Bibliában leírtak.

Az életének nagyobbik részét a Biblia nem "dokumentálta", így nem is sokat tudunk arról, hogy miket csinált. A feltámadását a négy evangélista három verzióban írja le, így az olvasóra van bízva, hogy melyiket fogadja el.

Ráadásul, ha nem hologram formájában támadt fel, hanem hús - vér emberként, és élelem, levegő valamint minden más emberi szükséglet nélkül került a mennyekbe, akkor hogyan élhet még ma is (egyáltalán hol van a mennyország?). A Bibliában sok leírt történésen, ha a mai tudás alapján elgondolkozol, akkor felmerülhet benned is a kérdés, hogy a valóságot olvasod-e.

Ráadásul még egy jelentős dolog: ha a Jézusban hívőket ő, saját maga megváltotta kereszthalálával a bűntől, akkor lassan kétezer éve nincs bűnük - pedig a pap mai azt magyarázza a templomban, hogy bűnösek. Valaki hazudik és ez valószínű, hogy a pap.

2012. ápr. 8. 18:58
 8/42 anonim ***** válasza:
38%

Hiaba pontoztak le a 3 kozul az egyik valaszom, tovabbra is fenntartom:Nana hogy letezett! Ez egyertelmu!!!

Jezus egy partusi profeta volt,aki nagyon csipte a kor, kereszt, forgo szimbolumot,kisse naiv , almodozo, meg nem ertett kivalasztott volt Isten akaratanak tolmacsolasara. Mellekesen ki volt nyilva a harmadik szeme.De o ezt ugy magyarazta jo a viszonya Istennel, felt h hulyenek neztek volna(mint ahogy az ezosokat is itta gyk-n, az osszeset).Ezert volt jo kapcsiban Istennel.Sajnos nem illett bele a bunpartolo emberek vilagaba, tul jo volt,veszelyesnek szamitott az akkori emberek hatalmara, ezert a s.eggfejek el tettek lab alol.The end.R.I.P

2012. ápr. 8. 19:18
 9/42 anonim ***** válasza:
62%

A kérdés nem a híveknek szólt, és nem fogunk megtérni, akárhány idézetet is fognak ide irkálni.

Nem vagyok ateista, de keresztény és zsidó sem-.

Jézus élő személy volt, egyfajta lelki vezető, akinek az emberekbe vetett végtelen bizalma és naivsága okozta a vesztét. Én nem hiszek az eredendő bűnben, nekem nem megváltóm.

2012. ápr. 8. 20:12
 10/42 anonim válasza:
70%

a mai napig léteznek hiszékeny emberek,és ezzel egyidőben léteznek szélhámosok.Ha nem így lenne,nem lenne teleshop a tvben,ahol gagyi dolgogakat tukmálnak az emberekre,csak most csak önnek alapon,és ha most telefonál,akkor kap mellé egy radirgumit is.Lássuk be,ha nem telefonálnának az emberek,akkor nem is lenne ilyen műsor..folytassuk az asztrológusokkal a tvben,oda is betelefonálnak.Továbbá a kiszavazóshowk,és a többi.

Ezek mind egyszerű primitív átlátható átverések,és az emberek zöme mégis bedől.

Egy 2000 ávvel ezelőtt létező világban iskolázatlan emberek,őket egy okos ember még könnyebben befolyásolhatta.És lőn megszületett Jézus illúziója.Nem vagyok konkrétan tisztába a személye körüli történelmi "tényekkel"...de egyezzünk meg abban,hogy azokat a tényeket is befolyásolható emberek írták,utánnanézni nem lehet.Az ember genetikailag hasonulni vágyó,és mivel több égtájon sok népnek vannak istenei,ezt is a genetikának tudom le.Egy indián ugyanúgy hitt a sámánjának,mint ti a papjaitoknak.Ezek a hívő emberek képesek kiírtani egymást vallási nézeteltérésekből.Lásd akár a mai világban az arabok.Ha a pap azt mondja robbantasz,mert a túlvilágon majd így meg úgy lesz,ő megy és robbant(saját magát is).

Ennélfogva,ha nem akarunk saját genetikánk áldozatai lenni hiszékenységünkel,és hasonulási vágyunkkal,úgy tessék egy kis kételkedést vonni az életünkbe,és mielőtt egy kétes hírű asztrológiai újságban olvasottakat is úgy vesszük igaznak,mint a bibliai betűket első olvasásra,kicsit gondolkodjunk a realitásban.

2012. ápr. 10. 08:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!